În perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Mureș, Suceava și Vrancea, au desfășurat o acțiune operativă pe raza județului Bistrița-Năsăud, informează Poliția Română:
”De asemenea, la acțiune au participat specialiști silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor și gărzilor forestiere Brașov, Cluj, Oradea, Ploiesti, Râmnicu Vâlcea, Timișoara și Suceava.
Activitatea a vizat prevenirea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național, precum și verificarea respectării dispozițiilor legale de către agentii economici care se ocupă de achiziția, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.
Pe parcursul activităților, echipele de control au verificat 13 societăți cu obiect de activitate în domeniul forestier, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice fiind aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 97.000 de lei.
Neregulile despistate au vizat expedierea materialelor lemnoase fără proveniență legală, expedierea materialelor lemnoase fără avize de însoțire a materialelor lemnoase, deținerea de material lemnos fără documente de proveniență, nedeținerea sau necompletarea la zi a registrelor de evidență a intrărilor-ieșirilor de materiale lemnoase și nerespectarea modului de completare a avizelor de însoțire.
Totodată, au fost au fost confiscați 1.305 mc de material lemnos, în valoare de 440.241 de lei”.
Asta-i frate ! De aceea trebuie sa fiti maine prezenti la Prefectura la ora 17 sa aratam ca administratia nu face nimic pt. stoparea acestor jafuri. Mafia lemnului si politicul sunt frati de cruce.
După ce cu o săptămană înainte au stiut toti ca se fac controale….?………
Avem cel puțin 13 firme in județ care se ocupa cu despăduri. De împăduriri se ocupă altcineva în afară de Tășuleasa Social (care nu are că obiect principal împăduritul)?! Este aberant că de zeci de ani se aprobă rasul pădurilor și de ochii lumii mai merge prefectul la câte o miniplantare de copaci….care statistic e aproape nesimnificativa (nu vreau sa fiu înțeles greșit….nu am nimic cu campaniile de împădurire…am participat și eu la așa ceva). E grav că sunt rase hectare întregi de pădure…și este la fel de iresponsabil că autoritățile nu pun condiții privind reimpadutitul. Cu alte cuvinte….avem firme carebne lasă fără oxigen…și statul nu intervine….pentru că funcționarii își iau partea lor de bani.
Degeaba se controleaza firmele cand arborii sunt taiati… lemnele nu se mai intorc in padure.