”A fost o săptămână extrem de încărcată, în care s-au constituit majoritatea consiliilor locale alese în 5 iunie, consiliul județean și-a ales președintele și vicepreședinții, primarii au fost învestiți și au fost aleși viceprimarii. Suntem cu toții în serviciul public și sper într-o perioadă de 4 ani de eficiență administrativă, benefică pentru județul nostru”, spune prefectul Ovidiu Frenț, care le transmite tuturor proaspeților aleși/realeși:
”După un nou exerciţiu democratic, cel al alegerilor locale din 5 iunie, primarii, consiliile locale şi consiliul judeţean pornesc într-o noua etapă de patru ani în care vor administra cele 62 de comunităţi distincte ale judeţului Bistriţa-Năsăud (municipiul reşedinţă de judeţ, cele 3 oraşe şi 58 de comune) precum şi judeţul în ansamblul său ca cea mai importantă unitate administrativ-teritorială.
Fie că aţi fost realeşi sau aleşi pentru prima oară, toţi cei cărora cetăţenii din judeţul Bistriţa-Năsăud v-au acordat încrederea veţi avea de parcurs acelaşi drum complex şi încărcat de responsabilitate al administraţiei locale. Din acest moment voturile pe care le-aţi obţinut urmează să se se transforme în muncă, proiecte şi mai ales realizări. Va trebui să lucraţi în echipă atât cu aparatul de specialitate dar şi cu toţi ceilalţi aleşi locali şi să aveţi ca principale obiective dezvoltarea comunităţilor şi serviciul public în folosul cetăţeanului.
Prima condiţie legală înainte de a vă începe activitatea este depunerea jurământului de către primar şi constituirea noilor consilii, cele locale şi cel judeţean care în acest an îşi alege şi preşedintele. Pentru a vă sprijini în această activitate am editat prezentul ghid pe care vi-l punem la dispoziţie şi care sperăm să fie pentru dumneavoastră un instrument util la început de mandat.
Vă asigur de întreaga deschidere a mea şi a tuturor colegilor mei din cadrul Instituţiei prefectului Bistriţa-Năsăud pentru o colaborare legală, transparentă şi eficientă, în toate domeniile care fac obiectul atribuţiilor noastre prevăzute de Constituţie şi de actele normative în vigoare. Suntem cu toţii reprezentanţi ai statului român şi responsabili împreună de aplicarea şi respectarea legilor, de dezvoltarea economică şi socială, de comunicarea şi colaborarea interinstituţională, de situaţiile speciale de urgenţă şi multe altele.
Doresc să vă exprim recunoştinţa pentru disponibilitatea şi, îndrăznesc să spun, curajul de a asuma în această perioadă complicată responsabilitatea, dificultăţile şi riscurile administraţiei publice locale, care să vă aducă în compensaţie, peste patru ani, satisfacţia că aţi construit în comunităţile dumneavoastră câteva trepte spre progres şi prosperitate.
Vă doresc tuturor mult succes!”.
Adaugă comentariu