Actualitate

Taxă de reabilitare termică: ”Bistriţa 2-Lot I”

Așa cum a procedat și în alte cazuri similare, Primăria Bistrița instituie taxă de reabilitare termică pentru recuperarea sumelor avansate de Consiliul Local Bistriţa pentru blocurile de locuinţe finanţate prin POR “Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe – Bistriţa 2-Lot I”.

Taxa va asigura cota de contribuție proprie a proprietarilor din blocurile de locuințe situate pe Str. 1 Decembrie nr. 10; Str. Andrei Mureșanu nr. 8; Str. Andrei Mureșanu nr. 13, sc. A, B, C, D, E și F; Str. Andrei Mureșanu nr. 14, sc. A, B, C, și D; Str. Andrei Mureșanu nr. 30; Str. Năsăudului nr. 1.

Fiecare proprietar are obligaţia ca, pâna la data de 15.09.2017, să depună la sediul Direcţiei Economice, str. Alexandru Odobescu nr. 17, o declaraţie fiscală/decizie de impunere privind taxa de reabilitare termică datorată.

Plata taxei de reabilitare termică se eşalonează pe o perioada de 5 ani, 6 ani, respectiv 7 ani, consideraţi ani calen daristici, în rate egale, începând cu anul în care a fost făcută recepția la terminarea lucrărilor.

Sumele variază pentru fiecare apartament în parte, raportat la suprafaţa acestora şi la valoarea lucrărilor executate în concret pentru fiecare locuință.

Proiectul Bistrița 2 a vizat reabilitarea termică a 15 blocuri de locuinţe proiectate în perioada 1950-1990, având 1.074 apartamente.

Schema de finanţare a proiectelor de reabilitare termică a blocurilor, care se referă atât la lucrările de intervenţie, cât şi la realizarea auditului energetic şi a expertizei tehnice, este următoarea: 1. 60% din finanţare este asigurată din fonduri structurale şi de coeziune ale Uniunii Europene şi din alocaţii de la bugetul de stat; 2. 40% reprezintă contribuţia însumată a consiliilor locale şi a asociaţiilor de proprietarilor, astfel: contribuţia proprie a autorităţilor administraţiei publice locale se stabileşte pe baza unor criterii socio-economice, în limita maximă a 30% din valoarea activităţilor/lucrărilor, care se aprobă prin hotărâre a consiliilor locale şi, în completare, din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari constituit în acest sens; cota de contribuţie a proprietarilor nu poate fi mai mică de 10% din valoarea activităţilor/lucrărilor.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.