Până miercuri, 22 iulie, la nivel național au fost confirmate 40.163 de cazuri de Covid-19. 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Față de ultima raportare au fost înregistrate 1.030 de cazuri noi, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Este cel mai mare număr zilnic de cazuri anunțate de la debutul pandemiei în România. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 1.009.273 de teste (24.877 în ultimele 24 de ore). 2.101 persoane au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 5.179. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 293 de pacienți.
În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 728, cu 17 în plus față de ieri (711). Probe pozitive la retestare: 0.
Pe lista noilor cazuri apar încă trei polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (8 cazuri în total, din care 4 vindecați) și un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (2 cazuri în total, 1 vindecat).
Dintre cazurile confirmate, 534 de persoane au fost declarate vindecate (528 până ieri), iar 64 au decedat (44 de bărbați și 20 de femei).
Acțiuni de verificare
sigur la job s au imbolnavit astia din mai,petreceri si ghiolbaneala.
Dl. COVID-19 şi clanul său continua lupta de îmbolnăviri umane prin adaptare şi dezvoltare, creând probleme majore tuturor: creșterea numărului de infectări, umplerea spitalelor și mai ales a secțiilor de ATI.
„Suntem într-o perioadă dificilă, în care numărul de cazuri de infecție Covid-19 a crescut alarmant și în județul Timiș. Consecutiv a crescut și numărul de forme severe și critice, precum și de decese. Toate acestea se datorează și faptului că o parte dintre concetățeni nu respectă nicio regulă, dând crezare fake news-urilor, teoriilor conspirației sau falselor îndemnuri la libertate. Fiecare este liber să facă ce vrea cu viața și sănătatea lui, până în punctul în care pui în pericol sănătatea celorlalți. Este în primul rând vorba despre respectul pentru ceilalți, care ar trebui să primeze, indiferent de măsurile impuse sau nu de autorități.” – dr. Virgil MUSTA, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.
Când urmăreşti să convingi semenii de lângă tine să poarte măşti vei constata că e dificil; utilizarea explicațiilor științifice, apelul la litera legii sau la exemplele din realitate nu vor avea rezultatul dorit. De ce? Pentru ca noi, oamenii, când ne trăim viaţa, suntem diferiţi şi nu dorim să fim controlaţi sau dirijaţi de nimeni.
Totuşi, cum poți să convingi oamenii să poarte măști? Iată o alternativă: „Poți spune «Scuzați-mă, aș putea să vorbesc cu dumneavoastră o secundă? Am observat că nu purtați mască și știu că este o alegere personală și o alegere pe care trebuie să o faceți. Dar e posibil ca eu să am o vulnerabilitate medicală. Sau fiul meu. Sau fiica mea. Dacă nu o faceți pentru dv., atunci faceți-o pentru ca oamenii ceilalți să se simtă mai în siguranță»”. – Gary NOESNER, fost șef al departamentului de negociere în situații de criză din cadrul FBI.
PS. A) Gânduri alese: “Un discipol învaţă să nu ceară nimic, să nu impună nimic, să nu supere şi să nu dea nimic la schimb. El poate să ajute pe alţii prin simpla lui prezență: ca să le ofere un exemplu şi să îi înveţe să aibă răbdare. – Principiu al filozofiei zen. B) O carte nouă: “Obiceiuri mici, schimbări mari”/BJ FOGG, Phd. – Publica.ro, 2020.
RESPECTAŢI conştient cele trei reguli de aur de prevenire a bolii: purtarea măştii, distanţa fizică şi spălatul mâinilor.
La bună revedere!
de sucursala unei banci din bistrita nu zice nimeni nimic,bantuie covidul pe acolo,vrem sa stim cum stam cu testarea salariatilor.