Viitorii părinţi, bunicii, medicii sau orice altă persoană interesată de ascultarea plânsului specific nevoilor bebelușilor sunt invitaţi la un atelier pe această temă, însoţit de un exerciţiu. Monica Ungur și Școala Mamei SAMAS din Bistrița sunt gazdele evenimentului, iar Mihaela Pintea și Bebeplange.ro vor traduce mesajul Dunstan Baby Language, adică limbajul bebelușului tău.
„Ai aflat deja că nou născutul/bebelușul este necesar să-l alăptezi la cerere. Știi că este nevoie să creezi condiții pentru somn, odihnă, confort. Cu siguranță, știi că după alăptat bebelușul are nevoie să eructeze (râgâie) pentru că în caz contrar aerul va fi înghițit și va duce la balonări și crampe. De asemeni, știi că vor apărea colicii (dar te asigur că situația nu e atât de gravă pe cât ar putea să pară dacă înveți câteva trucuri pentru a le preveni). Ce însă nu s-a reușit până la Dunstan Baby Language, a fost indicarea clară a cum semnalează concret bebe aceste nevoi, prin sunete și plâns.
De aceea, dacă ești viitor părinte, bunica, prietenă, medic, psiholog, moașa, bonă sau pur și simplu curios sau vrei să faci un cadou inedit și util cuiva, te invit la un atelier și un exercițiu fantastic de Ascultare a plânsului specific nevoilor bebelușilor”, sună invitaţia organizatorilor pentru sâmbătă între 10.30 şi 13.00 la Şcoala mamei SAMAS de pe strada General Grigore Bălan, nr. 42.
Participnaţii vor descoperi că din prima zi, bebeluşul vorbește printr-un set de comportamente asociate nevoilor sale și chiar sunete clare. De asemenea vor mai înţelege şi Dunstan Baby Language, un sistem de 5 tipuri de plâns, clare și specifice nevoilor fiziologice (mi-e foame, am nevoie să râgâi, sunt somnoros-obosit, sunt balonat, am un disconfort la nivelul pielii), momentele cheie în caretrebuie dat atenție semnalelor bebelușilor pentru a nu plânge isteric şi că un plâns isteric nu este egal cu a avea colici.
O informare mai amplă despre DBL poți află vizitând site-ul www.bebeplange.ro sau ww.dunstanbaby.com
La eveniment vă puteţi înscrie dând click pe acest link: https://goo.gl/sU7L10
Informații suplimentare: contact@bebeplange.ro
Daca o mama ajunge sa ia lectii despre cum sa ingrijeasca un copil (al ei …….nu orice copil)…….atunci sintem dusi rau de tot. Pai cum sa inveti ??? Cind totul este de la natura si viata. Ar mai trebui sa apara ,si cursuri despre cum sa-ti iubesti copilul….;!!!!. Atunci sigur emigrez in Burkina Faso sa ma prinda aia si sa nu mai imi dea drumul .
Un parinte este dator sa invete continuu despre cum se dezvolta copilul sau. A lua totul de-a gata si a crede ca ne nastem invatati, este o naivitate.
Va asteptam gratuit la aceasta intalnire si va garantez ca veti afla lucruri inedite si de folos.
Si da, multi dintre noi trebuie sa invatam sa iubim.
Acest curs este despre cum sa intelegi ce nevoi fiziologice are un nou nascut, ascultand tipurile de plans, semnalele pe care le transmite, pentru ca DA, poate. Si a evita plansul isteric, stiind cand cere lapte sau e obosit, etc., salveaza mamicile. Daca sunteti parinte sau credeti ca veti deveni vreodata, va astept ca invitat (fara obligatii financiare) la intalnire.
Va multumesc si cititi si despre studiile pe aceasta tema: http://www.softwinresearch.ro/index.php/ro/proiecte/splann/rezultate-preconizate
Subscriu. Sunt mama, am copil mic nimeni nu m-a invatat nimic. Am nascut la spitalul mare, nu mi-a aratat nimeni cum sa pun copila la san etc. Dar pe retele de socializare suntem mari experti in tot felul.cand e gratis nu face nimeni nimic, contra cost normal ca te invata. Sa fii mama te nasti . Nu se invata, se intuieste.
multe femei care doresc dintotdeauna sa fie mamici invata fara sa isi dea seama de la parinti, TV sau internet. Sunt foarte receptive la orice informatie despre cum sa fii parinte. Dar o femeie care si-a concentrat atentia doar spre educatie universitara si cariera, nu stie mai nimic despre a fi mamica. Iar aceste cursuri sunt foarte utile.