O elevă de la CNLR Bistriţa, desemnată cea mai bună actriţă la un festival pentru liceeni (VIDEO)

Holistic

Scurtmetrajul „La suprafață”, realizat de echipa Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, a obţinut menţiune la la ediția a IX-a a Festivalul Național de Scurtmetraj pentru Liceeni „Filmmic” cu tema „Ești parte din diversitate”, care a avut loc la Constanţa, iar eleva Mădălina Timiş a fost desemnată cea mai bună actriţă.

Echipa Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa a fost formată din  Cristian Mureșan (XII B) – regizorul filmului, Mădălian Timi şi Luiza Szas (ambele din XII E), Diana Moțoc (XI A) și Miruna Jarda (X A), şi coordonată de prof. Monica Halaszi.

La festival au participat 49 de echipe din țară cu tot atâtea scurtmetraje, 12 fiind declarate finaliste, printre acestea numărându-se și filmul realizat de elevii CNLR. Juriul concursului a decis ca scurtmetrajul „La suprafață” să primească mențiune (situându-se pe locul patru), iar Mădălina Timiș premiul pentru cea mai bună actriță.

„Când ai elevi ca Mădălina Timiş, Cristian Mureșan, Luisa Szas, Diana Moțoc, Miruna Jarda, rolul coordonatorului este formal. Felicitări! Vă mulțumesc că m-ați primit în echipa voastră!”, a scris pe Facebook profesoara Monica Halaszi.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. doru ilies

    Felicitari intregii echipe de la CNLV! sunt sigur ca o sa mai auzim de toti acesti tineri, pe care ii cunosc, si pot sa afirm ca sunt foarte talentati si de perspectiva! Sunt mandru de ei! 🙂

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.