Actualitate

2019 va fi „Anul Cărţii” în România

Decretul pentru instituirea anului 2019 ca Anul Cărţii în România a fost semnat de preşedintele Klaus Iohannis, informează Administraţia Prezidenţială.

Proiectul de lege prevede lansarea unui program la nivel naţional „România citeşte”, având drept scop promovarea lecturii în şcoli.

În 28 noiembrie 2018, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitatea de for decizional, proiectul de lege care prevede instituirea anului 2019 drept „Anul Cărţii”.

Cu acest prilej se va lansa programul naţional „România citeşte” care vizează promovarea lecturii în şcoli.

„Acesta se va desfăşura în cadrul unităţilor şcolare şi presupune organizarea de întâlniri săptămânale ale elevilor cu voluntari (părinţi, personalităţi publice, jurnalişti etc) care să le citească fragmente din opere literare în scopul încurajării lecturii”, se arată în proiectul legislativ.

Proiectul prevede lansarea unui program la nivel naţional „România citeşte”, ce presupune promovarea lecturii în şcoli.

Etichete

4 comentarii

  • Mno, la noi, având o mare plăcere de tulburel și de scalda în ape tulburi, cine are carte, musai că n-are parte.
    Uitându-ne în jur vedem că cei mai promovați sunt hoții. Ei au școala vieții, vilă cu piscină și teren de tenis, draperii scumpe și gagică tânără, cele mai mișto poze pe facebook din vilele lor bengoase, cu cele mai sentimentale mesaje de dragoste frățească și unitate în cuget și-n simțiri. Deși-s mari patrioți, conduc mașini din cele mai străine, ce valorează minim 10 dacii strămoșești și pe care le pun în mișcare după ce le alimentează plătind cu cardul unei instituții bugetare.
    Iar ca hoții să se simtă în largul lor, se folosesc pentru promovarea intereselor lor de hoții de carte, de plagiatori, pe care-i scot în față, numindu-i miniștri sau chiar prim miniștri, deși capacitatea lor de înțelegere e similară cu acea de contemplare a unui bou în fața picturii ”Lan de grâu cu chiparoși” a lui van Gogh.
    Și ce dacă mai deunăzi a murit Amos Oz … el a scris cărți ce vor rămânea în istoria universală, chiar dacă noi nu vom citi niciuna dintre ele.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.