Actualitate Economie

1.482 de maşini au fost înmatriculate pe baza actelor de partaj voluntar autentificate de notari

În Bistriţa-Năsăud au fost înmatriculate 1.482 de maşini pe baza actelor de partaj voluntar autentificate de notari, procedură prin care s-a evitat plata timbrului de mediu. Începând de luni de la prânz, Serviciul Public Comunitar de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor nu a mai primit dosare de înmatriculare fără dovada plăţii timbrului de mediu.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bistriţa-Năsăud, Mihaela Dobra, a declarat, miercuri, că Serviciul Public Comunitar de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bistriţa-Năsăud a făcut o statistică şi a anunţat instituţia că în judeţ au fost înmatriculate 1.482 de maşini pe baza actelor de partaj voluntar, procedură prin care s-a evitat plata timbrului de mediu.

Contactat în legătură cu acest subiect, şeful Serviciului Public Comunitar de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bistriţa-Năsăud, comisarul şef Dumitru Creţa, a declarat că doar luni dimineaţa s-au mai preluat câteva dosare, însă, la un moment dat a fost stopat procesul de preluare fiindcă s-a primit o dispoziţie în acest sens de la Bucureşti.

“Am primit dispoziţie să nu mai preluăm niciun dosar de înmatriculare a maşinilor pe baza partajului voluntar. Guvernul a dat o Ordonanţă de Urgenţă care interzice procedura. De luni, nu mai preluăm nici noi nicio cerere de acest tip”, a declarat comisarul şef Dumitru Creţa.

Peste o sută persoane s-au înghesuit zilnic în ultima perioadă la Serviciului Public Comunitar de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bistriţa-Năsăud majoritatea ca să ceară înmatricularea unei maşini pe baza unui act de partaj voluntar autentificat de un notar, procedură prin care evită plata timbrului de mediu.  

Foto: arhivă

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS