Actualitate

”Niște țărani” au câștigat în Schulerwald concursul ”Cel mai bun gulaș” (FOTO)

20 de echipe s-au întrecut la concursul de gătit gulaș la ceaun în Pădurea Schulerwald. Competiția culinară organizată de municipalitate cu ocazia Maialului bistrițean maghiar a devenit deja o tradiție, anul acesta ajungând la ediția cu nr. 4. Bucătarii, mai experimentați sau mai puțin în prepararea celebrei tocane, s-au luptat în polonice pentru câștigarea premiului ”Cel mai bun gulaș”.

S-au înscris să gătească de Florii: Celtic Transilvania (echipă condusă de Narcis Mureșan și Teodor Mârza), ”Țapinarii” (Dan Gellner), Hotel Metropolis (Marius Enache), ”Pop Mircea și prietenii”, Eurotin BN (Bogdan Miholca), ”Aceștia”, Andrei Boldor, ”Iuliu Laszlo și prietenii”, Comelf SA (Paul Oprea), ”Someșan și prietenii” (Dan Someșan), ”Pompierii” (Viorel Gheorghiu), echipa Primăriei Ketegyhaza din Ungaria (primar Kalcso Istvanne Maria), ”Niște țărani” (Radu Emil Coroian din Dej, câștigător anul trecut cu echipa ”Papila gustativă”), ”John și prietenii”, ”G&P” (Rareș Radu), ”Burghezie” (Paul Andronesi), ”Zario Software” (Erik Rubl), AS TV, Bistrița News, TV Bistrița.

1 concurs gulas 2016 2 concurs gulas 2016 3 concurs gulas 2016 4 concurs gulas 2016

Pentru a participa, fiecare echipă a trebuit să îndeplinească unele condiții: deţinerea unui ceaun cu o capacitate de minim 20 litri, asigurarea, din resurse proprii a ingredientelor necesare pregătirii gulaşului, mai puţin carnea şi cartofii care au fost asigurate de către municipalitate, distribuirea gratuită, la finalul competiţiei, a 30 de porţii persoanelor prezente la manifestare.

Municipalitatea a montat pavilioanele și a pus la dispoziţia participanţilor, gratuit, lemnele de foc şi două ingrediente de bază: carnea şi cartofii.

Comisiile de jurizare, trei la număr, au fost conduse de primarul Ovidiu Crețu, viceprimarul George Avram respectiv inspectorul școlar general Camelia Tabără. Ei au dat note pentru aspectul standului, prezentarea mâncării, gustul şi mirosul gulaşului. Fiecare comisie a stabilit un câştigător, cele trei echipe intrând în urnă la tragerea la sorţi pentru stabilirea podiumului.

5 concurs gulas 2016 6 concurs gulas 2016 7 concurs gulas 2016 8 concurs gulas 2016

AICI PUTEȚI VEDEA ȘI MAI MULTE FOTOGRAFII!

Câștigătorii au primit ceaune de inox de 22 kg (cu trepied), de 18 kg respectiv de 12 kg, șorțuri și bonete de bucătar. Pentru al doilea an consecutiv, o premieră, câștigătoare a fost desemnată echipa condusă de Radu Emil Coroian din Dej, intitulată anul acesta ”Niște țărani”, care a avut un stand atractiv, a preparat o mâncare gustoasă și a avut și o mascotă, iedul Irinuca, după ce anul trecut atracția zilei a fost iedul Puiu. ”Nu pot să cred! Anul trecut, la prima participare, am câștigat, acum am ieșit iar învingător, pentru al doilea an consecutiv. Mă bucur foarte mult că alături de echipa mea am impresionat juriul. Cred că felul în care a arătat standul, cu un car, roți cu mirodenii, dar și faptul că am pregătit gulaș pe cinci gusturi, pentru toate dorințele, dar și pasiunea pe care am pus-o, ne-a dus spre victorie. Am pus suflet, am și cheltuit pentru a participa, dar într-un cuvânt ne-am simțit bine. Am dat echipei noastre acest nume după romanul lui Dinu Săraru, echipa cuprinde un grup de intelectuali. Sperăm să participăm și la anul”, a spus Radu Emil Coroian.

Locul 2 a fost ocupat de ”Pompierii”, iar locul 3 a revenit echipei ”Pop Mircea și prietenii”.

Au fost acordat și două premii speciale, ”Boneta de excelență”, echipelor Celtic Transilvania pentru costumație și Primăria Ketegyhaza pentru participarea an de an la această manifestare.

19 gulas 9 concurs gulas 2016 10 concurs gulas 2016 12 concurs gulas 2016

Atmosfera a fost întreținută de ansamblurile ”Kalaris” din Ketegyhaza (Ungaria) și ”Vadrozsa” din Bistrița, Fanfara din Reghin și formația pop-rock Titan din Reghin.

”Am organizat Maialul bistrițean maghiar în aprilie și nu în mai deoarece luna viitoare este campanie electorală, cu niște reguli foarte stricte, și nu puteam să distribuim mâncare gratuit. Maialul înseamnă folclor maghiar, voie bună și concursul de gulaș. Le mulțumesc tuturor participanților, s-au mobilizat, s-au pregătit, și-au chemat prietenii și au gătit 20 de ceaune care au fost distribuite participanților. Dorim să promovăm acest eveniment, face parte din tradiția bistrițeană”, a spus primarul Ovidiu Crețu.

13 concurs gulas 2016 20 gulas 15 concurs gulas 2016 16 concurs gulas 2016

10 comentarii

  • Felicitări tuturor echipelor! Noi cei de la Celtic Transilvania ne-am simțit foarte bine 🙂

    (o mică observație, echipa noastră a fost coordonată de Narcis Mureșan)

    • Iulian, zis si Iulica , tu esti de-a dreptul sef de C.A.P.! Datorita lui Cretu exista acest festival minunat!

    • Fata de tine, ciobanescule, eu nu am prins CAP-ul in care tu si Cretu ati fost colegi la capalit… si nici PCR-ul din care tu si Cretu ati facut parte. Asa ca … mucles.

  • Despre Iulian!…El nu-i prost acum…el asa s-a nascut! Tre sa-ai acordam circumstante!Boala grea! Dar…felicitari pt cei care organizeaza astfel de evenimente !

  • Pai un comunist ca si Cretu ce putea sa organizeze in afara de ”paine si circ”… Da un cioban si un alex, tot cioban, asta asteapta de la un primarul unui municipiu resedinta de judet… Circ si paine, pardon, gulas. De ce nu lasa Cretu pe maghiari sa organizeze maialul maghiar?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.