Recomandări Social

Clacă la Ermitaj Malin. Pentru ce fel de lucrări e nevoie de ajutorul voluntarilor

Clacă de final de vară la ferma Ermitaj Malin. Asociaţia Română de Permacultură a făcut un apel către toţi susţinătorii traiului simplu să vină şi să dea o mână de ajutor la pregătitul grădinii pentru anul viitor, la izolatul unei case cu lână, la crăpat de lemne şi la construitul unui gard.

„Ferma Ermitaj Malin este o fermă pionier în domeniul permaculturii în România. Acolo s-au desfășurat primele cursuri de permacultură, variate ateliere de grădinărit, construcții naturale, cunoașterea mediului înconjurător și altele. Ferma a fost inițiată de Philippe Coupe, dar din cauza îmbolnăvirii lui a hotărât să se asocieze cu alți tineri belgieni împreună cu care să continue inițiativa. De 2 ani, în prezența acestor tineri motivați, ferma se reinventează și se descoperă, căutând să se facă din nou simțită pe harta permaculturii și a traiului sustenabil. Momentan sunt active 3 persoane, Ludo, Coline și Remi, care se ocupă de întreținerea și împrospătarea fermei de 8 ha. Dar din cauza suprafeței mari și a varietății mari de activități necesare, unele lucrări nu se pot realiza în timp. Din acest motiv ne-am hotărât să dăm o mână de ajutor pentru pregătirile de iarnă și facem un apel către orice doritor să vină să ajute”, anunţă Asociaţia Română pentru Permacultură pe Facebook. 

Între 9 şi 10 septembrie, organizatorii şi-au propus, în limita timpului și a numărului de oameni, să pregătească grădina pentru anul viitor: „Formele straturilor au rămas aceleași de la început, deși în fermă au apărut elemente noi. Așadar vom face un re-design al acesteia, făcând poteci de legătură între anexe și locuri des vizitate și pregătirea straturilor în conformitate cu acestea”. 

De asemenea, participanţii vor mai da o mână de ajutor la izolarea unei case cu lână: „Pe parcursul anului cei trei tineri fermieri au pregătit aproape o tonă de lână (curățat, spălat) pentru inzolarea unei case locuite pe perioada iernii”, dar şi să crape lemne de foc şi să termine de construit un gard de lemn.

„Sâmbăta și duminica vor fi zilele de activități, dar ne-am gândit că ar fi frumos să ne adunăm vineri seara, să ne organizăm munca împreună și să ne cunoaștem mai bine. Cazarea se poate face în casă (sunt locuri destul de multe), în teepee indian, în cort sau în șură (în fân) iar masa o vor asigura gazdele (deși orice aliment adus este bine venit). Credem această ocazie este una bună și pentru a împărtăși experiențe și cunoștințe, și să ne conectăm cât mai mulți oameni pasionați de permacultură și traiul simplu. Discuțiile apropie oamenii, dar munca împreună o face înzecit”,a nunţă organizatorii pe Facebook.

Mai multe informaţii găsiți pe pagina de facebook:https://www.facebook.com/ErmitajMalin/

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.