Trilogia ”Sânge şi carne de om” a lui Doru Viorel Ursu, lansată de autor la Biblioteca Judeţeană

Holistic
Avocatul Doru Viorel Ursu, ministru de Interne imediat după Revoluţie, şi-a lansat la Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc” trilogia ”Sânge şi carne de om” despre enigmele evenimentelor din decembrie 1989, care cuprinde volumele ”Drama unui minister”, ”Acvariul groazei” şi ”Enigma mieilor”.

ioan pintea 22 aprManagerul Bibliotecii Judeţene ”George Coşbuc”, Ioan Pintea: ”Ne bucurăm că la Bistriţa, în a treia zi de Paşti, a venit un intelectual pe care îl cunoaştem cu toţii, Doru Viorel Ursu. Îi ştim implicaţiile politice de-a lungul vremii, procesele celebre în care a fost angrenat. La Biblioteca Judeţeană a venit în ipostaza de cronicar al unor evenimente foarte importante care s-au petrecut în România, mai mult sau mai puţin controversate. Cărţile sunt o mărturie zguduitoare despre ceea ce s-a petrecut în 1989, evenimente cu consecinţe majore şi în ziua de astăzi”.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna: ”Ceea ce ne prezintă Doru alexandru pugna 22 aprViorel Ursu, unul dintre cei mai apreciaţi avocaţi ai Baroului Bucureşti, ne interesează pe fiecare dintre noi, deoarece sunt lucruri legate de istoria zbuciumată a evenimentelor din decembrie 1989, când neamul românesc a înviat precum Mântuitorul Iisus Hristos. Găsim o parte din răspunsurile la întrebările noastre legate de Revoluţie în paginile acestor cărţi”.

Doru Viorel Ursu: ”Era o datorie de onoare pentru mine să ajung şi la Bistriţa, o adevărată vatră de cultură românească. Acestea nu sunt cărţi de librărie, nu fac comerţ cu ele. Pur şi simplu, sunt cărţi care trebuiau doru viorel ursu 22 aprscrise. Nu sunt cărţile istoricului sau ale jurnalistului dornic de senzaţional. Cărţile mele nu se povestesc, se citesc. Trebuia să spună cineva adevărul şi dintr-un alt unghi. Am găsit în arhive 49 de dosare, peste care se aşezase colbul uitării, despre ce s-a întâmplat în decembrie 1989. Să nu fim farisei, Ceauşescu este singurul politician român care a ridicat în picioare Congresul SUA. Sigur că a existat, şi era necesară, o revoluţie antisocialistă şi antidictatorială, dar trebuie să vedem că această mişcare de atunci este bătălia gigantică între globalizatori şi naţionalişti. Prăbuşirea unui sistem a dus la afirmarea unei singure superputeri: SUA. Teroriştii n-au existat niciodată. Procesul lui Ceauşescu a fost trucat, trebuia să fiu eu preşedintele tribunalului de la Târgovişte şi a dat Dumnezeu să nu. Execuţia era pregătită dinainte şi ştiu asta. Pe lângă caracterul antidictatorial, evenimentele de atunci au scos în evidenţă încă trei aspecte: caracterul antistatal, antinaţional şi manipulator”.

Doru Viorel Ursu (61 de ani) a fost judecător la Tribunalul Militar Bucureşti (din 1980), preşedinte al Tribunalului Militar (din 1989), ministru de Interne în Guvernul Petre Roman (1990-1991), secretar de stat în Ministerul de Externe şi deputat din 1992. În mai 1990 a primit dosarul lui Nicu Ceausescu. A renunţat la politică în 1997 şi în prezent conduce Cabinetul de avocatură care îi poartă numele.

1 trilogie doru viorel ursu 2 doru viorel ursu 3 pintea ursu pugna 4 doru viorel ursu

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.