Actualitate

3 lucruri care se întâmplă corpului dacă alergați în fiecare zi

Nu există nicio îndoială că alergarea poate fi dificilă pentru corpul dvs., așa că, în cinstea sezonului joggingului, am adunat câteva dintre lucrurile mai bizare care se pot întâmpla atunci când vă încălțați acea pereche preferată de adidași Adidas si ieșiți pe traseu sau vă urcați pe banda de alergat.

Dacă vă întrebați cum să vă tonificați corpul, s-ar putea să vă gândiți să alergați. I-am văzut cu toții pe acei alergători care aleargă cu corpuri lungi, slabe, de invidiat, fără vreun petic de celulită la vedere. Da, alergarea în fiecare zi este una dintre cele mai bune modalități de a arde caloriile, de a vă tonifica corpul și de a vă îmbunătăți sănătatea cardiovasculară – un studiu recent efectuat la Duke University Medical Center din Durham, Carolina de Nord, a constatat chiar că joggingul depășește antrenamentul cu greutăți pentru a scăpa de grăsime abdominală.

Dar alergarea zilnică are dezavantajele sale. În afară de efectul pe care îl poate avea în genunchi și articulații, rapoartele recente despre lucruri precum „fața alergătorului”, „corpul alergătorului” și „sindromul fundului mort” i-ar putea trimite pe unii adepți să alerge în cealaltă direcție sau, mai probabil, râzând de efectele secundare ciudate ale sportului până la linia de sosire.

Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă alergarea în fiecare zi este potrivită pentru dvs. sau dacă aveți leziuni sau probleme de sănătate. Indiferent dacă sunteți un maratonist sau un aspirant, consultați această listă cu unele dintre modalitățile mai bizare în care alergarea vă poate transforma corpul.

Alergatul vă dă o inimă autovindecabilă

Orice alergător vă va spune că nimic nu face inima să pompeze ca o alergare lungă pe o pistă sau bandă de alergat. Dar noi cercetări sugerează că toate acele exerciții prietenoase cu inima pot provoca de fapt leziuni temporare ale ventriculului drept. Într-un studiu realizat pe 40 de sportivi de elită care se antrenau pentru evenimente de alergare de anduranță, cercetătorii au găsit semne de deteriorare imediat după curse – inima a fost mărită și funcția ventriculului drept scăzuse.

Nu lăsați acest lucru să vă împiedice să alergați în fiecare zi: oamenii de știință spun că nu au găsit dovezi că alergarea nu este sănătoasă și că, în mod uimitor, inimile sportivilor au putut să se vindece complet de daune în aproximativ o săptămână.

Fața alergătorului nu este un motiv pentru a nu mai alerga

Brian S. Glatt, MD, chirurg cosmetician în Morristown, New Jersey, a făcut recent furori când a spus într-un comunicat de presă că unii alergători își reduc literalmente fețele, creând un aspect „Skeletor”. Afecțiunea pe care o numește „fața alergătorului” afectează adesea bărbații și femeile cu vârsta de 40 de ani și care ard prea multă grăsime sub pielea feței.

„Pierderea marcată a țesutului gras duce la o pierdere de volum, ceea ce duce la un aspect proeminent al oaselor, la dezvoltarea accelerată a laxității pielii și la adâncirea ridurilor”, a spus dr. Glatt în comunicatul său de presă. „Deși s-ar putea să arăți ca un tânăr de 20 de ani de la gât în ​​jos – fața ta îți va oferi cu ușurință vârsta.”

Dar alții nu sunt de acord. Fața alergătorului este un termen greșit, spune Kevin Burns, instructor de fitness autorizat și purtător de cuvânt al Consiliului American pentru exerciții. El spune că pierderea țesutului gras facial este la fel de probabil să fie cauzată de o dietă strictă sau de o formă diferită de exerciții riguroase.

Faceți o pauză de la ”sindromul fundului mort”

În ultimul timp au existat o mulțime de zvonuri despre cum alergarea în fiecare zi ar putea fi o „durere în fund”. Durerea la nivelul feselor sau „sindromul fundului mort” se referă la afecțiunea denumită formal gluteus medius tendinoza, care este o inflamație a tendoanelor din spate. Această durere nu lovește doar alergătorii – orice activitate riguroasă o poate declanșa – dar alergătorii la distanță sunt printre sportivii cu cea mai mare probabilitate de a o experimenta.

Utilizarea excesivă poate fi un factor; este un semn că ar trebui să încetiniți sau să faceți o pauză cu totul. Mușchii extinși, întinderile musculare și dezalinierea șoldului și pelvisului sunt alți vinovați. Durerea începe cel mai frecvent la nivelul fesierilor și trage în spatele piciorului și se poate agrava în timp dacă nu vă opriți să aveți grijă de ea.

(Advertorial)