Actualitate

12 partide și 2 independenți au intrat în cursa electorală pentru Parlament

ACTUALIZARE În vederea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, în urma cărora vor fi desemnați membrii Camerei Deputaților și Senatului pentru următorii patru ani, au depus la Biroul Electoral Județean liste de candidați 12 formațiuni politice și 2 independenți din Bistrița-Năsăud. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost 22 octombrie.

Au fost respinse de BEJ candidaturile Alianței USR PLUS la Senat și candidatura din partea ARN la Camera Deputaților, însă contestațiile depuse de formațiunile politice au fost admise de Tribunal.

Ulterior, Ionuț Rus, Sorin Voicu și Dorin Andrițoiu au renunțat la candidaturi, astfel că pe lista Alianței USR PLUS pentru Senat a rămas doar Emilian Gabor.

Județul nostru va avea cinci deputați și doi senatori. Mandatele care nu vor fi câștigate în mod direct vor fi împărțite în urma redistribuirilor.

Dintre actualii parlamentari, nu mai candidează deputatul Doina Pană (PSD) și senatorul Ioan Simionca (PPU-SL, fost la ALDE). Robert Sighiartău (PNL), Daniel Suciu, Ioan Deneș (PSD) și Ionuț Simionca (PMP) deschid listele, Cristina Iurișniți (USR) e pe locul 3.

Ordinea pe buletinele de vot va fi stabilită, prin tragere la sorți, în 4 noiembrie, după ce candidaturile vor rămâne definitive. Campania electorală începe în 6 noiembrie și se încheie în 5 decembrie, la ora 07.00.

Listele de candidați din Bistrița-Năsăud:

Partidul Național Liberal

Camera Deputaților: Robert Sighiartău, Diana Morar, Florin Urîte, Nicolae Timbușiu, Robert Linul, Viorel Urdă, Dorin Rus

Senat: Ovidiu Florean, Daciana Legendi, Ioan Someșan, Ioan Dedean

Partidul Social Democrat

Camera Deputaților: Daniel Suciu, Bogdan Ivan, Ciprian Ceclan, Anamaria Todor, Marius Muti, Iulia Runcan, Paul Pop

Senat: Ioan Deneș, Virgil Rus, Andra Bolboacă, Nicolae Crișan

Partidul Mișcarea Populară

Camera Deputaților: Ionuț Simionca, Ștefania Stere, Augustin Borș, Lucian Pintea, Ovidiu Moldovan, Dorel Bertel, Ioan Bereș

Senat: Caius Cârcu, Oana Săcălean, Gavrilă Ciherean, Olimpia Bălos

Alianța USR PLUS

Camera Deputaților: Lorant Sas, Alin Dolha, Cristina Iurișniți, Lorand Toth, Darius Salaci, Cristina Călugăr, Dumitru Socaciu

Senat: Emilian Gabor

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România

Camera Deputaților: Antal Attila, Mihalci Ioan, Szilagyi Ileana, Papp Andrei, Bauer Anton, Cadar Simion, Mathe Attila

Senat: Borsos Karoly, Took Ecaterina, Reman Gheorghe, Budai Gyorgy

Partidul Pro România

Camera Deputaților: Ioan Monița, Livia Cira, Darius Ilieșiu, Antonia Peica, Florin Galeș, Vasile Bugnar, Simona Duca

Senat: Grigore Timoce, Cristian Codărean, Florin Puțura, Teodora Șutea-Crișan

Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal

Camera Deputaților: Macedon Pătrășcan, Andrei Vieriu, Dan Pop, Dumitru Bendean, Andreea Borzoș, Alexandru Pop, Dorel Drăgan

Senat: Pompei Cocean, Alexandra Pop, Ioan Cucură, Lucian Lupșa

Alianța pentru Unirea Românilor

Camera Deputaților: Marcel Seserman, Ionuț Barteș, Anton Moisil, Andreea Goarță, Nicolae Serețan, Ciprian Cotu, Valeri Scuturici

Senat: Victor Filipoi, Zaharie Deneș, Zamfira Lușcan, Adrian Goarță

Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache

Camera Deputaților: Maria Mazilu, Petre Vârtic, Alexandru Bot, Andreea Berceni, Maria Taloș, Cornelia Demeter, Marin Oros

Senat: Mircea Taloș, Viorica Canciu, Alexandru Coșbuc, Laurențiu Dumitrașcu

Partidul Verde

Camera Deputaților: Daniel Ciobănică, Grigore Cotul, Emilia Popdeac, Alexandru Slăvoacă, Ionuț Cozonac

Senat: Simion Bălan, Vasile Herța

Partidul Ecologist Român

Camera Deputaților: Silviu Rus, Bogdan Pop, Virgil Marton, Sanda Vârtic, Ovidiu Filip, George Cira, Sorin Ianoș

Senat: Gheorghe Ianoș, Viorel Grapini, Ioan Deneș, Anamaria Câmpeanu

Alianța Renașterea Națională

Camera Deputaților: Lucian Moisa

Independenți

Camera Deputaților: Nicolae Cioanca

Camera Deputaților: Ovidiu Rațiu

7 comentarii

  • „Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice.”
    (George Orwell) _/

    Că există corupție în România, că politicienii pozează în oameni integri înainte de alegeri și că o mulțime de analfabeți funcționali care nu știu să lege două cuvinte au ajuns plini de bani și influență este un fapt bine cunoscut. Evident, vina este si a celor care acceptă și încurajează furtul și corupția în România sub pretextul tembel: ”A furat, dar măcar a dat și la alții”. Acestia acceptă furtul pentru că în ochii lor, hoțul e un fel de Robin Hood modern care fie mai dă și la alții, fie se comportă frumos cu lumea din jur , fără să-si dea seama că ei sunt cei care țin România în loc. Mentalitatea se schimba mai greu. Dar totusi, schimbarea poate veni chiar si atunci când votantul e complicele “penalului”. Un semnal in acest sens este adoptarea Proiectului de lege privind confiscarea extinsă a averilor obținute ilicit a trecut, cu votul unanim al Camerei Deputaților, în Parlament. Astfel, dacă o persoană este condamnată la minim 4 ani de închisoare și nu își poate justifica averea, instanța poate decide confiscarea. Actul normativ merge la președinte, pentru promulgare. Prin urmare, socoteala unora cum că „Puşcăria trece, banii rămân” , poate deveni o amintire.

    Vezi: https://www.mediafax.ro/politic/legea-confiscarii-extinse-a-averilor-a-fost-adoptata-pentru-ce-infractiuni-se-aplica-9443471

  • Interesant punct de vedere.Dar trebuie sa nu uitam ca aici intervine un intermediar , anume justitia , desigur , dreapta , independenta si incoruptibila. Si totusi , daca respectivul „a adunat mult” , poate sa dea unora si altora ca tot o sa-i ramana…Intotdeauna se vor gasi unii car vor dori sa „ajute” UN OM AFLAT IN SUFERINTA . Daca nu se vor gasi unii se vor gasi altii…Stiti , as vrea sa va ajut dar nu cred ca o sa pot …O sa incerc totusi pentru d-vs…
    Ce ziceti insa de un articolas mic care sa fie asa , inserat unde incape , in Legea partidelor , care sa sune cam asa: Parlamentarul ales pe lista unui partid , care in timpul mandatului trece la alt partid sau devine” independent” , isi pierde calitatea de demnitar (deputat sau senator) . Atunci sa vezi cum e cu democratia si ideologia in care spun ca nu se mai regasesc…Dupa parerea mea un asemenea articol ar consolida pe bune (nu-mi place expresia , dar vad ca se utilizeaza mereu) democratia si ar eradica traseismul politic.

  • Ce sens are o fotografie de promovare cu masca pe figura, e mult mai bine sa fie scris doar numele oricum nu putem citi “ figura” candidatului!
    La alegeri ni se cerea sa dam “ masca” jos!

  • Cu toții sunt la fel isi vad doar interesele
    Ar trebui ca populatia sa deschida ochii ca tot timpul a fost asa doar interese si averi personale

  • si asta pentru ca politica e pentru cei ce au stat in prima banca cu mana ridicata….sa stearga tabla sau in ultima banca sa copieze!

  • Am asteptat cu nerabdare sa vina dimineata si pot vedea (vorba bihoreanului) care din candidatii celor 12 partide si cei 2 candidati independenti sustin si vor sustine (daca vor fi alesi) introducerea in Legea partidelor a acelui posibil articol Din pacate desi m-am asteptat sa fie „mare inghesuiala” , vad cu stupoare ca nimeni nu agreaza acest articol.Atunci oameni buni ganditi-va bine cu cine votati! Toti asteapta sa fie alesi c-apoi interesele personale o sa-i ghideze pe ce traseu s-o ia. Numai de noi cei mici dar multi depinde sa se introduca acest articol in Legea partidelor care sa puna capat odata pentru totdeauna acelor partide de tip balama care nu au participat la alegeri dar dicteaza politica in tara asta furata in fiecare zi de toti nemernicii metamorfozati in patrioti de ocazie .Acest articol ,va spun inca o data , este temelia stabilitatii guvernelor emanate din alegeri. Daca la acesta s-ar mai adauga inca unul care sa permita accederea in parlament numai a partidelor care depasesc procentul de 10 % din voturile validate , atunci dragii mei , vor disparea si partidele de tip pana (ic, in termeni populari) care trec dintr-o alianta in alta facand si desfacand guverne.Partidele de tip „balama” si de tip „ic” sunt toxice pentru orice democratie.Pentru democratia noastra fragila sunt letale.Daca ar mai fi inca un articol care sa interzica partidele etnice , atunci , atunci…Visez la acea zi !Dar nu-s Bunul Dumnezeu sa pot face ce-as vrea eu! Va pup pe suflet si va doresc un week-end placut .FARA PENALI!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.