Potrivit unui comunicat al organizaţiei, dat luni publicităţii, Pădurea Pedagogică conţine 29 de elemente pratice şi va fi folosită în cadrul proiectelor educaţionale desfăşurate de asociaţie cu tineri voluntari din toată ţara. Ea este un spaţiu în care tinerii şi copiii de peste 10 ani vor putea acumula cunoştinţe practice despre mediu, într-un mod jucăuş şi prietenos. Aici se găseşte inclusiv o staţie de tratare şi de epurare a apei care nu foloseşte niciun compus chimic, aşa încât tinerii pot vedea cum apa care iese din fosa septică devine apă pură.
“În Pădurea Pedagogică natura devine un obiect de studiu care ne poate spune multe nu doar despre copaci şi apă, ci şi despre comportamentul nostru şi relaţia dintre oameni”, se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, Pădurea Pedagogică vine în continuarea proiectelor desfăşurate de Tăşuleasa Social în ultimii 10 ani, iar modelul propus de asociaţie poate fi preluat şi de alte organizaţii. Proiectul a fost demarat în august anul trecut, iar la construirea şi amenajarea lui au contribuit voluntari din Vatra Dornei, Bitriţa, Dorna Candrenilor, Bacău, Galaţi, Bucureşti, Republica Moldova şi Germania. Printre voluntari s-au numărat biologi, rangeri, sociologi, silvicultori. În total, la acest proiect au lucrat peste 400 de voluntari.
Tăşuleasa Social, înfiinţată în Bistriţa, în urmă cu 10 ani, şi-a propus să schimbe mentalităţile tinerilor şi să arate că aceştia doresc să se implice în probleme de mediu. Tinerii care au participat la acţiunile asociaţiei au fost pregătiţi ca, la rândul lor, să desfăşoare pe cont propriu activităţi similare. Una dintre cele mai cunoscute campanii Tăşuleasa Social a fost Verde 003, proiect la care au participat peste 2.200 de adolescenţi şi o serie de personalităţi precum Ada Milea, Marcel Iureş, Radu Naum, Amalia Enache, Cătălin Ştefănescu sau Ivan Paţaichin.
FOTO Alex Tomazatos
Adaugă comentariu