Profesorii din Bistriţa-Năsăud vor participa joi, 25 ianuarie a.c., la cercuri pedagogice organizate pe discipline în mai multe locuri din Bistriţa şi din judeţ. Tema pe care o vor discuta este „Utilizarea resurselor educaţionale digitale în procesul educativ de predare-învăţare-evaluare”.
Pentru a oferi elevilor o experiență interesantă și interactivă la clasă, complementar aplicațiilor Google pentru educație, profesorii pot folosi pentru ore, teme și proiecte numeroase resurse digitale. În plus, pot să fie activi în comunități dedicate educatorilor, să se înscrie în programe educaționale și să participe la competiții. Una dintre aceste competiţii este #Digitaliada, concurs naţional ce premiază cele mai bune materiale digitale educaționale pentru ciclul gimnazial, organizat de Fundaţia Orange.
Şcoala Generală Petriş din comuna Cetate a decis să se înscrie la #Digitaliadă, iar în acest an şcolar a primit 25 de tablete complet echipate cu aplicații digitale educative, un laptop, un videoproiector și ecran de proiecție. Şcoala are 137 de elevi dintre care 48 sunt romi, iar 31 cu cerințe speciale, însă cu toții au o deschidere mai mare către studiu atunci cînd au acces la device-uri de ultimă oră.
„În activitatea didactică am utilizat cu succes atât metodele și procedeele clasice de predare, cât și pe cele moderne, dar am insistat pe metode vizuale și practice, care au condus la acumularea cunoștințelor și competențelor cu un efort mai mic și într-un mod mai plăcut, pentru elevi”, a declarat directorul şcolii, Laura Mihaela Moldovan, în opinia căreia „educaţia digitală înseamnă calitate, performanţă şi normalitate într-o eră digitalizată”.
Fundația Orange a lansat, de altfel, a doua ediție a #Digitaliada. Competiția se desfășoară pe www.digitaliada.ro, în perioada 22 ianuarie – 15 martie 2018 iar materialele vor fi evaluate de o comisie de experți în educație și conținut digital. Concursul #Digitaliada oferă ca premii echipamente electronice și IT și se adresează tuturor persoanelor interesate să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didactice în format digital pentru clasele V-VIII.
Asta până vine generala Tabără și începe cu comasările și concedierile.