Politică

Botiş, dacă îţi alegeai mai bine consilierii, astăzi erai ministru!

Consilierul siuperior Maria Olteanu de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a relatat, într-o conferinţă de presă, că Ioan Botiş, în timpul ministeriatului său, a făcut şi lucruri bune.

Doamna Maria, aşa cum o ştim cu toţii, a povestit că Ioan Botiş a venit, la Bistriţa imediat după ce a fost numit ministru şi a stat de vorbă inclusiv cu ea despre lucrurile care nu merg bine în sistemul social şi care ar trebui corectate. Se pare că ministrul a ascultat-o şi a reparat unele lucruri defecte din sistem. Ba chiar, la un moment dat, i-a spus că o va invita la Bucureşti să-l ajute şi în alte chestiuni tehnice, Maria Olteanu având peste 20 de ani de experienţă în acest domeniu.

Numai că invitaţia nu a mai venit, la Bucureşti fiind chemat un disponibilizat din AJOFM, Ioan Iany Moroşanu, şi alţi acoliţi ai lui Botiş.

Am întrebat-o pe doamna Maria cum ar fi procedat dacă Botiş ar fi chemat-o să-i fie consilier, l-ar fi oprit să aloce bani pentru o organizaţie în care era implicată familia lui?

„Nu l-aş fi lăsat să facă aşa o prostie. Doamne fereşte! Mie îmi pare aşa de rău pentru el fiindcă avea intenţii bune, voia să schimbe lucrurile. Pe unele chiar a reuşit. Foarte rău îmi pare pentru ce s-a întâmplat. Putea să fie un ministru foarte bun”, a spus Maria Olteanu.

Dânsa consideră însă, în continuare, că unele reforme în sistem au fost prea dure, că s-a tăiat prea mult de la oamenii bătrâni şi săraci care au pământ, dar nu îl mai pot lucra. L-ar da oricui în arendă, dar nu îl vrea nimeni, sunt bolnavi şi neputincioşi.

Păcat că Botiş nu a chemat la Bucureşti să-i fie consilier un om de caracter căruia îi pasă de semenii lui. Păcat! Iată că e valabilă şi zicala: „Spune-mi cu cine te sfătuieşti ca să-ţi spun cine eşti!”

Cristiana Sabău

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.