După ce lucrarea ”Veriga” de Maxim Dumitraș a fost îndepărtată de la intrarea în orașul Sîngeorz-Băi, primarul Traian Ogâgău anunță o dezbatere publică pe tema simbolului-semn de intrare care va fi instalat în loc.
”Vom face o dezbatere publică să vedem sîngeorzenii ce-si doresc a se face la intrarea în localitatea noastră! Puteți veni cu idei: o păuniță?, o verigă?, un simbol religios?…. așteptăm idei! După o săptămână de la demontarea ei cum am stabilit de comun acord, te trezești că nu e bine!!! Nu cumva au speculat politic împreună și acest lucru?! Nici nu vreau să mă gândesc!”, a postat pe Facebook primarul din Sîngeorz-Băi.
VEZI și: Reacția lui Maxim Dumitraș / Precizările Primăriei Sîngeorz-Băi / Declarațiile liderului PNL Ioan Turc
Nu cred ca ești in toate……….ce drac dezbatere vrei mai bine ai sta in loc ca nu ai greși ….tu crezi ca ești in barăcile tale și iei tablouri și le pui unde vrei …,alooooo aici e Primarie …,întreabă dacă nu sti nu mai face dinastea de-a lu vandam…………oricum zilele ți-s numărate
Acest primar e unic si irepetabil. Daca la inceput baguia ca a dat-o jos sa o repare, apoi ca o reface, acum vrea altceva. Acum l-a prins dragostea de dezbateri publice. Nu a existat nici o intelegere cu artistul pentru demolare, daramite de distrugere la fier vechi. Iar finalul, cu conspiratia, e deja in registru patologic…mania persecutiei. Nu te-a pus nimeni sa faci toate prostiile din lume!
Idei; un OU, o VEVERITA ,un MAR, o PRUNA, un SENS GIRATORIU spart, o PASARELA de fier, un balon de SAPUN .
o sula !
i-am putea dona una deja existenta, e înfipta vis-a-vis de CJ. 🙂
VEVERITZA, esti tare ! Iata ca de SULA am uitat. Vezi de ce este importanta comunicarea intre noi cititorii. Multumesc din nou TIMP ONLINE !
Sula de care vorbiți idiotilor este un monument in forma de lumânare si este dedicat eroilor romani! Oricum nu ma asteptam la altceva din partea unei persoane limitate ca Marius Bălan!
Eu propun o stemă cu trei simboluri:
– o bugesca cu lapce acru
-un pempars pentru cai
-un rahat.
Bugesca îi traditia,pemparsul ratia iar rahatul situatia.
Bravo BERENGE si descrierea ta se potriveste cu prezentul. ZI FAINA !
ce ma distrez la comentarii..bune pana aici
aia cu sula…..ioi
NINEL , hai sa traiesti ! Si sa ai cat mai multe aparitii chiar cu idei traznite. Nu se stie ziua in care si acestea vor fi intelese.
propun o sculptura abstracta cu numele HOGINA. Prietenii stiu de ce.
Nu degeaba ni s-o dus buhu ca suntem capatul din jos al Maierului si capatul din sus al Ilvei
Un indicator rutier de tablă pe care să scrie Sîngeorz Băi, şi pe care să fie desenată stema (simbolul oraşului) este suficient.
La fel ar trebui făcut si la intrarea in judet, o tablă pe care să scrie Jud. Bistrita-Nasaud si stema județului.
Orasele si judetele au steme pentru a fi folosite. Acestea sunt simbolurile, nu este nevoie să inventăm altele.
Se prea poate ca asta sa fie prima persoana rationala din lista de comentarii..
Eu pana de curand am crezut ca asa zisa opera de arta este de fapt o reclama nu prea reusita la piscine sau ceva de felul asta.. oricum era deosebit de urata si nereprezentativa pentru oras.. degeaba se oftica artistul, nu cred ca oamenii din Sangeorz cunosteau semnificatia.
Cat despre dl. Primar, hai sa fim seriosi, daca nu o dadea jos si cadea pe oameni ii facea direct dosar penal, daca o repara parca vad ca sareau altii ca nu a reparat-o bine, si tot felul de chestii din astea..
In administratia publica nimeni nu poate face treaba dupa un an sau doi, prima data trebuie pusa primaria la punct si apoi sa te apuci de munca!
Mai important decat o dezbatere publica este avizul Ministerului Culturii privind amplasarea monumentelor de for public. Astfel poate fi evitata amplasarea a tot felul de kitschi-uri pe domeniul public. In plus acest aviz confera protectie momumentelor de for public.
Seful Direcției pentru Cultură Bistrița-Năsăud –Alexandru Uiuiu, a confirmat că „Veriga” amplasată de sculptorul Maxim Dumitraș la intrarea în stațiune nu deținea avizul Ministerului Culturii: „Dacă monumentele de for public sunt amplasate fără aviz al Ministerului Culturii și Identității Naționale, ele sunt ca niște lăzi de mere lăsate în drum. Poate veni oricine să le mute unde vrea…”.
Prin urmare, avizul Ministerului Culturii confera protectie lucratilor de arta monumentala , acestea intră într-un inventar al monumentelor de for public amplasate în conformitate cu rigorile legii si nimeni nu se mai poate atinge de ele.
Din acest punct de vedere situația este dramatică la nivelul întregului județ. Alexandru Uiuiu a precizat ca din 120 de monumente de for public existente în Bistrița-Năsăud – doar 20 îndeplinesc condițiile legale de amplasare și dețin aviz din partea Ministerului Culturii.
Probabil de aceea primarul Cretu si-a permis sa mute aiurea statuile din Bistrita dupa mintea lui cea proasta, fara sa dea la nimeni socoteala.
Rabine sa-l pupi in dos pe Balan pana trece de limita dorita te tine.
pe Turc ::)))