Aproape 50 de copii cu vârste între 12 și 16 ani din Mereni și Anenii Noi, Republica Moldova, participă în perioada 17-24 august la ediția a XII-a a Taberei internaționale ”Acasă la noi”.
În ziua sosirii, copiii vor vizita Hotel Castel Dracula din Piatra Fântânele. Vineri 18 august, la ora 10.00, la Biblioteca Județeană este programată deschiderea festivă a taberei.
De sâmbătă 19 august și până în ziua plecării, elevii din Republica Moldova vor vizita numeroase puncte turistice din Bistrița-Năsăud, în zona Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi, pe Valea Șieului. Nu vor lipsi din program vizite la Băile Figa, Colibița și o urcare pe Vf. Bistriciorul.
Conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud îi va primi în vizită pe copii la Palatul Administrativ miercuri 23 august, la finalul sejurului.
Ei vor fi cazați pe parcursul taberei la Liceul Tehnologic Special ”Sf. Maria” din Bistrița.
PROGRAMUL TABEREI
Joi, 17 aug. – Vizitarea castelului lui Dracula, localitatea Piatra Fântânele. Sosirea și cazarea copiilor; prelucrarea unui program cadru de protecție a sănătății copiilor pe timpul taberei; semnăturile întregului grup privind prevenirea accidentelor de orice fel.
Vineri, 18 aug. – ora 10: deschiderea festivă a Taberei, la Biblioteca Jud. „George Coșbuc” Bistrița, cu participarea președintelui Emil Radu Moldovan și a vicepreședintelui Cons. Jud. BN Vasile Puica.
Sâmbătă, 19 aug. – Ora 9: Vizitarea punctelor turistice ale orașului Beclean: întâlnire cu pr. protopop Doru Zânveliu la catedrala din centrul orașului și punctul de documentare al acesteia; Întâlnire cu administrația locală, cu elevii și personalul didactic al Colegiului „Petru Rareș”; Vizitarea Hergheliei de cai – director Traian Lăpuște; Vizitarea Băilor Figa și valorificarea oportunităților oferite de acestea.
Duminică, 20 aug. – Drumeție pe Valea Șieului cu popasuri la monumentele istorice din zonă; la ferme model sau stâne de succes; întâlniri cu tineretul școlar din zonă;
Luni, 21 aug. – Vizitarea obiectivelor turistice năsăudene: Casa Memorială „Liviu Rebreanu”; Muzeul Grăniceresc; Clubul Copiilor Năsăud; Casa de Cultură – Galeria academicienilor; Centrul Turistic Năsăud; Primăria Năsăud – primar prof. Mircea Romocea; Casa Memorială „George Coșbuc”; Casa de Creație „Virginia Linul”; Mănăstirea Salva cu hramul „Sfinții Martiri năsăudeni”; Întâlnire cu primarul Anchidim Pavelea – Runcu Salvei; Popas la „Turnul slăninilor” Dumitra.
Marți, 22 aug. – Popas la Sîngeorz-Băi: întâlnire cu primarul Traian Ogâgău. Vizitarea Muzeului de Artă comparată; Popas la Muzeul „Cuibul visurilor” Maieru; Popas la Rodna: vizitarea Cetății
Miercuri, 23 aug. – Primirea grupului la CJ BN pentru închiderea Taberei „Acasă la noi”, ediția a XXI-a, cu mulțumiri față de conducerea județului – președinte Emil Radu Moldovan, vicepreședinte Vasile Puica, cu mulțumiri față de conducerea Astrei Năsăudene.
Joi, 24 aug. – Retragerea spre casă. Ioan Seni, Ioan Neagoș, responsabilii de grup. În program: lacul Colibiţa – locul cu cel mai curat aer din România – şi urcare pe muntele Bistriciorul!
translator de limba rusa au asigurat ?
ca am mai vazut din astia din Rep. Moldova care nu stiu o boaba de limba româna dar sunt bucurosi sa asimileze toata mocangeala oferita de fraierii de „frati români”
noi le tot oferim din putinul pe care-l avem, ne mor batrânii parasiti de copii nevoiti sa munceasca prin strainataturi ca sa-si poata la rândul lor creste copiii, dar gasim pomana pentru niste smecheri care ne arata curul si-l pupa pe Putin în fund.
poate ca ar fi cazul sa securizam frontiera aia de la rasarit si sa ne resemnam cu ideea ca niciodata nu va mai exista unire cu un popor rusificat în proportie de peste 90%. (conform wikipedia 82,06% băștinași (dintre care 75,07% declarați moldoveni și 7,0% declarați români))