Cultură Social

Vezi ce personalităţi au participat la Concertul de Bobotează, organizat de Primăria Bistriţa şi de Societatea de Concerte!

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, împreună cu soţia sa, Eugenia, s-a numărat printre melomanii care au asistat la Concertul Extraordinar de Bobotează!

Sala mare a Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” care are o capacitate de 400 de locuri a fost plină până la refuz cu oameni dornici să trăiască atmosfera vieneză de început de an ascultând muzică simfonică.

Este a zecea oară când Societatea de Concerte Bistriţa, condusă de Gavril Ţărmure, organizează un concert simfonic în preajma anului nou. Dacă în anii trecuţi acesta era sponsorizat de firme mari din oraş şi era denumit ”Concert Extraordinar de Anul Nou”, de data aceasta, evenimentul cultural a fost susţinut doar cu bani de la bugetul local. De altfel, Gavril Ţărmure i-a mulţumit primarului Ovidiu Creţu pentru că se implică în organizarea unor evenimente culturale de prim rang, iar edilul a urcat pe scenă să le ureze celor prezenţi un an nou plin de împliniri şi de succese. În pauza spectacolului, cei prezenţi au putut ciocni o cupă de şampanie oferită de municipalitate, ”ca să vă meargă bine tot anul”, aşa cum a spus Ovidiu Creţu.

Printre personalităţile Bistriţei care au venit la concert s-a numărat din nou familia Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale Augustin Zegrean şi soţia sa Eugenia nelipsind de la niciuna din ediţiile anterioare.

Şi primarul Ovidiu Creţu a venit împreună cu soţia. Directorul Spitalului Judeţean, dr. Mircea Gelu Buta, a putut fi observat  în public, la fel ca mulţi alţi politicieni, oameni de afaceri, magistraţi şi oameni de cultură din oraş.

Concertul de Bobotează a fost susţinut de Orchestra Filarmonică de Stat din Oradea, dirijată de Romeo Rîmbu şi de soliştii Silvia Coltor (soprană) şi Florin Ormenişan (tenor).

Cristiana Sabău

Mai multe imagini de la Concertul Extraordinar de Bobotează puteţi vedea pe pagina noastră de facebook.

   

2 comentarii

  • Protipendada orasului, evident cu posibilitati materiale, dau buluc la un spectacol minunat, cum doar d-nul Tarmure reuseste sa organizeze. Platiti din bani sponsorilor, artisti respecta programul si se manifesta cu rigurozitate, caracteristica profesionistilor. Acum concetrul este platit din bani primariei, in pauza se bea sampanie, in orasul care aproba locuinte de 16 metri patrati, in orasul in care avem liceu de muzica si in cele mai bune locuri, nu sunt acestia invitati. O cheta organizata cu discretie de Primarie, ar fi strans ceva banuti pentru integrarea semenilor nostri inca locuitori ai acestui oras. Acei talentati artisti, stiind ca munca lor poate aduce bucurie si celor care nu cauta salile de conerte sinfonice, ar fi oferit mai mult decat rigoare artistica, ar fi oferi parte din inima lor, cum doar artisti pot sa o faca.

  • oare ungur o fi auzit de marsul incantator sau de ce o fi mers acolo?
    vezi
    Radetsky March!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS