Actualitate

Mamografii gratuite la Policlinica Bistrița

Începând cu data de luni 11 ianuarie, Spitalul Județean de Urgență Bistrița demarează în Ambulatoriul integrat (Policlinica) un program gratuit pentru depistarea cancerului de sân.

”Persoanele doritoare se vor prezenta la cabinetul de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Policlinicii situate pe str. Gării nr. 9-11 cu un Bilet de trimitere de la medicul de familie”, precizează SJU Bistrița.

În decembrie 2015, a fost inaugurat Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgenţă Bistrița, modernizat și echipat printr-un proiect european în valoare de 36.133.011,70 lei.

Au fost modernizate 110 cabinete medicale şi 62 de spaţii administrative, reţelele de utilităţi şi a fost achiziţionată aparatură şi tehnică medicală de ultimă generaţie: Ecocardiograf Doppler pulsatil continuu și color, Ecograf cu transductor abdominal, Aparat Roentgen pentru radioscopii și radiografii cu sistem de arhivare, Ecograf Doppler portabil, Ecograf de înaltă performanță pentru cardiologie și encologie, Electrocardiografe de înaltă performanță, Aparat de monitorizare EKG ambulatorie (holter EKG), sistem complet pentru electroforeză și imunofixare, aparatură automată pentru investigații uzuale, analizor biochimie cu braț robotic de manipulare a probelor, truse instrumentar pe specialităși, aparatură pentru sterilizare instrumentar medical, echipament specific de recuperare medicală, mobilier medical specific. Dotarea cu aparatură și mobilier a costat 12,4 milioane lei.

Ambulatoriul integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.

Posted by Gabriel Lazany on 29 Decembrie 2015

Structura Ambulatoriului după modernizare:

Corp 1 – Clădirea principală. Parter – spaţii de informare şi distribuţie, zona administrativă, zona recuperare (cabinete), sterilizator, acces cu ascensor şi grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu handicap). Etaj 1 – radiologie, cardiologie, interne-EKG, ecograf, gastroscop, neurologie, psihiatrie, chirurgie + sală pansamente + microchirurgie, ortopedie + sală gipsuri, oftalmologie + cameră obscură, săli de aşteptare, grupuri sanitare. Etaj 2 – laborator de analize medicale, sală de aşteptare, cabinete ORL, ginecologie, dermatologie, alergologie, urologie, endocrinologie cu săli de tratament specifice, grupuri sanitare, săli de aşteptare.

Corp 2 – Clădirea anexă (vechea centrală termică). Cuprinde spaţii tehnice şi cabinete de medicină legală.

Corp 3 – Clădirea pediatrie (veche de peste 100 de ani). Parter – cabinete consultaţii, recoltări, izolator, triaj, fişier, sală de aşteptare, grupuri sanitare, depozit. Etaj – neurologie infantilă, psihologie, sală de aşteptare, grupuri sanitare, cameră curăţenie, hol, lift.

Amenajări exterioare: alei și platforme, zone de odihnă cu bănci pentru pacienți, sistem de iluminat exterior, parcări, împrejmuiri, facilități de acces pentru persoanele cu dizabilități (rampe de acces, ascensoare cu comenzi speciale pentru nevăzători)

1 comentariu

  • Bataie de joc . Te poarta de la o usa la alta .
    Cu bilet de trimitere pentru mamografie te trimite inapoi pt. ca prima data trebuie sa scrie…trimitere la ginecologie…etc.
    Batjocura!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.