Actualitate

Dulceaţă de suflet pentru mamele elevilor de la Liceul Creştin Logos (FOTO)

Cu „dulceaţă de suflet pentru mama” în borcane colorate, cu o expoziţie de desene şi felicitări cu propriile fotografii. Aşa şi-au sărbătorit mamele elevii Liceului Creştin Logos. Copiii le-au invitat pe cele care i-au adus pe lume să îşi recunoască portretele şi să se bucure împreună cu copiii lor de Ziua Mamei.

De departe, cel mai frumos mesaj a fost „Grădina în care înfloreşti în fiecare zi este inima mamei!”.

Ziua de 8 Martie este cunoscută în întreaga lume ca sărbătoarea internațională a femeii. În anul 1977, Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională. Ziua femeii a fost recunoscută ca sărbătoare internațională în 1977, devenind o tradiție în majoritatea țărilor din Europa și în SUA, fiecare sărbătorind-o așa cum o simte. Ziua de 8 Martie este pe plan internaţional Ziua Femeilor Militante, a celor datorită cărora femeile au drept de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educație, la divorț, la asistență medicală, la contracepție.
În Anglia, unde pe 8 Martie au loc marșuri și întruniri în memoria acestor Femei. În România în ziua de 8 Martie se sărbătorește Femeia, bucuria vieții și motivația de a trăi. Până în decembrie 1989 se vorbea de ziua mamei, prilej cu care se organizau spectacole dedicate mamelor.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.