Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistrița a sărbătorit, miercuri, 50 de învățământ vocațional muzical și cinci ani de la înființarea profilului pedagogic, profil care a dat prima generație de dăscălițe.
”Dacă acum 50 de ani aveam o clasă de muzică cu trei profesori de vioară, doi de pian și o învățătoare, astăzi avem un liceu de muzică, școală care face lucruri minunate. Liceul de Muzică Tudor Jarda face foarte multă cinste municipiului Bistrița și județului Bistrița-Năsăud și contribuie în mod serios la promovarea acestor locuri minunate”, a spus președintele CJ Bistrița-Năsăud, invitat să se adreseze celor prezenți.
Radu Moldovan a amintit câteva nume pe care le-a numit ”produse de excelență” pentru ceea ce înseamnă istoria și activitatea Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” și anume pe: Alexandru Grecu, Iasmina Palage, Alexa Dragu, Anita Hartig, Ștefan Pop, Ovidiu Purcel, Beniamin Pop, Oana Mureșan și Alexandru Mușat
Apoi, președintele CJ i-a oferit un buchet de flori primului director al școlii, profesoara Floarea Sfechiș.
Șeful CJ a oferit o diplomă pentru întreg colectivul Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” cu ocazia împlinirii a 50 de ani de învățământ vocațional muzical în Bistrița-Năsăud și pentru promovarea uneia dintre cele mai frumoase forme de artă – muzica.
Celor prezenți li s-a adresat și viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, care a amintit că Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” va intra în modernizare.
”Pentru administrația locală educația este o prioritate. Anul acesta încep lucrările la opt unități de învățământ din Bistrița care vor fi complet modernizate și reabilitate, valoarea totală a lucrărilor fiind de 25 de milioane de euro. Și Liceul de Muzică se află printre aceste școli. Valoarea investiției în corpurile A și B, respectiv în sala de sport a liceului este de 2 milioane de euro și termenul de execuție a lucrărilor este de doi ani. Investind în educație, investim în viitorul tinerilor noștri care sunt principalul motor de dezvoltare al comunității noastre”, a spus viceprimarul Cristian Niculae, care a acordat la rândul lui o diplomă.
După momentul festiv, rând pe rând au urcat pe scenă actuali și foști elevi ai școlii, care au fost răsplătiți cu apalauze de publicul care a umplut sala ”Valeria Peter Predescu” de la Centrul Dacia.
O binevenită activitate de propagandă PSD istă, cum era prevăzut!
Pentru cei 50 de ani de activitate desfasurati de liceul Tudor Jarda, era si firesc sa avem parte de un astfel de fastuozitate. Muzica,arta,frumos trebuie incurajate intr-o lume atat de acida si rapida.
Felicitari
Un eveniment cultural de care ne-am bucurat din plin cteva ore cu totii. Cred ca ar trebui sa privim mai deschis, sa intelegem ca astfel de evenimente sunt binevenite oricand intr-o societate si ca nu ne ramane decat sa atribuit un FELICITARI celor implicati .
Pentru implicare,atat participantilor,elevilor, profesorilor, spectatorilor si nu in ultimul rand administratiei va spun un FELICITARI
Este într-adevăr un eveniment deosebit. Liceul de muzică ”Tudor Jarda” aduce cinste întregului nostru județ. La mulți ani cu sănătate și putere de muncă tuturor profesorilor și elevilor care contribuie la promovarea și valorificarea muzicii, în orașul nostru!
Cât despre administrația locală, pot spune că apreciez faptul că investesc în educație și că au luat în considerare reabilitarea și modernizarea și celorlalte unități de învățământ din oraș. Se pare că tot mai des auzim că începe să se facă ceva în oraș. Parcă viceprimarul nu este atât de rău pe cum crede toată lumea. Oricum, faptele vorbesc de la sine! Vedem în timp dacă se țin de cuvânt sau nu.
Ma bucura faptul ca administrația locala investeste în educație și ca acesta este o prioritate! A fost un eveniment deosebit și trebuia sărbătorit ca atare. Felicitări organizatorilor!
As ruga colectivul timponline și cititorului acestui ziar sa nu mai lege numele Liceului de Muzică cu propaganda PSD-ist. Am explicat in articolul anterior că noi nu facem politica ci muzică sau pedagogie. Faptul că judetul acesta este condus de către autorități PSD-iste, care își manifestă dorința de a participa la evenimentele noastre nu înseamnă că îi facem propaganda. Nu putem refuza prezenta autorităților care ne sprijină și ne finanțează. Ghinion că anul acesta acesta au început campaniile electorale. Noi ce sa facem? Oare dumneavoastră ați fost la concert? Ați ascultat artiștii care și-au pus sufletul în actul artistic? Jigniti atât profesorii școlii, elevii cât și foștii absolvenți. Unii dintre noi fac munca voluntară și își dedică timp liber pentru a promova liceul și orașul prin muzica , iar alții stau și aruncă cu noroi din spatele calculatorului sau telefonului. Rusine sa va fie!
Date modificate ca și minciunile din statisticile PSD privind nivelul de trai: cei 50 de ani de Școală de Muzică sunt de fapt 49 și de fapt era o prevatire suplimentară de muzica și desen la Generală 2 după ore, cei 5 ani de liceu pedagocic sunt de fapt 4, cele 2 milioane pentru reabilitarea școlii sunt doar pe hârtie într-un proiect. Se grăbește psdeu să facă cât mai multe festivități și să spună cât mai multe minciuni, probabil nu mai speră nici ei să mai câștige alegerile. Felicitări elevilor și profesorilor pentru munca lor, rușine puterii care își bate joc de ei.
Nu este nici o minciuna stimate domn Pop. Deja lucrarile de la Liceul „Tudor Jarda” au fost atribuite unei firme de constructii prin licitatie publica, urmeaza ca aceste lucrari sa inceapa in cel mai scurt timp, probabil la incheierea acestui an scolar. Finantarea este facuta de guvernul PSD al României chiar daca nu va place, prin programul PNDL.
Reabilitarea a început de astăzi. Muncitorii sunt deja în școală așa că… Nu este doar pe hârtie. Va rog din suflet l să lăsați politica și liceul nostru in pace. De ce nu faceți altceva cu timpul dumneavoastră.
D-le, ocupa-te de liceul ,,pedagocic,, ca de Liceul Pedagogic se ocupa specialistii.
Mai pune mana pe o carte!
Un eveniment cultural de care are nevoie judetul nostru. Este foarte important sa dam dovada de apreciere pentru micile talente ale județului nostru. Trebuie apreciate și promovate, iar profesorii felicitati deoarece meritul este și al lor. Felicitări pentru implicare administrației
Diplomele sper că nu au fost acordate în nume propriu, ci din partea autorităților. Iar doamnei Delia îi recomand să felicite contribuabilii conștiincioși ai municipiului, ai căror contribuție se găsește în suportul financiar necesar pentru executarea lucrărilor planificate a fi executate la cele 8 unități de învățământ. Iar în ceea ce privește argumentul probabil adus că, banii au fost atrași de la UE, îi explic următorul lucru, cei aleși să administreze averea municipalității și-au asumat să-și facă datoria ce le revine prin funcția ocupată, încă înainte să fi fost aleși. Datoria și obligația lor ca aleși. incumbă niște sarcini precise, chiar dacă, și cu atât mai mult că sunt plătiți pentru munca lor. În trecutul nu prea îndepărtat, primarii UAT, comunităților locale erau aleși, dar nu erau remunerați. Înainte de 1945 a fi primar era o cinste și nici nu cerea nici un primar vreo remunerare, se mulțumeau cu onoarea. Singurii remunerați la o Primărie comunală erau notarul comunal și omul de serviciu, ”dobașul” sau ”glanetașul” comunei. Și cu un număr restrâns de personal (2 în loc de 700) rezolvau toate problemele comunei și era ordine, disciplină și coeziune în comunitățile săsești și nu numai, în acele vremuri. Oamenii se respectau între ei, nu exista dezbinare, ca în zilele noastre. Fiecare respecta legile, unele dăinuiau de sute de ani, încât au devenit cutume, obișnuite, normale de respectat. Nu-și băga nimeni mâna până la cot în buzunarul comunității și nu căutau să schimbe legile ca să scape pe cineva de pușcărie. Așa arăta cândva societatea, nu ca azi!!!
Este foarte frumos că s-a gândit cineva și la promovarea culturii prin educație. Așa este bine într-o societate civilizată! În câteva zeci de ani, dacă se menține această direcție, putem privi cu încredere la o societate în care normalul, firescul, să nu ni se mai pară extraordinar. Astăzi, din păcate, firescul îmbracă haina senzaționalului. De aceea, promovarea unor asemenea evenimente este esențială pentru însănătoșirea și civilizarea societății românești. Mulțumim!