Actualitate

7,4 milioane lei alocați de Guvern pentru comunele din Bistrița-Năsăud afectate de inundații

Guvernul a alocat din Fondul de rezervă suma de 7,42 milioane lei pentru UAT-urile din județul Bistrița-Năsăud afectate de fenomenele hidrometeorologice produse la începutul lunii februarie.

De acest sprijin vor beneficia punctual 22 de unități administrativ-teritoriale pentru lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate de calamități.


Alocarea s-a făcut ca urmare a solicitării făcute de către Instituția Prefectului, care a înaintat un raport al pagubelor produse de alunecările de teren și inundații. Raportul a fost întocmit după vizite în teren ale comisiei mixte înființate prin ordin de prefect.

Finanțarea din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului va ajunge în Leșu (1.605.000 lei), Târlișua (814.000 lei), Feldru (680.000 lei), Rebrișoara (635.000 lei), Spermezeu (505.000 lei), dar și în alte comune din județ.

”Este un sprijin binevenit pentru localitățile afectate de alunecări de teren și inundații. Acum se vor putea efectua lucrările necesare, pentru că am constatat în urma vizitelor în teren că refacerea infrastructurii este un obiectiv care trebuie rezolvat urgent. Mulțumesc Guvernului pentru promptitudinea cu care a alocat fondurile de refacere”, spune prefectul Stelian Dolha.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3584707998325331

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS