Fundaţia Inocenţi redeschide Centrul de intervenţie timpurie din Bistriţa, modernizat cu bani norvegieni

Holistic
Fundaţia Inocenţi redeschide joi, 11 decembrie, Centrul de intervenţie timpurie din Bistrita, modernizat în cadrul proiectului “Program de intervenţie timpurie pentru copilul cu dizabilităţi” finanţat cu fonduri europene. Centrul beneficiază de perfecţionare profesională din partea unor organizaţii din Norvegia şi Moldova.

Centrul de intervenţie timpurie, situat pe strada Toamnei nr. 1A Bistriţa, ce sustine funcţionarea încă din anul 2006 a programului de intervenţie timpurie pentru copilul cu dizabilităţi, a fost modernizat în cadrul proiectului “Program de intervenţie timpurie pentru copilul cu dizabilităţi” finantat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Cu ajutorul aceleiaşi finanţări, centrul beneficiază de perfecţionare profesională şi transfer de ”know how” din partea organizaţiei AHEAD din Norvegia şi din partea Centrului de Intervenţie Precoce ”Voinicel” din Chişinău, Republica Moldova.

Centrul se adresează copiilor cu dizabilităţi neuro – psihomotorii cu vârsta până la 7 ani, cărora le va  asigura servicii de evaluare şi terapie recuperatorie.

”Unul dintre obiectivele principale ale programului este acela de ajunge la performanţa de a lucra cu copii cu vârsta sub un an, devenind astfel printre foarte puţinele servicii din România care reuşesc această performanţă”, a precizat directorul executiv al Fundaţiei Inocenţi, Marin Mic.

Tot joi, 11 decembrie, Fundaţia Inocenţi organizează a VIII-a ediţie a Galei ”Moş Nicolae pentru copii cu dizabilităţi”: o prelegere susţinută la Sinagogă de singurul cosmonaut român care a ajuns în spaţiu, Dumitru Prunariu, şi un dineu de binefacere la Coroana de Aur cu licitaţie de obiecte de artă. Detalii AICI.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.