Natura, dar mai ales mâna omului, oferă un spectacol de zile mari pe râul Bistriţa. Încălzirea vremii a dus la formarea unor acumulări de gheţuri care au luat forme dintre cele mai diverse. Raţele sălbatice care iernează în zona noastră se bucură de ochiurile de apă, iar Podul Berăriei poate fi confundat, fără probleme, cu o lucrare de artă abstractă.
Privit de pe strada Faleză, râul Bistriţa este cu adevărat spectaculos zilele acestea când vremea s-a încălzit şi a topit o parte din gheaţa formată pe râu. Cine e dispus să circule pe un drum denivelat ale cărui gropi sunt astupate doar de zăpada bătătorită va putea vedea inclusiv un cârd de raţe sălbatice. Păsările care iernează în zona noastră pot fi admirate cum se bălăcesc sau îşi caută hrană.
Gheţurile formate în perioada cu ger şi care acum încep să se topească şi să o ia la vale sunt însă cele mai spectaculoase. Ele pot fi văzute mai ales dinspre strada Faleză unde nu este vegetaţie.
De departe însă, cea mai spectaculoasă privelişte o oferă Podul Berăriei, aflat la capătul străzii Faleză. Acesta se termină brusc, la o înălţime de circa 3-4 metri faţă de stradă care, la rândul ei, e gata în dreptul podului. Aşa cum arată astăzi, podul nu are nicio altă utilitate decât de punct de belvedere. De la înălţimea lui, nicio maşină nu ar putea coborî pe strada Faleză, iar de urcat nici atât. A costat nu mai puţin de 4,8 milioane de lei, iar o parte din bani au fost luaţi cu împrumut de către administraţia locală.
Podul Berăriei – o altă investiție, marca OT Crețu, fără rost pentru Bistrița. Bani aruncați pe prostii, precum pârtia, parcul industrial, căsuța veverițelor, mere, struți. În timp ce sunt mulți bistrițeni care nu au racord la rețele de utilități și avem peste 100 de străzi de pământ. Nu avem o piață modernă, nu avem parcări și multe altele.
Stați că urmează altele: Aquaparc, linia verde prin centru, etc.
Oare pe omul asta nu l ia nimeni la intrebari??
Este podul minciunilor… acolo poate merge cretu sa-si spuna parerile… se fac tot felul de investitii prostesti si fara rost…. cand vrei sa faci un lucru te gandesti de 2 x, iar cand faci un lucru din BANI PUBLICI te gandesti de 10 x pt ca daca nu iese cum trebuie te faci de cacao … sa te lauzi ca esti inginer si sa nu ai VIZIUNE… inseamna ca nu esti inginer… sunt strazi in oras care nu au iluminat public de 10 ani iar primarul face lucruri „marete” de care nu se foloseste nimeni…. te poti numii primarul primar???
Pod suspendant ?! Prin romania nu avem momentan poduri suspendate.
Dacă nu aţi înţeles ironia, chiar nu am ce să vă mai spun.
Nu, acu serios, doamna Cristiana, omul e genial! Podul e ”suspendant”! Adică dacă domn inginer Crețu pune niște motoare, îl ridică de-o parte ca podul Londrei! Ne alegem cu o atracție turistică de pomină. Deci eu votez pentru ”pod suspendant”. Apropo, primarul e ”suspendant” și el??
La ora actuala aceste fapturi minunate sun singurele care pot sa circule pe sub POD. Noi cetatenii care vrem sa circulam pe POD nu sub el, mai avem de asteptat.
Îmi pare bine, să văd că rațele sălbatice sunt lăsate în pace şi că nu si-au sfârsit viata intr-un castron, pe masa de crăciun a săracilor.
Îmi face plăcere, să revăd râul Bistrița, pentru că acolo am invătat să înot, in anii ’80, inainte ca Scoala Lucian Blaga să fie construită. In acel loc, unii isi spălau covoarele la vale, alții treceau prin apă pe celălalt mal al râului şi făceau plajă pe iarbă sau pe pătură.
Copiii care locuiau in acel cartier, mergeau la Scoala Generala nr. 1. Erau câte 13 clase X 30 de copii născuți în acelaşi an şi se mergea la şcoală in două schimburi 8-12 si 12-17. Nostalgie…….
But this is how Bistrița was in the early days when we were very poor and very happy.
Ernest Hemingway, A Moveable Feast
NB. Am inlocuit Paris cu Bistrița.
„Strada Faleză” este un pleonasm de tot râsul!