Ce zonă din judeţ ar putea fi inclusă într-un proiect naţional de amenajare hidrografică

Holistic
Prefectul Ioan Ţintean, în calitate de preşedinte al Comitetului de Bazin Someş-Tisa, a participat la o nouă întâlnire de lucru, având ca principale puncte pe ordinea de zi implementarea strategiei UE pentru regiunea Dunării şi proiectele Comitetului de Bazin Someş-Tisa pentru perioada 2014-2016.

1 ioan tintean bazim somes-tisa iul”Data de 29 iunie marchează ”Ziua Internaţională a Dunării” care, în acest an, la cea de-a zecea ediţie, s-a desfăşurat sub sloganul ”Fii activ pentru o Dunăre vie!”. Din păcate, în urma unui studiu efectuat în perioada 2012/2013, a rezultat că fluviul transportă, anual, peste 1.500 de tone de reziduuri până la vărsarea în Marea Neagră. Astfel, responsabilitatea pentru diminuarea, respectiv înlăturarea unor asemenea efecte, devine prioritară pentru fiecare bazin hidrografic. Primul pas în protejarea Dunării, pentru ţara noastră, s-a făcut la data de 29 iunie 1994, când România a semnat, la Sofia, alături de alte ţări dunărene, ”Convenţia privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea”. Acum, ne aflăm în etapa de elaborare a celui de-al doilea Plan de Management şi primul Plan de Management al Riscului de Inundaţii la nivelul Districtului Hidrografic al Dunării”, informează Instituţia Perefectului Bistriţa-Năsăud.

Totodată, la întâlnirea de la Cluj-Napoca s-au pus în discuţie şi problemele Comitetului de Bazin Someş-Tisa, în special pe tema proiectelor ce urmează a fi promovate în perioada 2014-2016 şi care se vor axa pe o amenajare hidrografică, provenită dintr-o politică de intervenţie integrată şi nu fragmentată, cu scopul de a obţine rezultate de durată.

”Referitor la judeţul Bistriţa-Năsăud, există şanse mari ca zona cuprinsă între lacul Colibiţa şi vărsarea râului Bistriţa în râul Şieu să fie inclusă într-un proiect naţional de amenajare hidrografică”, se mai arată în comunicat.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.