Absolvenții de învățământ liceal din Bistrița-Năsăud care au participat în perioada 6-30 iunie iunie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au aflat rezultatele, acestea fiind publicate de Ministerul Educației pe bacalaureat.edu.ro.
În Bistrița-Năsăud nu s-a înregistrat nicio medie de 10 înainte de contestații. Cea mai mare medie în județ este 9,96, obținută de trei eleve: Rahela Alexandra Pogăcean de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean, Marina Oana Roba și Cristina Ionela Stupinean, ambele de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița.
Anul trecut, trei elevi din județ au luat 10 la Bac, doi dintre ei după contestații.
386 de elevi au luat medii de minim 9. 479 de elevi din județ au luat medii mai mici de 6, iar 97 nu s-au prezentat.
În Top 10 a intrat un singur băiat.
Iată clasamentul celor mai buni 20 de elevi din Bistrița-Năsăud la Bacalaureat:
Afişarea rezultatelor finale, după contestații, este programată în 10 iulie. 430 de contestații au fost depuse în Bistrița-Năsud după afișarea rezultatelor. Cele mai multe, 168, sunt la Română, 107 fiind la Matematică.
AICI puteți vedea rezultatele obținute în Bistrița-Năsăud la Bacalaureat.
În Bistrița-Năsăud, 2.348 de elevi au absolvit anul școlar 2016-2017, numărul celor înscriși la examenul de Bacalaureat fiind 2.044 (1.802 din seria curentă, 242 din seriile anterioare). 546 de elevi din seria curentă nu s-au înscris la Bac (23,2%), din care 209 au fost la seral (191 corigenți).
Exemenele au fost susținute astfel: probele orale: 6-7 iunie – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, 8-9 iunie – proba orală la limba maternă, 9 şi 12-13 iunie – proba de competenţe digitale, 14-16 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, probele scrise: 26 iunie – limba şi literatura română, 27 iunie – limba şi literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare sau Sociologie şi Psihologie).
În urma evaluării lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Din acest an, nota comisiei de contestaţii este cea finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probelor scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea, precum şi obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise.
Cea de a doua sesiune a doua a bacalaureatului din acest an va începe în 21 august.
Adaugă comentariu