Actualitate

Echipamente de tehnologie asistivă pentru DGASPC printr-un program de interes național

Direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului ar putea fi dotate cu tehnologii care să le permită adaptarea serviciilor de consiliere acordate persoanelor cu dizabilităţi, printr-un program de interes naţional (PIN) în valoare de patru milioane de lei.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea programului de interes naţional în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi „Incluziune prin tehnologie asistivă”.

Aprobarea acestui document va permite dotarea direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene şi din Bucureşti (DGASPC) cu echipamente software şi hardware de tehnologie asistivă (ca de exemplu imprimante Braille) şi instruirea a minimum 94 de angajaţi în utilizarea acestora.

Scopul acestui program este consolidarea abilităţilor de viaţă independentă a persoanelor cu dizabilităţi prin adaptarea serviciilor furnizate de către DGASPC, noile tehnologii urmând să ajute direcţiile să îşi adapteze serviciile de consiliere.

Banii alocaţi în cadrul acestui program de interes naţional (PIN) vor fi utilizaţi pentru asigurarea unor instrumente tehnologice care să furnizeze baza materială pentru consolidarea deprinderilor de utilizare a tehnologiei informaţionale sau de învăţare şi comunicare prin dotarea direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene/locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti cu echipamente hardware şi software din domeniul tehnologiei asistive sau echipamente conexe, dar şi pentru instruirea personalului de specialitate, precum şi a persoanelor cu dizabilităţi în utilizarea tehnologiei asistive şi a echipamentelor conexe.

Toate cele 47 de direcţii generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene/locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti ar urma să fie dotate cu echipamente din domeniul tehnologiei asistive.

Proiectul va fi implementat în anii 2016 şi 2017, cea mai mare parte a bugetului alocat, respectiv 3.760.000 de lei urmând să fie cheltuiţi anul acesta şi 240.000 de lei în 2017. Proiectul va fi în dezbatere publică până în 19 septembrie.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.