Primul hotel-boutique din Bistriţa-Năsăud, construit în 2017 la Colibiţa de investitori români, îşi caută manager. Hotelul cu 24 camere, restaurant cu o capacitate de 150 de locuri, cinema şi spa este 100% inițiativă privată românească şi se numeşte Roser House.
„Situat la intrarea în Colibița, Hotelul Roser House Boutique oferă o cadă cu hidromasaj în aer liber, o cadă cu hidromasaj interioară și o saună. În întreaga proprietate este disponibil WiFi gratuit. Toate camerele sunt dotate cu tv cu ecran plat. Unele beneficiază de vedere la lac. Pentru un plus de confort, se asigură halate de baie și papuci. Oaspeţii pot lua masa la restaurant și savura băuturi la bar. La proprietate există un lounge și o terasă comune, precum și facilități de grătar și un loc de joacă pentru copii. La hotel puteți juca tenis, ping-pong și mini-fotbal, iar zona este ideală pentru ciclism și drumeții. Proprietatea are și un cinematograf 3D. Hotelul Roser House Boutique se află la 40 km de Vatra Dornei și la 31 km de Bistrița. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Târgu Mureş, situat la 86 km. La proprietate există parcare privată gratuită. Cuplurile apreciază în mod deosebit această locaţie. I-au dat scorul 9,3 pentru un sejur pentru 2 persoane”, se arată pe site-ul de rezervări online Booking.com, unde clienţii l-au catalogat drept „Superb”.
O cameră ajunge să coste pe noapte chiar şi 100 de euro. În perioada Paştelui, un pachet de trei nopţi costă între 2000 şi 2500 de lei/familie.
Potrivit unui anunţ postat pe site-urile de recrutare, hotelul nu are încă manager, dar îl caută printre persoanele cu experienţă de minimum doi ani în domeniu, vorbitoare de engleză şi franceză.
Angajatorii cer studii superioare finalizate (preferabil studii economice – turism, servicii). Cursurile de certificare în domeniul hotelier și restaurant constituie avantaj, ca şi experienţa în conducerea și motivarea unei echipe. De asemenea, se mai cere experiență în conducerea unui hotel de minim 3 ani, aptitudini de lider, orientare spre rezultate, permis de conducere categoria B, cunoștințe de operare PC; disponibilitate la deplasări; capacitate de a atinge obiectivele fixate și de a menține calitatea serviciilor la cele mai înalte standarde. Viitorul manager va trebui să aibă disponibilitate de relocare în Colibiţa.
„Căutăm un partener care să dezvolte afacerea, să fie prietenos și să își dorească să ajute și să îi încânte pe clienți, să gândească clar și să ia decizii rapid, să reușească să planifice activitățile sale și ale echipei, să aibă abilitatea de a echilibra prioritățile clienților și ale afacerii, să aibă flexibilitate și o mentalitate de tipul se rezolvă, să fie energic și răbdător”, se arată în anunţul de recrutare.
Managerul va coordona bucătăria, restaurantul, spa, serviciile hoteliere, partea administrativă, va elabora startegia de marketing şi de vânzări. Totodată se va ocupa de organizarea de evenimente, prezentări ale hotelului la evenimente specifice în domeniul hotelier, va propune măsuri de îmbunătăţire și promovare a serviciilor și produselor specifice activităţii, va asigura buna organizare şi supravegherea evenimentelor locaţiei şi va dezvolta proceduri de lucru pentru fiecare poziție în parte.
Angajatorul îi oferă un pachet salarial competitiv (fix+bonusuri pentru atingerea rezultatelor), program de muncă 5 zile +2 zile libere, cazare, trei mese/zi, mașină de serviciu, mediu de lucru plăcut și profesionist, posibilitatea unei cariere în cadrul unei companii dinamice.
Un boutique-hotel este cel care se remarcă în primul rând prin arhitectură și design. Distincția, intimitatea şi luxul sunt câteva din caracteristicile unei clădiri și a modului în care este această amenajată, de multe ori aceste clădiri fiind adevărate monumente de artă și arhitectură. Multe hoteluri apelează și la alte soluții de accentuare a unicității, cum ar fi abordarea unei tematici sau decorarea fiecărei camere. O altă caracteristică este aceea legată de servicii personalizate şi discrete. Multe hoteluri, de exemplu, impun angajaților să cunoască fiecare oaspete pe nume, ca și element de apropiere și personalizare. Clasa şi rafinamentul restaurantului reprezintă punctul forte al conceptului.
Acest tip de hotel are cel mult 100 de camere, pentru a putea realiza toate celelalte lucruri ce țin de personalizare și individualizare. Din păcate, în România noțiunea de boutique s-a confundat adesea cu o locație de mici dimensiuni, ignorându-se însă toate celelalte atribute menționate mai sus, astfel că, ideea de boutique hotel a căzut în derizoriu. Oferta pe piața de boutique hotel, cu tot ceea ce include ea, este foarte limitată, practic doar câteva proprietăți se pot încadra cu adevărat în acest concept, spun specialiştii în domeniul hotelier.
Hoteluri de tip boutique au început să apară în anii 1980 în marile orașe precum Paris, Londra , New York și San Francisco. Termenul a fost inventat de Steve Rubell în 1984. Multe hoteluri de tip boutique sunt mobilate într-o manieră tematică, elegantă și/sau aspirativă. New York City rămâne un important centru pentru hoteluri de tip boutique care au fost grupate în Manhattan.
Hotelul Roser House Boutique este investiţia familiei Ştefănuţiu, care deţine şi firma Geoplast Bistriţa.
Hotelul este destul de mare, dacă ținem cont de zona în care a fost construit. Bine că au ales culori naturale (alb, cărămiziu, roşu) pentru a fi una cu peisajul.
Trebuie să avem grijă de natură şi de Colibița, să nu permitem construcția de hoteluri cu 5 etaje, 50 camere, pentru că vor strica aspectul statiunii.
https://www.timponline.ro/investitiile-noua-statiune-colibita-avant-firma-constructii-face-hotel/
PV şi PER ce fac pentru a împiedica apariția „monştrilor din beton” la Colibița.
Nici un hotel de la Colibita nu ar trebui să fie mai mare decât Roser House.
Ati fost acollo si ati vazut cum arata vazuta de sus de pe drum? E exact cea ce nu trebuie acollo si nu se potriveste in peisaj deloc. Din pacate nu este singura cladire de felul asta. Zona e plina de astfel de monstrozitati.
Dar dumneavoastra domnule Adrian C., ce faceți? Participați la activitatea vreunui partid din Suedia si ati vazut ca pe acolo așa merg lucrurile și v-ați gândit să puneți de-un bench-marking pe ziarul Cristianei? Ce ar putea sa facă? De ce nu le dați și niște sfaturi să-i luminați? PV a luat în Bistrița Bârgăului la ultimele alegeri voturi pe care le poți numara pe degetele de la mâini. Sunt convins ca ar putea să facă multe lucruri pentru a-i opri pe cei care au puterea de a-i face pe administratorii lacului să coboare câțiva metri oglinda de apă pentru ca ei sa-si toarne fundațiile gardurilor sub nivelul normal al lacului. Doar că nu le-a spus nimeni ce trebuie să facă.
Probabil ca în Suedia nu există planuri de urbanism, autorizații de construire, avize din parte furnizorilor de utilități, aprobari de la administratorii domeniului public și totul se rezolvă în sezători la care sunt prezentate modele de bune practici. Sunt convins că și in țarile nordice apariția monștrilor de beton este impiedicată de opinia publică care ocazional mai scrie la ziar. De asta e bine să interveniți și să le mai dați un sfat foștilor compatrioți că ei sunt mai proști și nu s-au prins că e de ajuns să ia atitudine și toți hoții și mafioții cu relații strânse cu administrația de stat pot fi împedicați cu o vorbă simțită, spusă la momentul potrivit sau în cazurile mai grave, cu o pancarda agățată de gard.
Cel mai recomandat pentru postul de manager ar fi d-ul George Avram . A demonstrat ca e supercompetent si ar putea face o treaba minunata si la munte .
@Alexandru
Nu are rost să-ți răspund, atâta timp cât tu vezi în mine un străin, un FOST compatriot.
La pomul lăudat să nu mergi cu sacul.
Pe afară-i vopsit gardul….
În rest , chestii, socoteli românești.
Pana la aeroportul din Tg.Mures (Ungheni) sunt 86 de Km, intrebarea este de unde? Probabil din Teaca.
Eu nu aş recomanda turiştilor să vină în judetul nostru prin Aeroportul din Târgu Mureş.
In acest moment este închis pt lucrări la pistă, iar când se va deschide va avea 3 destinatii şi doar 100.000 de pasageri pe an.
Turistii trebuie îndrumați spre Aeroportul Cjuj Napoca. Are un trafic de 30 de ori mai mare (va ajunge la 3 milioane de pasageri in 2018) şi are în jur de 50 de destinatii.
Bistrita – Aeroport Cluj 110 km. (1h:30min cu maşina).
Faci 2hr + până la aeroport dacă circuli legal (nicidecum 1:30) şi încă 1hr +/- până la Colibiţa, deci vreo 3hr+ în funcţie de cum ai noroc la trafic.
Ce e discret in obligativitatea personalului de a te cunoaste pe nume?!?! Eventual e mai intim te simti ca acasa… nicidecum discret!!!!
acri-s strugurii pt unii.
E o locatie minunata. Cam scumpa ce-I drept.
Lor le place cum arata kkt-ul ala?!? E o mizerie! Si-au facut si gard la drum de nu se mai vede lacul si garduri pana-n apa. Niste mizerabili! Langa lacul Snagov trebuia sa-si faca investitia asta nesimtita. Asta-i arhitectura pt zona de munte? Asta-i relatie cu vecinatatile. Au stricat peisajul pe veci si au stricat si drumul. Niste taranoi prosti, fara gust si nemernici!!!
este superb!!!!!!!!!!!!!! in rest …sunt doar carcoteli!!!! este cea mai slecta locatie, fata de ce exista, s-a ridicat mult nivelul investitiilor in zona, ceea ca face ca toti ceilalti sa se raporteze la o anumita calitate atunci cand construiesc, gusturile nu se dicuta. Cei care vor cazare la buda in curte pot gasi foarte bine si asa ceva!!!!! in stil rustic! Aceasta locatie se adreseaza unei categorii care vrea ceva comfort chiar si la munte!Felicitari celor care au gandit-o si care au avut curaj sa investeasca acolo!!!
Bravo Anamaria!!!
De Gogu ai uitat ?
Sau el n-are nici un merit ?
Par niste sclifositi, cu aere cosmopolite, din categoria „de carton”, care deranjează la propriu pe toată lumea pe unde trec.
Construcția-i de-a dreptul macabră, gen jilava.
bine mai, faceti voi una!!! :::))) si pana nu cunoasteti oamenii din spatele acestor afaceri ar fi bine sa nu ii judecati.S-ar putea sa va schimbati parerea!
Farfuriile cu mancare nu sunt deloc apetisante, painea prajita este arsa …
Eu nu inteleg de ce se constuieste in Romania intr-un stil asa zis modern care pana la urma nu are nici un stil arhitectural
Nu inteleg de ce nu se servesc mancaruri romanesti cu produse locale? Cei care vor sa manance scoici sa merga la Marea Neagra sau la Marea Nordului.
Iar concepul de boutique hotel nu este deloc aplicabil la Colibita tocmai ptr ca este un concept citadin prin definitie.
Ar trebuie sa promovam in Romania un turism autentic, deoarece avem ce promova, sau cel putin sper ca mai avem ce promova, ar trebuie sa onoram gastronomia locala ameliorandu-o si adaptand-o tendintelor actuale, nicidecum sa servim scoici congelate si transportate sute de kilometri in camioane frigorifice doar ca sa fie mancate la munte.
In fine inca o aberatie ridicata la gradul de idee geniala
Aveți dreptate. New York, Paris, Londra și metropola Colibița! Monument de artă și arhitectură! De-a dreptul ridicol, ca să nu zic penibil.
Am văzut aiurea, dar și chiar și la Colibița, la dimensiuni mai umane, case țărănești autentice, destinate pensiunii.
Cu gust, specifice zonei, degajând autenticul; Non bou-tique .
Probabil fără 3D ( kkat), că nu de-aia are nevoie omul când merge la munte, nici wi-fi.
Dar dacă nu ne furculision un peu, nu suntem trendy ! OK Hause ?
este Arinis foarte aproape!!! si atatea alte pensiuni in care nu sti ce mananci….puteti merge acolo, sau sa ii laudati pe acestia din urma mai ales ca nu respecta nic o norma turistica!!1 Da mno…..asa-i cand vrei sa ramai blocat in turism de proasta calitate!
Am fost si eu acolo, terasa e acoperita cu sticla,mesele si scaunele sunt din stejar canadian iar fotolile din piele,peisajul cu lacul de pe terasa e sinistru,ospătarii si preparatele excelente nu sunt pe gustul meu,chiar am prins localul ful iar patronii ajutau personalul, lucru cu care nu sunt obisnuit la noi si asta m-a deranjat foarte tare.Ce bine arata locatia respectiva blănită cu lătunoi si prin curte tină…iar in meniu zamă de șălate si cartofi rântăliți. Cred că acesta este motivul de vara trecută nu au avut locuri libere, da ce sa-i faci daca faptele nu vorbesc.Ptr.Gogu si AnaMaria,foaie verde lobodă…Bravo!
Mda , visul tuturor ….
Sa pescuiasca , sa li se ofere acces la lac , sa faca cate un foc de tabara , sa aiba unde sa isi monteze cortul , sa dea drumul la o manea , sa faca un gratar , la final sa lase gunoaiele acolo.