Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat că, în opinia sa, nu trebuie să existe nicio categorie profesională care să nu răspundă în faţa legii, răspunzând unei întrebări Timp Online referitoare la modificarea de către PSD-ALDE a legilor Justiţiei.
„Eu cred că toţi cetăţenii – fie ei funcţionari publici, oameni de afaceri, dascăli, magistraţi – trebuie să fie egali în faţa legii şi să răspundă pentru ceea ce fac. Nu cred că cineva trebuie să fie într-o zonă protejată şi să nu răspundă. Cum se face chestia asta, dacă ceea ce se face acum e bine sau nu e bine … Eu am o singură curiozitate foarte mare. Am văzut că toată lumea contestă ce se întâmplă acum, dar citind opinii avizate ai unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, ale unor preşedinţi de asociaţii profesionale care ne spun că 90% din amendamentele adoptate de renumita comisie Iordache sunt propuneri ale CSM şi ale structurilor profesionale asociative, mi-e foarte greu să înţeleg de unde e chestia asta (nemulţumirea faţă de modificarea legilor justiţiei -n.r.). Trăiesc cu impresia că există şi o anumită doză de manipulare destul de consistentă, dar nu sunt specialist în acest domeniu, nu mă pot pronunţa”, a răspuns Radu Moldovan.
Preşedintele CJ nu a dorit să facă şi alte comentarii de natură politică, motivând că, de 5 ani, 98% din timpul său este alocat administraţiei. „Am făcut o alegere în 2012 (de a intra în administraţie -n.r.), mă bucur că am făcut-o şi 98% din energia mea e folosită în scop administrativ, ca să spun aşa, pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud. Am făcut politică foarte puţin, nici nu ştiu dacă fac bine, habar nu am. Nu am ajuns foarte des pe la partid, nu am frecvenţă de o dată pe lună nici aici, nici la Bucureşti. Acolo mă înlocuiesc preşedintele executiv şi secretarul”, a spus el.
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, într-un maraton de aproape 7 ore de dezbateri, proiectele de lege privind modificarea Legii organizării judiciare şi a Legii CSM, din cadrul pachetului de reformă a justiției. PNL a cerut retrimiterea legilor la comisie, dar propunerea a picat la vot, în timp ce PMP a părăsit ședința.
Opoziția a criticat proiectul legii organizării judiciare, acuzându-i pe cei de la PSD că nu au ascultat toate asociațiile din justiție. În replică, președintele comisie speciale, Florin Iordache a declarat de la tribună că modificările duc la o justiţie independentă.
Vai ce retetă miraculoasă ati descoperit domnule președinte! Doar cu 2% din timpul dumneavoastră alocat pentru familie si 98% pentru comunitate ati reușit să adunati o avere ,,frumușică „,iar unii care 98% din timp robesc pe tarlaua patriei abia supravietuiesca ….of ,of cum sunt unii mai egali decât altii…
PĂREREA MEA!
Pe principiul „eu sunt mic nu stiu nimic”!
Este mai ușor să nu ști.
Domnul Radu Moldovan o fi ascultat păreri și pro si contra?Cred că nu dacă citind acest articol nu găsesc un punct de vedere clar din partea dânsului.Asta mă face să cred că ușor ușor a înțeles că nu este de bine, ptr ca ar fi punctat clar pe acel pustiu de bine, cu mulțumirea si satisfacția unuia care so străduit să elucideze un mister si io dat de rând.
Ce pretenții să mai ai de la cei din stradă când reprezentantul sef al partidului aflat la putere spune că nu știe?
Era cumva obligat prin funcția ce o deține să se informeze si chiar să-și exprime un punct de vedere clar.
Nici usturoi n-o mâncat
Nici gura nu-i pute!
Presedintele psd bn simte ca se apropie ceasul!
Ceasul in care trebuie sa dea socoteala pentru distrugerea tarii numai pentru a-i scapa de puscarie pe o mana de oameni, corupti pana in maduva oaselor.
Nu aveti cum va eschiva de raspunderea pe care o aveti, politica si morala, pentru faptele coledzilor din fruntea partidului.
Încerc să înțeleg această spălare pe mâini (…), ca pe aceea a lui Pilat din Pont… o învățat ceva din compania cu nalții prelați de pe la Cluj… o fi răstignită justiția acum de hoții din Parlamentul României, organizați în grup infracțional, ce-și protejează astfel libertatea, dar nimic pe lumea asta nu-i trecător… le va trece ș-a-lor bine închipuit.
E prizonierul partidului, deocamdată… dar refuz să cred că în PSD nu se vede forțarea asta de limite, care nu le va fi favorabilă deloc pe viitor. Curând, cât de curând va avea loc mazilirea lui Dragnea, că doară n-o fi el Dumniezo. comentariu editat
Cu toate ca sunt considerat un adversar PSD, pe domnul Presedinte RADU MOLDOVAN il consider un BAIAT FAIN si care macar s-a straduit sa ne faca o retea de drumuri civilizate dar agresate(furate) de marlanii care isi insusec tot felul de elemente de siguranta si le pun la carute. Vedeti D-le Presedinte , de ce ne trebuie LEGI DURE ? Va admir pe anumite segmente si va doresc spor la treaba. !
Ce-ti mai place cu limbuta.Te-a sponsorizat putin la înmulțirea peștilor și hap un pupic in dosul umbrit.Când ești credibil,când urlii ca un bezmetic sub geamul biroului sau când dai pupici la fundulet? NICIODATĂ! Am zis.
ATENȚIE A INTRAT balan marius contribuabilul ! SE UMPLE DE PLUSURI LA POSTĂRILE ANTI PSD ȘI DE MINUSURI LA POSTĂRILE ÎMPOTRIVA STATULUI PARALEL. INDIVIDUL A RĂMAS CUPLAT CU VOTUL MULTIPLU DIN 2009 ȘI 2014/
Bălane, pupăciosule, nebunaticule!
Dom președinte, dezi-te de Dragnea &Co și te-ai scos 50%.
O atitudine marca R. M. Daca ar fi fost vorba despre initiative sau realizari ale PSD-ului atractive ,cu siguranta domnul presedinte nu ar fi avut nicio retinere sa le comenteze si sa si le asume. Fiindca exista o reactie publica de contestare a legilor justitiei, nu neaparat pentruca nu ar fi bune , ci si din cauza unei cunoasteri superficiale sau chiar de loc a acestora, domnul presedinte nu are curajul , si in ultima instanta demnitatea unui lider marcant al PSDului, de a si le asuma. E posibil ca un presedinte al unei organizatii judetene si vicepresedinte la nivel national sa aibe o asemenea atitudine???? Vorba romaneasca „La placinte inainte, la razboi inapoi”. Nici nu si le asuma dar nici nu se delimiteaza de ele!! Este cea mai condamnabila atitudine de lider politic!!! Nu vreau sa calific acest comportament, dar pot spune ca e unul ce nu-l ONOREAZA.
No nici amu no fost bine cum am scris ? Cu voi nu o mai scot la capat. Daca te iei de cate unul de prin primarie e bai, daca il lauzi pe altul de la CJ e si mai mare bai. Daca pomenesti ceva bun de REGE ti se spune ca esti prost. Daca pomenesti de miting se spune ca esti platit de Soros. Cum dracu s-o mai scoti la capat ? Ziceti si voi ! HAI sa TRAITI !
Un om fara onoare RM .Ia tradat pe toti pe Geoana cu Ponta pe Ponta cu Dragnea . El e bine cat exista Di..x si alti ..
La o întâlnire organizată de către Camera de Comerţ şi Industrie, acum ceva timp, dl. Preşedinte al CJ BN şi-a spus părerea în public cu privire la neimplicarea corespunzătoare a statului în politica economică, respectiv la insuficientul sprijin acordat investitorilor, iar implicarea directă în rezolvarea multor probleme, mai ales în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii, a drumurilor judeţului, dar şi în alte domenii ale vieţii economico-sociale a judeţului nostru, unde putem să constatăm că există nişte realizări, dar mai sunt şi necesităţi de satisfăcut. Pentru tot ce este de realizat este nevoie de bani, care se alocă de la bugetul naţional. Un bun politician, trebuie să fie un bun dipolomat, negociator, pentru a obţine ce doreşte. Nu te poţi împotrivi direct intenţiilor celor care au „pâinea şi cuţitul în mână”, că rămâi fără slănină şi rozi numai cojile uscate. Cred că dumnealui are o părere şi în privinţa a ceea ce aparţine legilor justiţiei, dar pune mai presus interesele cetăţenilor judeţului decât o problemă în care el oricum nu poate interveni şi preferă să ocolească „mămăliga fierbinte”. Aşa este, în proiectele avute în vedere au fost preluate şi amendamente ale „părţii vătămate”, dar şi unele care tind să supună justiţia decidenţilor politici, să-i scape, pe cei cu musca pe căciulă, de puşcărie (nu-i pot înşira pe toţi, deoarece nu mi-ar ajunge spaţiul). Dar ei nu vor să recunoască faptul, că prin amendamentele prin care vor să-şi ajungă ţelul suprem, de fapt atentează la independenţa justiţiei. Iar dacă cineva „i-ar acuza de aşa ceva” ar fi taxat imediat, şi urmarea ar fi că s-ar vedea fără suportul financiar necesar şi în imposibilitatea realizării celor propuse. Eu consider că ar trebui să analizăm acţiunile politicienilor din toate punctele de vedere şi numai după aceea să venim cu „verdicte” asupra acţiunilor asumate de către aceştia. În rest numai de bine !
Pai da tovarase Moldovan Radu, dar unii vor da fie mai egali in fata legii decat altii. Puscaria e pentru hotii de gaini, nu pentru hotii aia mari. Dar asa e cand ratezi o nemaipomenita ocazie de a tacea.