Actualitate Recomandări

”Ţapinarii”, câştigătorii ediţiei din acest an a concursului de gătit gulaş (FOTO)

(FOTO) Pădurea Schulerwald a găzduit o nouă ediţie a Maialului bistrițean maghiar cu de acum tradiţionalul concurs de gătit gulaş la care s-au înscris anul acesta 16 echipe din ţară, dar şi din Ungaria. După câteva ore bune în care a gătit fiecare după ce reţetă a vrut, juriul, din care au făcut parte primarul Ovidiu Creţu, viceprimarul Gelu Muthi şi administratorul public George Avram, a desemnat câştigătorii.

Locul întâi l-a ocupat echipa Ţapinarii, premiul al doilea a revenit echipei Primăriei Ketegyhaza din Ungaria, iar locul trei echipei Nadia Tătar & Friends.

Concurenţii au gătit în ceaune de cel puţin 20 de litri, şi-au adus de acasă ingredientele necesare pregătirii gulaşului, mai puţin carnea, cartofii şi lemnele, care au fost asigurate de primărie. Obligaţia lor a fost ca, la final, să ofere gratuit, cel puțin 30 de porţii persoanelor prezente la manifestare.

Jurații împărțiți în trei comisii au acordat note ţinând cont de gustul şi aspectul gulașului, modul de prezentare a standului, fiecare comisie stabilind un câștigător. Numele celor trei echipe au fost introduse într-o urnă, fiind extrasă ordinea premianților (locurile 1, 2 și 3).

Atât pentru concurenţi, cât şi pentru spectatori, Primăria Bistriţa, prin Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”, a oferit un spectacol artistic în care au predominat dansurile şi cântecele maghiare. Au fost invitate formaţii de dansuri maghiare din Bistriţa, Kétegyhaza – Ungaria, Teaca, Cireşoaia, Voivodeni, Mureş, Cluj-Napoca, Rodna, Târgu Mureş, Luduş, Mureş, etc.

AICI PUTEȚI VEDEA MAI MULTE FOTOGRAFII!

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.