Actualitate

Prima zi în care se înmatriculează maşini fără plata timbrului de mediu (FOTO-VIDEO)

Mai multe persoane s-au înghesuit, miercuri, la uşa Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Bistriţa-Năsăud în momentul în care funcţionarii au început să preia dosarele fără dovada plăţii timbrului de mediu, însă oamenii s-au liniştit în momentul în care şi-au dat seama că treaba merge ca pe roate fiind chemaţi cu prioritate cei care s-au programat online.

Trei minute a durat preluarea dosarului unui bărbat, cu şapte mai puţin decât estimaseră autorităţile, aşa că ritmul a fost de la început unul bun.

„Eu am venit să mă interesez cum se procedează şi mi s-a spus, săptămâna trecută, că nu se pot face programări de niciun fel. Când am aflat că se fac totuşi programări online, erau ocupate toate locurile. E nasol că nu s-a anunţat la timp. Trebuia anunţat public lucrul acesta mai devreme. Acum am programare pentru data de 8 februarie, dar am venit în prima zi fiindcă am văzut că şi cei care nu au programare pot veni că vor fi luate toate dosarele. Eu m-am grăbit să o înmatriculez pentru că aştept din octombrie să fac lucrul acesta taxa de timbru pentru maşina pe care vreau să o înscriu fiind de 800 de euro. Nu am mai aşteptat să-mi vină rândul că am mai păţit-o cu numerele roşii. M-am program, am aşteptat acasă şi când am venit au zis că nu mai am programare. Am stat acasă ca prostu”, a spus un bărbat.

Alt bărbat care aştepta la rând ne-a spus că s-a grăbit pentru că nu are încredere că nu se va introduce o nouă taxă, aşa încât vrea să profite de acest moment şi să-şi înscrie maşina: „Nu e exclus să introducă o altă taxă. Dar am venit ca să fiu sigur că o înmatriculez”.

Comisarul şef Dumitru Creţa, şeful serviciului, a declarat pentru Timp Online că se aştepta să fie aglomeraţie şi mai mare: „S-a înţeles că programarea se face online şi sper ca, în câteva zile, să intrăm într-o normalitate fără să mai avem sincope. M-au întrebat câţiva cetăţeni de ce au nevoie de un document de la Finanţe. Este vorba de maşinile aduse din import pentru persoane fizice fiindcă persoanele juridice sunt luate în evidenţă ca plătitoare de TVA. Deci persoanele fizice au nevoie de un document de la Finanţe că sunt scutite de TVA”.

”A intrat în vigoare Legea 1/2017 privind eliminarea unor taxe si tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Vă informăm că sistemul informatic de programare online pentru înmatriculări autovehicule este funcțional și invităm persoanele fizice și juridice să folosească această modalitate de programare. Cei care nu au acces la internet se pot programa la Infochioșcul amplasat la parterul Instituției Prefectului, unde pot solicita ajutorul personalului din cadrul instituției”, a anunțat Prefectura.

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS