Potrivit unui comunicat transmis redacţiei noastre de Philippe Coupé, doi călugări Zen se vor instala la ferma de la Malin existând posibilitatea ca, într-un viitor apropiat, aici să funcţioneze a doua mănăstire Zen din Europa după cea din Polonia. Aşa cum se ştie, Philippe Coupé a aderat la budism în 2005, la Nice (Franţa), depunând un legământ de credinţă în faţa maestrului Roland Yuno Rech.
Călugării Zen se vor instala la Malin şi vor susţine activităţile de permacultură, iar dacă doriţi să-i întâlniţi, nu trebuie decât să faceţi o vizită la fermă în perioada 1-4 mai când veţi vedea o retragere budistă.
Zenul este transmisia exactă a practicii zazen. “Este practica posturii şi a respiraţiei corecte, cu corpul şi mintea unificate, abandonând astfel orice idee sau spirit de căutare ori de profit personal, detaşat de complicaţiile minţii egoist. Zen-ul nu a fost practicat niciodată de unul singur şi dintotdeauna a fost transmis de la maestru la discipol – I shin den shin (de la minte la minte) în interiorul comunităţii practicanţilor, sangha. Maestrul Deshimaru obişnuia să compare practica din dojo cu un foc: cu cât pui mai multe lemne cu atât focul devine mai puternic”, scrie pe pagina web a Casei Mokusho Zen. Aici, în aproape în fiecare dimineaţă, de la ora 6,30, timp de două oră, trei călugări împreună cu simpatizanţii practică Zen. “Disciplina este prima regulă care trebuie respectată cu stricteţe. Întârzierile nu sunt acceptate. Ritualul se termină după două ore, cu un mic dejun pregătit de unul dintre călugări, constând într-o supă de orez. De acolo, fiecare pleacă la job. Ritualul se repetă şi seara”, scrie România Liberă.
Într-o ţară în care 86% dintre cetăţenii ei s-au declarat, la recensământ, creştini-ortodocşi, câteva confesiuni budiste au început timid să -şi facă auzite învăţăturile în România, mai scrie publicaţia. Cele mai importante confesiuni budiste care au început să fie practicate şi în România sunt budismul Zen, budismul tibetan, al cărui lider este Dalai Lama, budismul Theravada şi budismul Jodo Shinshu. Budismul Zen, cel tibetan şi Theravada sunt prezentate românilor drept o practică meditativă, care nu-ţi cere, în mod expres, să renunţi la religia în care ai crescut, pentru a le practica.
Sursa foto principal: Wikipedia
Noooo…, unde esti opatare??? E ceva de comentat la alti credinciosi???
Ioiii… a disparut OSPATARU??? Unde esti??? Nooo… cine mai comenteaza??? Nu are cine! Poate ai adormit la rugaciunile unora??? Nooo, ii bai mare!
Poate cu aceasta ocazie se invata si punctualitatea celor care se vor apropia de ideea unei respiratii corecte.Fara o respiratie corecta (in abdomen) nu vei reusii sa intelegi ce inseamna zen.Fara o respiratie sanatoasa nu vei putea fi niciodata sanatos.Si fara o respiratie sanatoasa nu vei putea niciodata sa gandesti sanatos.
La o manastire se aude : Fratilor, fratilor…….merg din nou pe picioarele mele. spune cum ai reusit asta, cum s-a intimplat minunea ?? aoleeoooooo………..mi-au furat masina !!
Buna ziua,
Adevarul este ca eu m-as calugari intr-o manastire zen, daca aceasta s-ar infiinta in Romania. Sunt destui as a ca mine. Desi inima mea lacrimeaza dupa Tara Japoniei, aici in Romania ar fi un bun punct de pornire. Chiar am nevoie sa ma relaxez. Sunt putin suparat de anumite probleme si o manastire zen ar veni in ajutorul meu si al multora. Acuma adevarul este ca zenul este de viitor. Nici crestinismul nici alte aberatii religioase nu vor exista/rezista intr-un viitor in care lumea va gandi logic. Toate prostiile crestine cu care am fost obisnuiti de catre aceasta socieate retardata, se vor fi disipat, dizolvat si pierdut complet. Sa nu credeti in puteri superioare de natura supranaturala caci nu exista asa ceva. Doar linistea si logica.
Razvan sunt facute destul de multe lucruri supra-naturale in scripturile budiste.