Câștigătorii concursurilor din ”Săptămâna meseriilor”, premiați la ISJ

Holistic

(FOTO) „Săptămâna meseriilor” (3-7 aprilie) s-a încheiat la sediul Inspectoratului Școlar Județean Bistriţa-Năsăud cu festivitatea de premiere a câștigătorilor concursurilor desfășurate sub genericul ”O meserie pentru viitor”.

Au fost prezenți toţi cei 45 de elevi participanți din cele 10 unități școlare cu clase de învățământ profesional, 16 cadre didactice, profesori de specialitate și instruire practică, reprezentanți ai sponsorilor și organizatorilor – Camera de Comerț și Industrie și Inspectoratul Școlar Județean, în frunte cu inspectorul școlar general Camelia Tabără.

Au participat la festivitate președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, și prefectul Ovidiu Frenț.

”Este pentru prima dată când școala este un partener al mediului de afaceri în corelarea curriculei educaționale cu nevoile de pe piața muncii. Prin acest proiect al ISJ și al Camerei de Comerţ 45 de tineri au ajuns să aibă un prim contact cu piața forței de muncă și am observat reacții pozitive atât din partea elevilor cât și a oamenilor de afaceri. Meseria este brățara de aur și voi susține cu tot ce ține de mine parteneriatele între stat, școli și mediul de afaceri pentru a asigura tinerilor talentați șansa de a se forma și de a căștiga un venit decent, aici în România!”, a menționat Radu Moldovan.

”Săptămâna meseriilor”, o inițiativă excelentă a CCI și ISJ, care a readus în atenție importanța unor profesii ca soluție pentru tinerii de astăzi care vor să intre rapid pe piața muncii, după opțiunea acestora pentru urmarea unei forme de învățământ pe filieră tehnologică. Este și un bun exemplu de colaborare între școală și potențialii angajatori care urmărește să contribuie la corelarea ofertei educaționale cu nevoia locală de specialiști de nivel mediu. Pe lângă liceele tehnologice, iată că și școlile profesionale încep să producă, după mulți ani, tineri calificați în diferite profesii și care au șansa să își găsească un loc de muncă aici acasă, imediat după absolvire. Felicitări inițiatorilor, participanților și câștigătorilor concursului care au fost, cu toții, meseriași!”, a afirmat Ovidiu Frenț.

Locul I la concursul ”Grădinarul creativ” a fost obținut de echipa ”Tânărul pomicultor” de la Liceul Tehnologic Agricol Beclean, alcătuită din elevii Costin Camelia, Rațiu Ionuț-Marcel și Tertiș Valeriu Gavrilă, în coordonarea profesorilor Marius Lăpușan și Horea Precub.

Locul II – Echipa ”HortART” Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, Locul III – Echipa ”Flori Lechințene” Liceul Tehnologic Lechința.

Concursul ”Sudor european” a fost câștigat de echipa ”Grimo 1” de la Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil” Bistrița (elevii Cioancă Cătălin Andrei, Kriszt Sebastian și Aluaș Dumitru, în coordonarea profesorului Dorel Mureșan).

Locul II – Echipa SAM Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, Locul III = Echipa Târlișua Liceul Tehnologic Târlișua, Locul IV – Echipa Someșul Liceul Tehnologic Feldru.

Echipa albastră (LTS 2) de la Liceul Tehnologic ”Sfânta Maria” Bistrița a luat locul I la concursul ”Voi fi chef”: elevii Flore Bianca, Moldovan Maria și Schuller Vladimir, în coordonarea profesorului Rodica Tescar.

Locul II – Echipa Bucătarii Veseli (Echipa Galbenă) Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, Locul III – Echipa LTS Sf. Maria nr. 1 (Echipa Roșie) Liceul Tehnologic Special „Sfânta Maria” Bistrița, Locul IV – Echipa Sare și Piper (Echipa Verde) Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița.

Echipa ”Electroșoc” de la Liceul Tehnologic Feldru a câștigat concursul ”Electricianul îndemânatic”. Echipa a fost formată din elevii Burdeț Elisei, Burdeț Adrian și Sucea Ioan, în coordonarea profesorului Aurel Beșuț.

Locul II – Echipa Power Top Liceul Tehnologic Forestier Bistrița, Locul III – Echipa Forte Liceul Tehnologic Forestier Bistrița, Locul IV – Echipa Paratrăsnet Liceul Tehnologic Feldru.

Toți elevii participanți au fost recompensați cu premii oferite de către sponsori: cuțite de altoit, fierăstrău de tăiat crengi, foarfeci de grădină, câte un aparat de sudură performant, ustensile de bucătărie, aparate de măsură. Centrul Europe Direct Bistrița a premiat de asemenea elevii, cu ghiozdane și materiale informative privind poveștile de succes ale Europei și viitorul Uniunii Europene.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.