Municipalitatea a finalizat studiile de fezabilitate pentru construirea a două capele mortuare, în localităţile componente Viişoara şi Sărata. Capela de la Viișoara va costa în total 404.004 lei, iar cea de la Sărata – 389.393 lei. Lucrările sunt prevăzute să se desfășoare pe durata unui an.
La Viișoara, accesul se face de pe DN 17, pe strada de acces către cimitir, suprafaţa terenului fiind de 11.885 mp. La Sărata, accesul se face din Stradă Principală, pe strada care duce către cimitir.
Suprafaţa construită este de 99.10 mp, iar suprafaţa desfăşurată tot de 99.10 mp. Compartimentările interioare ale construcţiei cu un nivel suprateran: Terasă acoperită = 29.07 mp, Sala oficiere slujbă = 40.75 mp, Camera rece = 7.67 mp, Grup sanitar = 4.37 mp. Clădirile vor fi racordate la reţelele de utilităţi existente pe stradă. Finisajele exterioare vor fi realizate din placaje de piatră ceramică, tencuieli decorative şi tâmplărie PVC cu geam termopan, iar cele interioare din tencuiala interioară, două straturi glet şi vopsea lavabilă. Pardoselile vor avea gresie antiderapantă de interior şi de exterior.
Studiile au fost elaborate de SC Nordman Consproiect SRL din Satu Mare.
Locuitorii din Viișoara și Sărata solicită de ani buni construirea unor capele, în anii trecuți fiind cumpărate terenurile.
Vor fi poleite cu aur de sunt așa scumpe?
Sunt necesare atata vreme cat sunt si intretinute cu bun simt! Inainte de toate, ar trebui URGENT adusa la stadiul de utilizare „poteca” dintre gardul cimitirului din str Tarpiului si sosea. Este degradat si… degradant! Am mai semnalat pericolul de a circula” spre aleile „neoficiale”: ori te alegi cu vreo fractura cauzata de portiunea din afara carosabilului= „cararea” de langa gard (care este pericol public prin suprafata denivelata!), ori cu accidentare de catre participantii la traficul rutier (intens la orice ora).
Prin comparatie cu aleea „eroilor” care este super-bibilita, cei care au avut ghinionul de a gasi „locul de veci” pe urmatoarea alee si mai sus.
M-as bucura daca cei vizati ar „auzi”, iar remedierea si intretinerea cimitirului ar fi luata un pic la purecat! Pe masura ce starea cimitirului ortodox devine- si ca aspect- tot mai JALNICA, infloreste casa/ gospodaria ingrijitorilor si cimitirul privat de peste drum… DE CE, cum este posibil?!