De ce este atât de important să faceți jogging-ul? Ei bine, este cel mai simplu exercițiu care vă poate întări oasele și mușchii, vă poate menține o greutate sănătoasă, vă poate întări inima și vă poate îmbunătăți rezistența. A alerga timp de cel puțin 30 de minute vă va face bine. Iată de ce joggingul este un exercițiu foarte important pentru toată lumea și cum poate ajuta la tratarea și prevenirea bolilor.
Înainte de a încălța acea pereche de adidași Nike și a intra în unele dintre beneficiile joggingului, să aruncăm o privire asupra istoriei sale și a modului în care acest simplu exercițiu aerobic s-a dovedit a fi un program de exerciții zilnic recunoscut la nivel mondial.
- Cuvântul „jog” a luat naștere în secolul al XVI-lea în Anglia
- A fost citat pentru prima dată în 1593 de William Shakespeare în „Îmblânzirea Scorpiei”
- Inițial, jogging-ul a fost numit „roadwork” sau „lucru rutier” în Statele Unite, deseori referindu-se la boxeri și sportivi care alergau câțiva kilometri în fiecare zi.
- Arthur Lydiard, antrenor olimpic de pistă din Noua Zeelandă, a popularizat cuvântul jogging când a înființat un grup numit Auckland Joggers Club în 1962.
Alergatul și joggingul sunt două exerciții aerobice identice care pot face mult bine pentru sănătatea dumneavoastră generală. Cea mai bună parte a exercițiilor aerobice este că o puteți efectua oricând. Iată câteva beneficii incredibile pentru sănătate ale alergării și joggingului pe care trebuie să le cunoașteți.
1. Beneficii ale joggingului pentru pierderea în greutate
Joggingul este cel mai bun exercițiu de slăbire, sugerat de antrenorii de fitness și dieteticienii. Vă ajută să ardeți multe calorii și să vă restrângeți pofta de mâncare. Trebuie să înțelegeți că fără exerciții fizice puteți deveni obezi și asta ar putea însemna probleme mai mari. Un jogging lent de 30 de minute în fiecare zi le poate preveni.
2. Beneficii ale joggingului pentru creier
Joggingul poate ajuta la crearea de noi celule cerebrale, rezultând astfel în dezvoltarea și performanța creierului. Se spune că o alergare zilnică de 30 de minute crește proteinele corporale generate de creier, care ajută la o mai bună luare a deciziilor și claritate. Cum se întâmplă acest lucru? Ei bine, această activitate fizică trimite sânge creierului, care ajută la o mai bună gândire și echilibrează starea de spirit, menținând stresul la distanță.
3. Beneficiile joggingului pentru piele
Joggingul crește fluxul sanguin și vă hrănește celulele pielii. Sângele transportă oxigen și substanțe nutritive care sunt absorbite de celulele dvs. și acest lucru vă ajută să aveți o piele mai netedă și strălucitoare. De asemenea, elimină toxinele și deșeurile din corpul dvs.. Corpul dumneavoastră produce hormoni de stres numiți cortizol care vă pot face pielea să pară mai în vârstă. Joggingul îmbunătățește circulația sângelui, combatând astfel cortizolul.
4. Avantajele joggingului zilnic
Joggingul este exercițiul excelent din mai multe motive. Iată cum puteți beneficia după un jogging de 30 de minute în fiecare zi.
- Reduce riscurile de atac de cord și alte boli de inimă
- Vă ajută să luptați împotriva obezității
- Vă ajută să rămâneți în formă fizică bună
- Ajută la o mai bună luare a deciziilor
- Combate stresul
- Previne diabetul
- Vă fac să ardeți calorii și să eliminați toxinele din corp
- Întărește mușchii
- Ajută la o mai bună sănătate respiratorie
- Ajută la o digestie bună
- Îmbunătățește rezistența
- Îmbunătățește imunitatea corpului
5. Avantajele joggingului timp de 20 de minute
Dacă sunteți începător, atunci și un simplu jogging de 20 de minute vă poate ajuta. Ce beneficii pentru sănătate vă oferă acest exercițiu de scurtă durată? Iată ce trebuie să știți.
- Arde calorii
- Reduce grăsimea abdominală
- Vă reîmprospătează gândirea
- Reduce stresul mental
- Crește imunitatea
- Îmbunătățește respirația
- Previne riscurile de boli de inima
6. Beneficiile joggingului dimineața
Poate vă întrebați ce diferență este între jogging dimineața devreme sau seara târziu. Jogging-ul dimineața devreme are propriul set de beneficii pentru sănătate:
- Îmbunătățește productivitatea și vă menține activ pe tot parcursul zilei
- Reduce stresul și vă menține calm
- Arde calorii
- Pornește metabolismul
- Vă întărește oasele
- În termeni simpli, trezirea devreme vă face un om sănătos, bogat și înțelept.
(Advertorial)
Comentarii recente