Până duminică, 5 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus), 251 în plus de la ultima raportare, de ieri. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate iar 148 au decedat.
Până la ora 10.00, în județul Bistrița-Năsăud au fost confirmate 42 de cazuri de infectare cu coronavirus, față de 28 câte erau ieri.
S-a primit cel de-al doilea set de analize negative pentru trei persoane confirmate cu Covid-19, fiind, astfel, declarate vindecate.
În carantină sunt 470 de persoane, iar în izolare la domiciliu – 1.473 de persoane.
Au decedat în județul nostru cinci bărbați în vârstă de 77, 87, 81, 66 respectiv 59 de ani (decesele cu nr. 87, 98, 107, 123 și 124 la nivel național).
”La data de 05.04.2020, în județul Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 42 de persoane confirmate cu coronavirus, dintre care 5 persoane au decedat. Printre persoanele confirmate se numără doi medici angajați ai Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud și două persoane din personalul auxiliar al Spitalului Județean de Urgență Bistrița. De asemenea, s-a primit cel de-al doilea set de analize negative pentru trei persoane bolnave de Covid-19, fiind, astfel, declarate vindecate. În județul nostru sunt: în carantină instituționalizată – 470 de persoane, în autoizolare la domiciliu – 1.473 de persoane”, a anunțat Instituția Prefectului.
Sugestie: adaptați tunurile de zăpada de la Cocoș pentru a putea fi folosite pe post de pulverizatoare de biocide în oraș, pe străzi.
Ştiri din lumea ştiințifică
-Un nou medicament ce e eficace în vitro – 48 de ore- Ivermectin.
-Testele din nas sau gât pot fi fals negative la 7 zile de la infecție pentru unele persoane, cantitatea de viruşi insuficientă pentru a detecta covid19. Deci a se trata cu prudențã, toate cazurile respiratorii tratate ca potențiale cu covid19. Carantină 14 zile.
Ivermectina nu este un antiviral. Este un antiparazitar și acaricid
https://www.deccanherald.com/science-and-environment/anti-parasitic-drug-kills-coronavirus-in-lab-grown-cells-study-821458.html
Bineinteles trebuie testat in vivo si trebuie stabilita doza eficace pentru oameni.
Dar primul pas a fost facut.
Am impresia ca unii chiar din mediul medical nu sunt la curent cu stirile zilnice, ceea ce e in dezavantajul pacientilor.
„The scientists said Ivermectin is an approved anti-parasitic drug that has also been shown to be effective in vitro against a broad range of viruses including HIV, Dengue, Influenza and Zika virus”
„As the virologist who was part of the team who were first to isolate and share SARS-COV2 outside of China in January 2020, I am excited about the prospect of Ivermectin being used as a potential drug against COVID-19,” said Leon Caly, study co-author”
Suedia ( populație 10,2 mil.) 401 morți.
Danemarca (populație 5,8 mil.) 179 morți.
Suedezii nu au introdus restricții ca și celelalte țări, includiv Danemarca.
Numarul de morți in Suedia nu a explodat!
–
Pentru a ajunge la “imunitatea de grup” trebuie ca 60% din populație să se infecteze cu Corona Virus.
In Danemarca, in urma unor teste de sânge, efectuate pe 1000 de indivizi, aleși la întâmplare, s-a constatat că doar 27 dintre ei aveau anticorpi împotriva Covid 2019, asta inseamnă că doar 2,7% din populație s-a infectat pana acum.
In ritmul acesta e cale lungă pana la infectarea a 60% din populație.
Și atunci ce facem?
Stam acasă doi ani de zile, pana se infectează 60% din populație? Sau lăsam oamenii mai liberi, sa iasă in parc, să meargă in Schullerwald, Pădurea Codrișor, sa se adune in grupuri de max. 100 persoane , pentru ca să ajungem la o infectare a 60% din populație intr-un an de zile. Nu în doi.
Suedia (10 milioane) – 400 decese la 7000 cazuri
Norvegia (5 milioane) – 70 decese la 6000 cazuri
Nu alege doar ce-ți convine. Nu stim cum se raportează decesele in Suedia, sistemul lor medical e la alt nivel față de noi si nu in ultimul rând ei fac distanțare socială in multe cazuri fara recomandări (mai ales față de bătrâni). De asemenea, ne-au trimis acasă cerșetorii deoarece erau ‘riscuri sa fie infectați’. In timp ce ei se descotorosesc de persoane, noi acceptam sute de mii cu risc.. nimic de comparat. Nu-ți fa griji ca nu vei sta doi ani in izolare, dar până în început de iunie cel puțin nu scapi. Speră mai repede ca pe baza testelor făcute de WHO in anumite țări se va ajunge la un consens de tratament care isi face treaba in majoritatea cazurilor.