Actualitate Social

Votaţi Revista “Codul lui Rebreanu” pentru a câştiga finanţare în “Ţara lui Andrei”!

Biblioteca Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa ar putea primi finanţare de la Petrom, prin Programul “Ţara lui Andrei”, pentru a edita în continuare Revista “Codul lui Rebreanu”.

Proiectul a fost depus în cadrul Secţiunii “Oraşul tău” de către bibliotecara Alina Mihaela Creţ de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”, în colaborare cu Asociaţa Părinţilor din Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”- Rebis.

S-a cerut finanţare pentru atragerea elevilor în activităţi extracurriculare şi promovarea activitaţilor de bibliotecă.


“Am optat pentru varianta tipărită a revistei pentru a da valoare articolelor publicate, pentru a păstra arhiva fizică a numerelor revistelor şcolare pentru generaţiile viitoare care vor continua ceea ce a inceput generaţia 100 a CNLR (anul acesta CNLR a sărbătorit 100 de ani de învăţământ, iar nr.1 al revistei a fost lansat cu aceasta ocazie). În prezent urmărim scăderea costurilor de tipărire ale revistei colegiului, astfel încât aceasta să poată fi achiziţionată de tot mai mulţi elevi şi implicit asigurarea continuităţii revistei. În prezent tipărirea unui număr al revistei costă 7 lei/exemplar, o parte fiind suportată de Comitetul de părinţi al Colegiului, dar şi în aceste condiţii un exemplar se vinde cu 5 lei sumă pe care nu mulţi elevi şi-o pot permite”, se arată în cererea de finanţare depusă în cadrul programului.

Potrivit sursei citate, beneficiarii proiectului sunt elevii colegiului (1484- la nivelul anului şcolar 2010-2011, împărţiţi în 61 de clase; I-XII) şi cadrele didactice din CN “Liviu Rebreanu”

Tot prin acest program se doreşte înfiinţarea unei întreprinderi simulate pentru elevii din C. N Liviu Rebreanu, cu obiect de activitate editarea şi tipărirea revistei bibliotecii, prin aceasta urmărind iIniţierea elevilor în educaţia antreprenorială prin abordarea editării şi tipăririi revistei ca întreprindere simulată, asigurându-le elevilor mediul necesar pentru a înţelege câteva dintre componentele unei activităţi de succes (începând de la orientarea spre rezultat – scriem materiale şi articole care trebuie să placă, elevii să-şi dorească revista, deprinderile de a lucra în echipă, creşterea responsabilizării, asumarea răspunderii pentru deciziile luate etc), precum şi modul de funcţionare al unei organizaţii, elevii fiind implicaţi la toate nivelurile decizionale.

Totodată se mai urmăreşte stimularea interesului elevilor pentru educaţie şi dezvoltare personală prin activităţi extracurriculare, relaţionarea elevilor cu ceilalţi elevi şi cu cadrele didactice, învăţarea integrată, promovarea elevilor talentaţi şi încurajarea elevilor spre a-şi descoperi talentele, plecând de la premisa că fiecare elev are un talent sau cel puţin un interes spre o anumită materie sau domeniu, cultivarea lecturii de plăcere.

Perioada de implementare a minitipografiei este o lună de zile, urmând ca activitatea să se desfăşoare continuu, un număr al revistei apărând în fiecare lună şcolară.

Revista “Codul lui Rebreanu” se adresează tuturor elevilor din CNLR, indiferent de nivelul de educaţie şi dorinţa lor de implicare în activitatea educativă.

 Prin tematica abordată revista susţine non formal procesul educativ şi oferă posibilitatea elevilor de a se implica în realizarea revistei începând de la realizarea materialelor publicate (texte literare, lucrari grafice, fotografii etc) până la machetarea revistei, realizarea paginilor, coperţilor, a elementelor grafice computerizate, tipărirea, finisarea şi legarea revistei, precum şi distribuirea şi promovarea revistei în rândul colegilor lor şi a cadrelor didactice. Astfel pe lângă celelalte beneficii, participanţii sunt iniţiaţi în domeniul organizării şi funcţionării unei organizaţii. Beneficiile  acestei activităţi (editarea revistei, apariţia ei) sunt abordarea mai “relaxată” a tematicii materiilor scolare.

Revista conţine 32 de pagini parţial color, coperţi color şi are următoarele rubrici permanente: Creativ.cnlr  (creaţii literare şi grafice ale elevilor, fotografii), Tutorial (paginile în care elevii îi învaţă pe elevi), Tu ştii….? (matematică, limba engleză, geografie, ecologie etc)” rubrică în cadrul căreia se abordează lunar câte una sau două materii din curriculum de învăţământ cu trei subrubrici ( perezentarea unei personalităţi din domeniu, concurs în domeniul ştiinţei respective şi prezentarea de către elevi, prin eseuri sau simple articole a importanţei în viaţa de zi cu zi a materiei respective), “Ştiu ce-ai citit aseară” rubrică de recenzii şi comentarii despre cărţile citite, SOS Rebreanu rubrică de interacţiune între cititori şi redacţia revistei.

“Intenţia noastră este de a oferi şansa de a face parte din echipa redacţională şi managerială a revistei tuturor elevilor prin rotaţia colectivelor, realizarea unor stagii de practică pentru cei neexperimenaţi etc”, se mai arată în proiect.

Ca să câştige acest proiect finanţare, îl puteţi vota pe pagina de internet http://www.taraluiandrei.ro/orasul-tau/voteaza-proiectul-lunii.html

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS