Actualitate

LPS Bistriţa derulează încă un proiect european cu parteneri din trei ţări

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Bistriţa derulează, începând din acest an, încă un proiect european care se anunţă unul de succes. Este vorba de „Terra Community and Ethics of the Future”, în care îi are ca parteneri pe Osnovna škola Tina Ujevića, Šibenik (Croaţia), Zespol Szkol nr 1 w Humniskach, Humniska, (Polonia), Jviz I. OS Rogaska Slatina, Rogaska Slatina (Slovenia).

Proiectul, care are un buget de 27025 euro pentru România se va derula până în 31.08.2018 şi îşi propune formarea/dezvoltarea abilităților de analiză a datelor, inclusiv gândire critică, sistemică, globală și globalizatoare, formarea/dezvoltarea abilităților de scriere a articolelor în rândurile elevilor din școlile partenere, cu vârste între 12-15 ani.

În proiectul, lansat, joi, la LPS Bistriţa, în prezenţa unor invitaţi din partea autorităţilor locale şi judeţene, ai ONG-urilor, sunt implicaţi profesorii de economie, sociologie, filosofie, educație antreprenorială, geografie, biologie, limbă engleză, limba țărilor partenere, educație plastică, educație fizică, TIC, angajați într-una dintre țările partenere de proiect.

De la LPS, profesori implicați în proiect sunt directorul liceului, prof. Augustin Pop,  prof.Gîmbuță Alina-coordonator proiect; prof.Miheştian Maria Mărioara- responsabil Parteneriate și Relația cu presa; prof.Berințan Carmen-Daniela-responsabil Diseminare; prof.Ujică Luminița-responsabil Monitorizare și Evaluare; prof.Iliin Ionela-responsabil Impact; prof.Guiu Octavian-responsabil IT.

Activități principale bugetate sunt două întâlniri transnaționale: Bistrița, România-17-20 Octombrie 2016; Rogaska Slatina, Slovenia- Octombrie 2017, patru sesiuni de învățare pe termen scurt (5 zile lucrătoare): Slovenia-Martie 2017; Polonia-Mai 2017; Croația-Noiembrie 2017; România-Mai 2018.

De asemenea, vor fi realizate activităţi comune cum ar fi pagina web a proiectului; pagina de Facebook a proiectului; platforma E-twinning pentru proiect; clubul de reciclare creativă EcoPhylia și Blogul EcoPhylia; hărți interactive; un catalog electronic cu elemente din patrimoniu cultural popular; expoziții de postere și mandale; 52 de carduri educaționale cu mesaj motivațional; workshop-uri pentru părinți; *”Future Scenarios” –Ateliere participative, în urma cărora vor rezulta petiții pentru un Viitor Viu la nivelul fiecărei țări; *Studiu comparativ privind modul în care normele de bioetică se reflectă în legislația țărilor partenere; *Studii privind elemente ale naturii aflate în pericol de dispariție; *Caravana EcoSophya;*EcoSophya Traesure Hunting în spațiu deschis pentru elevi; *Flash mobs.

proiect-lps-1 proiect-lps-2 proiect-lps-3 proiect-lps-4

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.