Actualitate

7 mituri despre paturi, așternuturi și saltele pe care nu ar trebui să le mai credeți

Având în vedere cantitatea de timp pe care o petrecem în pat, este logic să alegem așternuturile, cuvertura de pat și saltelele potrivite pentru a crea un mediu de somn curat și confortabil. Dar alegerea corectă poate deveni confuză, având în vedere existența atât de multor concepții greșite.

Alcătuirea unui pat confortabil, cu aspect plăcut și de lungă durată poate fi o provocare, mai ales dacă sunteți înconjurat de dezinformări. De la convingerea fermă că saltelele ferme sunt cele mai bune pentru spate, până la fascinația cu desimea țesăturii, există multe mituri care vă pot cauza să luați decizii de cumpărare nepotrivite.

În acest articol, vom separa realitatea de ficțiune, pentru a vă ajuta să faceți o achiziție mai informată.

Mitul 1: Toate cearșafurile de bumbac se simt la fel

Nu toate cearșafurile de bumbac sunt la fel. Ar trebui să luați în considerare tipul de bumbac și țesătura acestuia atunci când selectați lenjerii de bumbac. Bumbacul vine în multe soiuri. Acestea includ:

  • egiptean (bumbac de calitate fină, care produce țesături puternice și moi)
  • obișnuit (fabricat din bumbac cultivat cu îngrășăminte și pesticide)
  • organic (fabricat din bumbac cultivat din semințe naturale, fără pesticide)
  • pima (cea mai bună calitate a bumbacului).

Mitul 2: Saltelele mai ferme sunt cele mai bune pentru cei cu probleme de spate

Deoarece toată lumea este diferită, niciun tip de saltea nu poate corespunde nevoilor tuturor. Confortul general este la fel de important în timpul somnului ca un suport suficient pentru spate.

Dacă salteaua este prea fermă, aceasta poate provoca dureri de spate, dureri la punctele de presiune și poate împinge coloana vertebrală în afara aliniamentului. O saltea cu fermitate medie poate fi mai confortabilă, deoarece le permite umerilor și șoldurilor să se scufunde ușor, sprijinindu-vă astfel partea inferioară a spatelui.

Mitul 3: Un număr mai mare de fire înseamnă o lenjerie mai bună

Deși desimea sau numărul de fire este un factor important de luat în considerare atunci când cumpărați lenjerii, nu ar trebui să fie singurul criteriu. În general, cu cât numărul de fire este mai mare, cu atât lenjeria este mai moale și durata de viață este mai lungă.

Lenjeriile bune variază de la 200 la 800, în ceea ce privește numărul de fire. Dar numărul mare de fire nu înseamnă neapărat că lenjeria este mai bună și nu îmbunătățește calitatea țesăturii.

Cheia pentru lenjerii confortabile este calitatea fibrei. Alegeti cuvertura de pat de pe Emag, sau lenjerii din bumbac bio. Chiar și numărul mai mic de fire cu fibre de calitate superioară produce lenjerii moi și de lungă durată, inclusiv lenjerii de bumbac organic.

Mitul 4: O saltea bună vă va rezista toată viața

Saltelele nu rezistă pentru totdeauna. Durata maximă de viață a unei saltele este de 10 ani și se recomandă să vă înlocuiți vechea saltea cu una nouă la fiecare 6 până la 8 ani.

O saltea veche, mai ales atunci când este utilizată dincolo de durata de viață, vă poate afecta negativ calitatea somnului și poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi alergii, rigiditate musculară și dureri articulare.

Mitul 5: O plapumă grea este mai călduroasă decât una ușoară

Căldura unui plapume depinde de cantitatea și de calitatea umpluturii, nu de greutatea sa. Mai mult decât atât, o plapumă grea vă poate face să vă simțiți sufocați, în loc de confortabili.

Alegeți plăpumi și pături organice cu puf de gâscă și rață sau lână de alpaca, deoarece acestea vă oferă reglare termică pentru a vă menține încălzit iarna și răcoros vara.

Mitul 6: Mai multe perne înseamnă mai mult confort

Supraîncărcarea patului cu perne pentru a-l face mai confortabil este un mit. Dacă doriți mai multe perne pe pat, păstrați două pentru a dormi și două pentru decor, pe care le puteți folosi atunci când stați sau vă așezați pe pat pentru a citi.

Mitul 7: Saltelele trebuie să fie răsturnate în mod regulat

În trecut, saltelele trebuiau să fie răsturnate ocazional pentru a-și menține forma. În zilele noastre, tehnologia saltelelor a parcurs un drum lung și nu toate saltelele mai trebuie să fie răsturnate. Cele cu două fețe pot fi răsturnate, dar multe modele moderne de saltele au o singură parte utilizabilă.

Cu toate acestea, rotirea saltelei este o idee bună pentru a o ajuta să se uzeze mai uniform, deoarece dormitul în același loc în fiecare noapte poate provoca uzura sa inegală.

(Advertorial)

Etichete