Actualitate

10 tipuri de decolteuri la bluzele de damă și cum să le alegi pe cele potrivite corpului tău

Decolteul în îmbrăcăminte există în mai multe variante: de la impresionant de casual la remarcabil ca o regină. Cum să îl alegi pe cel potrivit ca să impresionezi și în același timp să lași liber și imaginației? Iată câteva sfaturi.

Tipurile de bluze damă sunt și ele diverse, iar ceea ce le deosebește una de celălaltă sunt materialele și stilurile.  Având în vedere numeroasele variații, iată cele mai importante tipuri de decolteuri găsite pe bluze damă. Iată și câteva recomandări despre cum să le porți și care ți se potrivesc în funcție de tipul de corp pe care îl ai.

1. Decolteu rotun

Un decolteu rotun  este în general conceput pentru bluze damă care sunt folosite pentru relaxare sau pentru un picnic pe plajă. Este un decolteu foarte simplu și foarte măgulitor pentru majoritatea trupurilor, mai ales pentru femeile cu pieptul generos, deoarece fiind superficial îl ascunde foarte bine.

Alungește optic gâtul. De asemenea, este recomandat femeilor cu fața lungă sau umerii căzuți. Evită-l dacă ai o față foarte subțire, căci se va părea că o ai și mai mult. De asemenea, dacă ai umerii foarte largi, vor arăta mai largi.

2. Decolteu inimă

Forma decolteului arată ca o inimă, de aceea se numește astfel. Scopul acestui design este de a regla expunerea sânului. Pentru cele dintre voi care doresc să arate sexy, puteți alege acest tip de bluză cu această croială la gât.

Este unul dintre decolteurile preferate de mirese, deoarece combinat cu fuste largi și fluide dă o notă tradițională și romantică.

Echilibrează perfect silueta feminină, atrăgând atenția asupra părții superioare a rochiei și alungește vizual fața.

Evită-l dacă nu vrei să atragi atenția asupra bustului tău, întrucât scoate în evidență pieptul, fie că este mare sau mic.

3. Decolteu în ​​V

Există mai multe variante de design de decolteu în V. Începând de la decolteul care îngustează colțurile ca litera „V”, până la variații care alunecă în jos până în partea de sus a buricului. Decolteul în V a fost făcut pentru a impresiona. Dacă vrei o iluzie vizuală pentru un look clasic, încearcă să porți o bluză cu decolteu în V.

4. Decolteul scobit  Tipul de bluze dama cu decolteu scobit sau „lingură” este popular de zeci de ani. Chiar și astăzi acest tip de top este adesea folosit ca blazer interior. Topurile cu decolteuri care formează litera „U” se termină în general deasupra sânului. Spatele va acoperi întreaga claviculă pentru a-l face potrivit pentru un look casual.

5. Decolteu bijuterie

Decolteu bijuterie se extinde în jos pe sân până la claviculă. Ei bine, se numește decolteu bijuterie pentru că pe gât poți purta un colier pentru a-l face să arate elegant. O altă variantă a unei bluze damă cu decolteu bijuterie este topul fără mâneci sau fără bretele al cărui efect concentrează linia spre bărbie și față în loc de linia umerilor și mijlocului pieptului.

6. Decolteu pe umeri

Acest decolteu în afara umărului are o linie de cusătură care acoperă zona de sub umăr. Două bretele mici îmbinate cu o bluză sau o rochie creează o impresie frumoasă, feminină.

7. Turtleneck

Acest tip de bluze damă cu decolteu înalt sau numită popular „pe gât” este potrivit pentru a fi purtat pe tot parcursul anului, contează doar din ce material. Atunci când este sezonul cald poți purta un top cu decolteu înalt din material subțire. Dimpotrivă, când temperatura este rece, poți folosi materiale groase pentru a te încălzi. 

Este un tip de decolteu dedicat în special femeilor care au gâtul lung și subțire. Este recomandat și femeilor cu bustul mic, întrucât dă aspectul de lățime în piept. A nu se purta cu accesorii pentru gât. Este mult mai măgulitor dacă coafura este cu părul strâns.

Evită-l dacă ai un corp în formă de măr, un bust mare sau o față rotundă.

8. Regina Ana

Acest tip de decolteu folosește numele Reginei Ana a Angliei. Este folosit pentru rochii și bluze formale, care este o combinație de decolteu în V și decolteu inimă. 

9. Decolteu pătrat

Pentru cele dintre voi cărora le plac hainele de mătase purtate la evenimente formale, un decolteu pătrat poate fi o opțiune. Pentru ca materialul de la umeri să nu se lase, este bine să folosești unul flexibil.

Oferă o senzație de volum, așa că este ideal pentru femeile cu sânii mici. Face corpul subțire și alungit. Ține foarte bine busturile generoase. De asemenea, modelează femeile cu o față rotundă, gât larg sau corp în formă de pară. Are dezavantajul că mărește zona umerilor și poate scurta gâtul.

Evită-l daca ai fața foarte pătrată, deoarece întărește trăsăturile sau dacă ai umerii lați sau talia groasă.

10. Sabrina

Decolteul Sabrina este o rochie iconică purtată de Audrey Hepburn. Decolteul care leagă capetele umerilor unul de celălalt oferă efectul perfect pentru diferite tipuri de îmbrăcăminte pentru femei. Poate fi găsit atât pe bluze damă formale, cât și pe topurile casual, dar totuși emană o aură feminină.

(Advertorial)

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS