Oportunităţi de finanţare europeană pentru companii, obţinute de europarlamentarul PSD Victor Negrescu

Holistic

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunţat, la Bistriţa, că două dintre proietele sale pilot au fost aprobate de Parlamentul European şi însumează 3 milioane de euro. Este vorba de dezvoltarea sectorului digital și modernizarea industriei. El a invitat firmele din judeţ să profite de aceste oportunităţi şi să ceară bani europeni.

Proiectele lui Victor Negrescu, aprobate de instituţie, însumează 3 milioane de euro, câte 1,5 milioane fiecare. Proiectul Digital Hubs Network prevede crearea unui hub de inovare digitală în România şi are ca scop stimularea dezvoltării IMM-urilor din punct de vedere digital, astfel încât acestea să se poată conecta la nivel internațional, să lucreze împreună, să dezvolte proiecte comune și să contribuie la crearea unei comunități digitale care va crește competitivitatea europeană în acest sector.

Cel de-al doilea proiect aprobat de Parlamentul European – proiectul Digital Transformation of European Industry – urmărește asigurarea unei abordări coerente și sustenabile pentru dezvoltarea și consolidarea implicării tuturor părților relevante interesate de digitalizarea industriei europene: mediul de afaceri, mediul academic, institutele de cercetare, societatea civilă. Proiectul va sprijni acele regiuni și sectoare afectate de procesul de digitalizare și care nu au, la rândul lor, un program de digitalizare.

„Proiectele vor demara la începutul anului viitor, dar vrem să informăm deja partenerii din România care vor să aplice pentru aceste fonduri. Finanţările acestea constau în crearea de sinergii între ce înseamnă partea de industrie şi partea de cercetare şi partea de forţă de muncă locală. În momentul de faţă, companiile creează locuri de muncă, dar nu găsesc forţă de muncă calificată pe piaţă. Companiile au nevoie să crească ca şi piaţă, dar nu au idei pentru a-şi creşte productivitatea. Practic se creează o colaborare între aceste trei elemente. Dacă proiectul ar urma să aibă un efect pozitiv acesta va beneficia de o finanţare suplimentară din partea CE. Practic de la 1,5 milioane de euro se va creşte la min im 3 milioane de euro, urmând ca ulterior să devină o linie de finanţare permanentă. De aceea, eu mi-aş dori să avem şi din Bistriţa-Năsăud participanţi la acest proiect care – de ce nu? – să împingă mai departe această linie de finanţare pentru a o face o linie permanentă la nivelul Comisiei Europene”, a spus el.

Victor Negrescu este europarlamentarul care a inițiat cel mai mare număr de proiecte aprobate pentru finanțare de la Comisia Europeană – peste 8 proiecte în valoare de peste 9,3 milioane de euro pentru acțiuni în domeniul sănătății, educației, industriei și noilor tehnologii.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. FOARTE FRUMOS

  DA PROIECTE DIGITALIZATE DE DUS RAHATUL PE CONDUCTE CATRE O STATIE DE EPURARE PENTRU SATELE DIN ROMANIA NU ESTE?
  DAR ALT PROIECT PENTRU DIGITALIZAREA CURENTULUI DE PE STALPI CA LUMEA SA NU MAI STEA INTUNERIC IN SATELE UITATE DIN ROMANIA NU AVETI?
  DA ALT PROIECT DE DIGITALIZARE A STRAZILOR CU ASTFALT SA NU MAI UMBLE TARANII PRIN NOROI DIN SATELE UITATE DIN ROMANIA NU AVETI????

  (0)
 2. bobor

  Bravo lui.
  I-am citit CV-ul.
  Îmi pare un membru PSD atipic, din prisma educaţiei obţinute în Belgia şi activităţii ulterioare. În acest grup i-aş include pe Ioana Petrescu, pe Ana Birchall…erau oameni care aveau o anumită perspectivă de a transforma PSD-ul…
  Evident dacă PSD-ul ar promova oameni ca el mai mulţi, cred că ca şi partid ar avea mult de câştigat în contextul actual. E un partid solid toţi actorii de pe scena politică cred că sunt de acord. Însă principala problemă a PSD-ul e eticheta- partid de penali, câştigată pe bună dreptate printr-o serie de abordări, care încercau să muşamalizeze cazurile problemă şi au adoptat o filozofie laissez-faire cât timp contribuiau ân câştigarea bătăliilor electorale. Personal, am o alergie la foarte mulţi politicieni din PSD. Îmi sunt antipatici, în mod natural.
  Dar ca orice grup trebuie recunoscut că are şi excepţii de la regulă. Cu riscul să mă repet, îmi pare că dl Negrescu e unul dintre aceştia. Acum unii vor spune că datorită faptului că părintele lui a fost diplomat la Bruxelles.
  Poate că într-o anumită măsură.
  Important e că dl Negrescu nu a stat degeaba, ci a fost proactiv..şi de măsurile lui pot beneficia alţi oameni din comunitate.
  Iar ca politician trebuie spus că pare competent la nivelul lui. Iar până la proba contrarie, (cu rezervele de rigoare) nu pare corupt.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.