La Centrul Bistriţa al Universităţii Ecologice Bucureşti s-a deschis, într-un cadru festiv, noul an universitar 2016-2017 în prezenţa profesorului universitar doctor Honoris Causa Alexandru Ţiclea, vicepreşedintele Universităţii Ecologice Bucureşti, a conf. univ. dr. Ion Bindiu, originar din Rodna, dar şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a deputatului Daniel Suciu şi a protopopului Bistriţei, pr. Alexandru Vidican.
Directorul Centrului Bistriţa a UEB, Alexandru Câţcăuan, a spus, că faţă de 2011, Centrul Bistriţa al UEB a crescut „enorm”, în prezent având 357 de studenţi: „În anul întâi, avem 193 de boboci la cele trei facultăţi: Drept, Ştiinţe Economice şi Ştiinţele Comunicării, trei facultăţi care rezistă probabil datorită faptului că găsesc corespondent pe piaţa muncii. Cred că de-aia. Lumea creşte la un alt nivel şi imediat accesează şcoli care răspund nevoilor prezentului”.
La rândul lui preşedintele CJ, Radu Moldovan, a afirmat că prezenţa universităţilor de stat sau private e „un foarte mare câştig” pentru judeţul Bistriţa-Năsăud unde sunt anul acesta în total circa 2000 de studenţi la extensiile din Bistriţa şi Năsăud. El i-a felicitat pe studenţii UE pentru efortul pe care îl fac pentru a-şi completa studiile. „Vreau să vă felicit pentru alegerea făcută, să vă dea Dumnezeu sănătate şi înţelepciune. Chiar dacă aici sunteţi şi unii de aceeaşi vârstă cu mine, vă invit să vă faceţi timp să vă şi distraţi, nu în deterimentul cursurilor, dar eu cred că fiecare ne putem organiza în aşa fel viaţa încât să ne facem timp pentru fiecare dintre lucruri. Mult succes vă urez!”, a spus preşedintele CJ.
Radu Moldovan a promis că, până la finalul anului universitar va găsi soluţia juridică pentru a putea pune la dispoziţia Universităţii Ecologice Bucureşti sala din Centrul Cultural Dacia pentru a organiza acolo cursul festiv, în acest sens urmând să fie semnat un parteneriat între CJ şi UEB. Deschiderea festivă nu a putut fi găzduită acolo tocmai din cauza lipsei acestui document.
La rândul lui Alexandru Câţcăuan a anunţat că va depune un proiect de reabilitare cu bani europeni a Casei de Cultură a Sindicatelor de pe str. Al. Odobescu, iar dacă acesta va primi finanţare, peste doi ani, imobilul care găzduieşte şi UEB va arăta altfel. Clădirea actuală nu a mai fost reabilitată din 1968.
La Centrul Bistriţa al Universităţii Ecologice Bucureşti s-au anunţat iniţial înscrieri anul acesta la nu mai puţin de cinci facultăţi: cea de Drept şi Ştiinţe Administrative -specializarea Drept – 50 de locuri, Facultatea de Ştiinţe Economice – specializarea Finanţe-Bănci – 30 de locuri, Facultatea de Inginerie Managerială şi a Mediului – specializarea Inginerie Economică Industrială – 30 de locuri, Facultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului – specializare Ecologie şi Protecţia Mediului – 30 de locuri şi Facultatea de Ştiinţele Comunicării – specializarea Comunicare şi Relaţii Publice – 30 de locuri. Formele de învăţământ sunt la zi, frecvenţă redusă şi la distanţă. Universitatea mai organizează şi cursuri postuniversitare şi masterate la toate aceste facultăţi şi specializări.
Ma bucur enorm că ni se oferă
această posibilitate de a ne continua studiile la distanță, cu siguranță bagajul de cunoștințe ce le vom inmagazina nu vor fi egale cu cele ale studenților ce frecventeaza la zi, dar, vom incerca să demonstrăm ca nu e târziu niciodată să progresăm….mulțumiri conducerii!