Actualitate

1 septembrie, o zi dedicată copiilor, la Muzeul Bistrița. 100 de locuri disponibile

Asociațiile de tineret din județul nostru, în parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, organizează o zi dedicată copiilor și tinerilor. Întalnirea va avea loc la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud în data de 1 septembrie și are ca scop promovarea valorilor creștine, a unității în credință și diversității abilităților și talentelor prin participarea la atelierele propuse, anunță pr. Tudor Mudure, inspector eparhial pentru tineret.

Întalnirea va debuta la ora 10.00 cu o rugăciune la Biserica de la Coroana din Bistrița, după care se va merge în curtea muzeului. Va fi o zi în care 100 de copii se vor ruga, vor învăța, vor cânta și se vor delecta în compania celor 60 de tineri voluntari din asociațiile de tineret, la care se adaugă preoți și profesori de diverse specialități. Activitățile sunt gratuite pentru toți participanții.

Pentru că activitatea promovează sportul și un stil de viață sănătos, copiii se vor bucura de prezența în mijlocul lor a echipei de handbal Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. De asemenea, vor fi prezente echipaje ale structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care vor realiza ateliere de prevenire.

Voluntarii vor coordona ateliere tematice la care vor putea participa cei prezenti, astfel încât, la plecare, fiecare copil va merge acasă cu ceea ce a confecționat în tabără. La finalul zilei va avea loc un concert de muzică folk susținut de către Maria Matean și Daria Boghean, alături de alți tineri talentați. Surpriza serii vine din partea echipei Cheers All Stars (YOLLO Studio), coordonați de către Roxana Lăpuște.

”Prin această activitate dorim să marcăm și începutul anului bisericesc alături de Biserică, copii și tineri. Astfel, îi invităm pe cei interesați să se înscrie la numărul de telefon de pe afiș”, precizează organizatorii.

https://www.facebook.com/tudor.mudure/posts/2957358727860899

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.