Actualitate

Martie, luna bucătăriei franceze la Hotel Metropolis

”Călătoria culinară în jurul lumii” continuă la Hotel Metropolis. Luna martie este dedicată Franţei şi romantismului bucătăriei franceze. Nu rataţi ocazia să le faceţi un cadou rafinat celor dragi, invitându-le la o masă din care nu lipseşte fondantul de ciocolată cu sos de vanilie şi căpşuni! (P)

Faimoasă pentru artă, arhitectură, modă şi produse alimentare, Franţa atrage vizitatori din întreaga lume.

Franţa este casa bucătăriei franceze, loc în care s-au stabilit cele mai înalte standarde culinare, la care toate celelalte bucătării ale lumii tind să acceadă. Francezii sunt liderii recunoscuţi ai artei culinare, încă din cele mai vechi timpuri, iar cei mai faimoşi master chefs din istorie sunt francezi. Arta gătitului este o parte importantă a culturii franceze, această ţară având multe regiuni culinare, fiecare cu trăsături specifice, definitorii.

În general, în bucătăria franceză se utilizează multe sortimente şi varietăţi de sosuri, lucru care se datorează produselor de calitate foarte bună, care stau la baza reţetelor excepţionale întâlnite pe întreg teritoriul Franţei.

O masă este compusă de obicei din 3 feluri, hors d’œuvre or entrée (antreu sau  supă), plat principal (fel principal), fromage (brânzeturi) sau/şi desert, iar uneori se adaugă o salată înainte de servirea brânzeturilor sau a desertului.
Având mai mult de 365 de sortimente de brânzeturi, mii de producători de vinuri, foie gras, fructe de mare, peşte, carne proaspătă şi specialităţi precum şerpi, picioare de broască, bouillabaisse, pot au feu, boeuf bourguignon, Franţa este paradisul celor cărora iubesc calitatea şi gustul deosebit al mâncării.

În luna martie, în fiecare zi de joi, de dimineaţă până seara, la Hotel Metropolis se poate servi meniul francez, compus din Mini quice cu praz şi cimbru, Rulou de biban cu cartofi în sos de vinete cu cimbrişor, Fondant de ciocolată cu sos de vanilie şi căpşuni. Preţul unui astfel de meniu din ”Călătoria culinară în jurul lumi” începe de la 70 de lei de persoană.

Pe lângă preparatele deosebite, pe care maestrul bucătar Horia Simon le va pregăti, vor exista elemente specifice în completare: muzică, decor, vestimentaţie, băuturi – elemente de identitate vizuală care să completeze sau, de ce nu, să transforme acest eveniment într-o zi sau într-o seara minunată petrecută în compania prietenilor, familiei sau persoanei iubite.

Luna februarie a fost dedicată meniului scandinav.

Iată ce cu vă veţi putea delecta în continuare:

Martie – Meniu francez

Aprilie – Meniu thailandez

Mai – Meniu argentinian

Iunie – Meniu japonez

Iulie – Meniu peruan

August – Meniu italian

Septembrie – Meniu spaniol

Octombrie – Meniu mexican

Noiembrie – Meniu indian

Decembrie – Meniu rusesc.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.