Actualitate

Încurajaţi de profesorii lor, elevii de la Gimnazială nr. 1 Bistriţa învaţă să dăruiască înainte să primească

În această noapte vine Moş Nicolae să le pună cadouri în ghete copiilor cuminţi. Elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1 Bistriţa s-au gândit să îi vină în ajutor moşului bătrân şi să adune, la rândul lor, daruri pentru copiii din Piatra Fântânele, îngrijiţi de măicuţele de la mănăstire, şi pentru cei de la Preventoriul Ilişua unde sunt internaţi cei cu TBC. Campania a început luni şi ţine până în data de 8 decembrie.

„E decembrie! Prima săptămână din decembrie! Școala noastră, așa cum face din 2012 încoace, în perioada 4 – 8 decembrie adună donații pentru copiii mai puțin norocoși. Noi putem să fim Moș Nicolae sau Moș Crăciun! Cei interesați pot ajuta cu donații constând în alimente neperisabile (ulei, faină, orez,conserve…etc.), haine, jucării, produse de igienă personală și în special rechizite, în perioada menționată. Nu se primesc donații în bani! TU ai noroc, EI nu au! Activitatea face parte din proiectul Copil ca tine sunt și eu, proiect cuprins, pentru al 4 lea an consecutiv, în Calendarul Activităților Educative Regionale 2017, la poziția 480. Coordonatori: prof. Alina Maria Petri și prof. Elena Borș”, sună anunţul şcolii, postat pe pagina de Facebook.

„Am început această activitate în 2012 şi s-a desfăşurat în fiecare an. Până în acest an, toate donaţiile au fost duse la Mănăstirea Podu Coşnei. Datorită faptului că stareţul de acolo a decedat, copiii de la mănăstire au fost împrăştiaţi, nu ştim exact în care centre au fost duşi. În acest an, am decis ca donaţiile să fie împărţite între Mănăstirea Piatra Fântânele, unde măicuţele au grijă de un grup de copii să meargă la şcoală, iar cealaltă parte din donaţii să meargă la Preventoriul Ilişua, unde sunt circa 70 de copii care provin din familii defavorizate. Am vrut ca donaţiile să rămână în judeţ. Copiii noştri au fost încurajaţi să doneze alimente neperisabile, haine, jucării, îmbrăcăminte. În special i-am rugat să aducă rechizite fiindcă aşa ne-au spus cei de la Mănăstirea Piatra Fântânele şi de la Preventoriul TBC că ar avea nevoie în special. Elevii noştri învaţă să fie conştienţi că sunt peste tot copii sau familii care aproape că nu au nimic, iar pentru ele un dar cât de mic înseamnă foarte mult. E important să cultivăm asta fiindcă îi face mai buni şi se vor transforma în nişte adulţi în care vom putea să avem încredere”, a spus profesoara Elena Borş.

„Eu în anul 2012 am ajuns în această şcoală şi pentru mine înseamnă foarte mult această campanie. Este vorba de spiritul civic pe care noi, ca şi dascăli, ar trebui să îl cultivăm în rândul elevilor, şi facem lucrul acesta extradordinar de bine. Noi cultivăm acest spirit filantropic, iar eu consider că e important să o facem de la clasa pregătitoare până când copiii vor deveni nişte adulţi responsabili. Eu sunt deosebit de mândră că am reuşit la clasa pregătitoare să le insuflu copiilor acest spirit, iar la mine la clasă s-au adunat şi bănuţi pentru a cumpăra rechizitele atât de necesare”, a spus prof. Alina Maria Petri. 

„Suntem o şcoală cu suflet mare. Nu demult am mai avut o campanie pentru Ionuţ Zăvoianu, copilul bolnav de cancer. O spun ca să dăm exemplu şi altora, nu ca să ne lăudăm. În proiectul colegelor mele copiii participă deja de mulţi ani cu tot mai mare deschidere sufletească, nu doar copiii, ci şi părinţii acestora. Important este cum punem problema de la noi, dascălii, să-i motivăm pe copii şi pe părinţi astfel încât să dăruiască din suflet, nu din obligaţie, şi să fie conştienţi că gestul acesta este pentru ei şi sufletul lor şi apoi pentru cei la care ajung darurile. Am avut în ficare an câte-o campanie pentru cazuri sociale pe care le-am aflat din presă. De data aceasta nu e un caz social, dar, cu toate că apelăm la bunătatea copiilor şi părinţilor în ultima vreme, răspunsul e pozitiv şi ne bucurăm că o fac din suflet, nu din obligaţie. Pe lângă instruire, educaţia se face în şcoala noastră sub toate aspectele ei”, a spus Ancuţa Mihaiu, directorul Şcolii Gimnaziale nr.1 Bistriţa.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.