Primăria Tîrlişua a cerut emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Realizarea unităţii de producere a energiei termice din biomasă şi realizarea reţelei de distribuţie a energiei termice”. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Bistriţa-Năsăud din Bistriţa, str. Parcului, nr. 20 şi la sediul titularului în comuna Tîrlişua, nr. 217, în zilele de luni-joi, între orele 9.00 – 15.00 şi vineri între orele 9.00 – 13.00.
„Pregătim un proiect prin care să instalăm o centrală pe biomasă pentru a asigura încălzirea, dar şi energia electrică necesară pentru iluminatul public în comună. Fiind zonă de munte, există biomasă, spini de pe păşuni, resturi vegetale, lemn, care acum este arsă şi e păcat. Din câte am discutat cu consultanţii, avem mari şanse să obţinem finanţare prin AFIR”, a spus primarul Vlăduţ Purja.
Tot anul acesta, administraţia locală speră să primească bani şi pentru modernizarea Liceului Tehnologic Tîrlişua unde învaţă peste 300 de elevi: „S-au desfiinţat multe şcoli de pe văi. Elevii sunt aduşi cu microbuze la centru. Acum este liceu, dar vom avea din 2018 şcoală profesională. Avem peste 300 de elevi. Am depus şi solicitare prin PNDL pentru modernizarea liceului. Condiţiile sunt bune, dar nu avem spaţiu suficient din cauza faptului că s-au desfiinţat mai multe şcoli de pe văi. În ianuarie 2018 se deschide sesiune pe Programul Operaţional Regional şi vrem să depunem un proiect prin care să şi dotăm liceul”.
Întrucât şcoala are un parteneriat cu Comelf, pregăteşte sudori şi este nevoie de bază materială adecvată pregătirii lor. Deja, unii dintre elevi lucrează la compania din zona industrială.
Adaugă comentariu