Comunicate

3 produse de beauty pe care trebuie să le incluzi în rutina ta

Rutina de beauty este importantă pentru toate doamnele şi domnişoarele, indiferent de tipul de piele sau de păr. Îngrijirea pielii şi a părului nu trebuie neglijată, deoarece aceastea două te pot ajuta să îţi pui în valoare feminitatea şi frumuseţea naturală.

Totuşi, îngrijirea pielii nu trebuie să fie considerată doar o activitate cu rol estetic. Pielea este cel mai mare organ al corpului şi merită atenţia ta. Prin îngrijirea corectă a pielii poţi preveni afecţiuni dermatologice, dar şi îmbătrânirea prematură.

Pe lângă grijă faţă de ten şi piele, părul are şi el nevoie de o rutină corectă. Scalpul trebuie tratat cu aceeaşi atenţie pe care o primeşte şi tenul, deoarece este expus zilnic la factori de mediu. Un păr frumos şi sănătos te va ajuta să te simţi bine în pielea ta şi să ai mai multă încredere în tine.

Dacă îţi doreşti o rutină de beauty nu foarte complicată, care să îţi ofere rezultate, iată 3 produse pe care trebuie să le incluzi în aceasta:

Protecţia termică pentru păr

Majoritatea persoanelor folosesc aparate precum uscătorul de păr, ondulatorul sau placă de păr pentru a usca ori coafa podoabă capilară. Totuşi, expunerea repetată la căldură poate dăuna părului şi îl poate afecta pe termen lung. Din fericire, există soluţii. Cea mai importantă este alegerea unui ser, ulei sau spray cu protecţie termică. Acesta va forma o peliculă ce protejează firul de păr, astfel încât căldura să nu îl degradeze.

De asemenea, poţi opta pentru un uscător de păr Dyson, dacă îţi doreşti un aparat care să usuce părul corect. Uscătoarele de păr Dyson oferă numeroase setări de temperatură, astfel încât părul tău să fie mereu protejat. Poţi folosi un uscător de păr Dyson atât pentru uscare simplă, cât şi pentru coafare, cu ajutorul accesoriilor ce însoţesc dispozitivul.

Trebuie să ştii că folosirea unui uscător de păr Dyson, ce foloseşte tehnologie avansată pentru sănătatea firului de păr, nu înseamnă că poţi renunţa la protecţia termică. Produsul preferat pentru protecţie termică trebuie aplicat de la rădăcini şi până la vârfuri, după spălare şi înainte de uscare sau coafare.

Crema cu protecţie solară

Cu toţii iubim soarele, căldura şi zilele frumoase, însă crema cu SPF rămâne un produs absolut necesar în rutina de beauty. Expunerea prelungită la soare poate cauza numeroase afecţiuni dermatologice, dar şi îmbătrânirea prematură a pielii. De aceea, este important să transformi aplicarea cremei cu factor de protecţie solară într-o obişnuinţă.

Alege o cremă cu SPF care se potriveşte tipului tău de ten. Din fericire, în ziua de azi vei găsi pe piaţa creme pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenurile cu probleme sau cele foarte grase.

Crema cu factor de protecţie solară se aplică ca ultim pas în rutină de îngrijire a pielii, înainte de machiaj, dar după ce ai aplicat orice tip de ser, tratament, toner sau produs de hidratare. Pentru o protecţie eficientă şi de durată, alege un SPF 30 sau 50 şi foloseşte o cantitate generoasă de produs.

Nu te baza niciodată pe factorul de protecţie solară din produsele de machiaj. Acestea se aplică în cantităţi mult prea mici, astfel protecţia este aproape mereu insuficientă.

Crema hidratantă

Toate tipurile de piele au nevoie de hidratare, iar vestea bună este că poţi găsi produse potrivite foarte uşor. Indiferent că ai un ten cu probleme, foarte gras sau uscat, produsele de hidratare care să te ajute există.

Primul pas este să identifici tipul de ten, iar mai apoi să alegi unul sau mai multe produse în consecinţă. În rutina de îngrijire, hidratarea este de cele mai multe ori ultimul pas. Dacă nu ai probleme cu tenul, atunci poţi folosi un clenaser, un toner şi la final o cremă hidratantă. O astfel de rutină minimalistă este excelentă pentru tenul normal. Atunci când foloseşti şi produse pentru probleme ale tenului, aplica crema hidratantă la final, seara sau dimineaţa, înainte de a aplica crema cu SPF şi machiajul.

Pentru mai puţini paşi în rutina de îngrijire, poţi să optezi pentru o cremă hidratantă de zi cu factor de protecţie solară. Important este să o aplici într-un strat generos şi să alegi un produs cu factor de protecţie solară de minim 30.

Produsele de beauty te pot ajuta să obţii o piele sănătoasă, care radiază, dar şi un păr mătăsos. Este esenţial să nu îţi umpli trusa de beauty cu o mulţime de produse de care nu ai nevoie sau care nu aduc niciun plus pielii ori părului tău. Poţi avea o rutină de beauty excelentă cu doar câteva produse, atunci când le alegi pe cele potrivite.

Printre produsele esenţiale se număra protecţia termică pentru păr, deoarece căldura poate afecta sever firul păr, dar şi crema cu protecţie solară. Un alt pas peste care nu trebuie să sari este hidratarea, indiferent de tipul de ten.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.