Fierbe toată România după ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA. O tabără a sărit în apărarea Laurei Codruţa Kovesi, în timp ce o alta a cerut înlocuirea ei din funcţie.
Şase bistriţeni au ieşit joi seara să protesteze în faţa Palatului Administrativ, însă paşnic, fără să scandeze ceva.
La o privire atentă pe site-ul DNA, se poate observa că, de-a lungul ultimilor 15 ani, mai multe persoane din Bistriţa-Năsăud, cu sau fără funcţii politice, au intrat în atenţia procurorilor anticorupţie. Din păcate însă, se poate observa că „peştii cei mari”, acuzaţi de fapte grave, cu prejudicii mari, au dosarele puse la sertar, în timp ce micii corupţi au ajuns repede după gratii. Iată lista celor mai importante dosare:
În februarie 2003, procurorii DNA (la vremea aceea PNA) au descins şi în Bistriţa-Năsăud. Primul dosar de corupţie anchetat a fost cel al fostului director al Proditerm SA, Mircea Puni, care a făcut închisoare pentru că a pretins şi primit sumele de 20.000 şi, respectiv 40.000 de euro, de la două persoane, în scopul încheierii şi derulării unui contract de execuţie şi a unor contracte de cesionare a creanţelor. El ar fi produs şi un prejudiciu de 1.425.370.867 lei societăţii Proditerm.
În februarie 2007, era ridicat şi medicul legist Codrin Rebeleanu care ar fi pretins suma de 500 euro de la denunţător în schimbul eliberării unui certificat medico-legal favorabil denunţătorului care a comis un accident rutier soldat cu victimă. El a fost reţinut şi arestat, dar ulterior eliberat. O vreme nu a mai profesat la Serviciul de Medicină Legală Bistriţa-Năsăud.
În decembrie 2007, doi oameni de afaceri au intrat în atenţia DNA. Este vorba de Ioan Paşcu, administrator la o firmă din Anieş, şi Mihăiţă Arpăşteuan, ambii acuzaţi de fraudarea fondurilor europene. Prejudiciul a fost evaluat la peste 20.000 de euro.
În ianuarie 2008, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a intrat în atenţia procurorilor DNA cu celebrul „Dosar al transferurilor”. El a fost condamnat la pedeapsa închisorii şi a executat o parte din pedeapsă după gratii.
În decembrie 2009, fostul consilier judeţean, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Sabin Ilieşi, era acuzat de trafic de influenţă, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, ori a funcţiei de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în vederea obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată. El a fost condamnat şi a făcut închisoare.
În 2010, au fost trimişi în judecată Adriana Veturia Moldovan, fost prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, acuzată de trafic de influenţă, în formă continuată, primire de foloase necuvenite şi instigare la fals intelectual; Petru Rus, judecător la Judecătoria Năsăud, acuzat de fals intelectual.
În 2011, în judecată a fost trimis şi omul de afaceri Leontin Moisil de la SC Ieromar Comserv SRL Şanţ, pentru fraudarea fondurilor europene, prejudiciul fiind de 160.000 de euro.
Tot în 2011, a mai fost trimis în judecată Jigmond Septimiu Ricardo, asociat şi administrator la SC Universal Developments SRL Bistriţa, acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, ascunderea adevăratei naturi a proprietăţii bunurilor, cunoscând că bunurile provin din săvârşirea de infracţiuni (spălare a banilor), în formă continuată în proiectul Bistriţa Hills.
În luna mai 2011, a fost trimis în judecată şi plutonierul major Gălan Ioan din cadrul UM 01331 Bistriţa Năsăud pentru complicitate la trafic de influenţă.
Tot în anul respectiv, în atenţia DNA a intrat şi Valer Sînmihăian, la vremea aceea asociat şi administrator la SC Coroana Tourism Company SA Bistriţa, şi Livia Mureşan, director la aceeaşi firmă, acuzaţi de fraudarea fondurilor europene. Prejudiciul ar fi fost de 20.000 de lei.
În martie 2012, a fost reţinuţi fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Ioan Andreica, fostul preşedinte al CJ, Liviu Rusu, şi alte patru persoane pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, trafic de influență, dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la spălare de bani în formă continuată. În cazul lor s-a vorbit de sume de ordinul milioanelor de euro pretinşi drept mită în cazul proiectului de3 Management integrat al deşeurilor. După un spectacol al cătuşelor, au fost eliberaţi. Nu se mai ştie nimic despre mersul procesului.
În schimb, în 2012, a fost trimis în judecată omul de afaceri Mihai Samuilă Fucă-Tomescu, asociat majoritar şi administrator la S.C. EBI S.R.L., acuzat de fraudarea fondurilor europene. Prejudiciul ar fi fost de 22.000 de euro.
În septembrie 2013, procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Ioan Oltean, președinte al organizației județene PDL Bistrița-Năsăud, vicepreședinte și fost secretar general al aceluiași partid. El a fost acuzat de folosirea influenței sau autorității funcției de vicepreședinte/secretar general al unui partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată și infracțiunea de favorizarea infractorului. Deşi au trecut cinci ani de atunci, Oltean nu a fost condamnat în acest dosar.
În decembrie 2013, DNA a dispus trimiterea în judecată a 18 de inculpați în legătură cu obținerea, nelegală, unui număr de aproape 100 de credite de la două unități bancare, având drept consecință un prejudiciu de peste 2 milioane euro. Omul de afaceri Emil Nistor, de la SC Eliada Consulting SRL, SC Someş Holz SRL, SC Bistriţa Aurie SRL, SC Poiana Narciselor SRL, SC Poiana Zînii SRL, era acuzat că a constituit grup infracţional organizat.
În 2014, Radu Dohotaru, inspector coordonator al Biroului județean Bistrița-Năsăud și membru în consiliul de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier,era acuzat de abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată.
În ianuarie 2015, a fost începută acţiunea penală faţă de inculpatul Olariu Liviu, atunci comisar şef de poliție, adjunct al şefului IPJ Bistriţa Năsăud, pentru abuz în serviciu, în formă continuată (7 acte materiale). Nici din acest dosar nu se mai ştie mare lucru.
În ianuarie 2015, DNA a început urmărirea penală și a dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Ovidiu Puţura, judecător la Tribunalul Bistriţa, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență. În aceeaşi cauză s-au efectuat acte de urmărire penală faţă de suspecta Corina Iacob, judecător la Tribunalul Bistriţa – Secţia civilă, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Îna prilie 2015, Puţura a fost trimis în judecată şi apoi condamnat la pedeapsa cu închisoarea.
În februarie 2015, DNA a arestat lotul poliţiştilor corupţi: Ioan Ovidiu Mureşan, fost inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița Năsăud, acuzat de abuz în serviciu şi fals, Roberto Hasnăş – fost şef Serviciu Rutier şi Leon Cloşcă – fost şef Poliţia Năsăud. După o perioadă scurtă în arest, toţi sunt liberi, pensionaţi sau oameni de afaceri.
În 2016, DNA a ajuns la Simion Baciu, comisar șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița Năsăud, pe care l-a acuzat de luare de mită în formă continuată şi abuz în serviciu în formă continuată. Pentru fapte similare a fost trimis în judecată şi Claudiu Petru Lup, agent şef principal de poliţie.
În 2017, DNA a trimis-o în judecată şi pe Veronica Feher, fost grefier la Tribunalul Bistrița-Năsăud,pentru două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.
Tot în 2017 a început şi urmărirea penală în dosarul ANRP fiindcă președintelel Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), a în trei dosare de despăgubiri, rapoarte de evaluare prin care trei suprafețe de teren (4,93 ha, 3,48 ha și 2,32 ha) situate în municipiul Bistrița au fost evaluate la 47.370.400 lei, 29.507.700 lei și 21.356.700 lei (în total 98.234.800 lei), sume ce au fost acordate drept despăgubire suspecților Rotaru Mihai, Le Bomin Diana și unei alte persoane, beneficiari ai drepturilor litigioase.
În ianuarie 2018, DNA l-a trimis în judecată şi pe Avram Grigore, fost director coordonator și inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Cluj Napoca (în prezent Garda Forestieră Cluj), pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals intelectual în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privat. Procesul e pe rol.
De ce propune ministrul Justiţiei revocarea procurorurului şef al DNA
Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, joi, după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal şi că instituţia nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.
Ca reacţie la acest anunţ, Preşedinţia a precizat că, din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA şi având în vedere că evaluarea activităţii DNA şi a conducerii acestei instituţii de către Preşedintele României diferă de cea a Ministrului Justiţiei, se impune o analiză aprofundată a acestui document.
Preşedintele României îşi menţine punctul de vedere privind DNA şi conducerea sa.
Si putura???
Corectat
De ce este nevoie de DNA?
Aceste cazuri / dosare de corupție, nu ar fi putut fi solutionate de către Parchet, Judecătorie, Tribunal?
Dacă Jean Pădureanu a făcut „învârteli” , de ce nu l-au cercetat si condamnat, fără împlicarea DNA?
Dacă există Parchet, Judecătorie, Tribunale, atunci care ce rost mai are DNA?
Voi intelegeti ce spun eu?
Dacă, de exemplu, primarul din Bistrita Bârgăului este suspectat că ar face afaceri ilegale cu lemn şi ar fi luat bani pt. a facilita constructia de hoteluri la Colibița……
Mi s-ar parea normal să fie cercetat de către Tribunalul Bistrița. Nu de către DNA.
Adrian C. mai studiaza sistemul judecatoresc din Romania. Tribunalul nu face cercetari, tribunalul judeca pe baza rechizitoriului intocmit de catre un parchet si pronunta o sentinta (vinovat sau nevinovat). Daca este vorba de coruptie atunci competent este DNA, daca este vorba de crima organizata atunci este vorba de DIICOT, ambele structuri ale Parchetului general.
Cred ca ar trebui sa fi mai rezervat cu parerile, prea le sti pe toate!
Succes Codruta Kovesi. UE, ambasadele si presa straina si milioane de romani cinstiti sunt alaturi de tine. Traiasca DNA cel putin un CENTENAR de-acuma incolo. Atata avem nevoie de 100 de ani cel putin pana asanam HOTIA.Eu unul m-am saturat sa mai fiu furat de STATUL MAFIOT in diferite feluri. Urmariti numai ce zice toata presa internationala. Il face praf pe Tudorel( coada de purcel.)
Așa gândește un fiu de procuror șef comunist !
Domnule Balan, va dati seama ce vuia presa internaionala daca Gheorghiu Dej l-ar fi revocat pe procurorul general de atunci? Normal ca presa internationala din blocul din care facam parte, la fel ca acum, tot din blocul din care facem parte, vuieste. Stalin ar fi zis ca asa ceva e de neacceptat si ca se opreste lupta importiva celor care au exploatat poporul.
Eu ma tot intrebam inca din adolescenta cum a fost posibil ca un popor sa asiste cu bucurie la abuzurile din anii 50. Sunt convins ca diferenta dintre noi si celelalte state din blocul comunist a aparut tocmai datorita acelor abuzuri. S-a reusit inlaturarea oricarei forme de opozitie. Nu cred ca contesta nimeni ca cei anchetati si judecati in anii 50 au facut macar un abuz in serviciu sau un trafic de influenta in cariera lor politica. Plus ca omenii ii urau ca erau bogati iar ei erau saraci.
Deci ziceam ca ma intrebam cum a fost posibil sa se accepte abuzurile, deoarece fiintele umane, sanatoase mintal, au atat compasiune, cat si un simt al dreptatii care respinde in primul rand abuzurile, chiar daca abuzurile sunt comise impotriva unor vinovati. Am gasit raspunsul doar in ultimii ani, cand am vazut ca ura sadita cum trebuie, nu mai tine cont de nimic. Cei care urasc profund sunt dispusi oricand sa accepte orice pentru a-i elimina pe cei pe care ii urasc.
Noi suntem deja a doua oara in aceasta situatie.
Domnule Balan, tatal dumneavoastra fabrica probe impreuna cu procurorii din subordine? Ii ardea ca pe soareci pe cei care intrau in vizorul lor? Accepta tatal dumneavoastra asemenea practici? Sunt sigur ca raspunsul dumneavoastra va fi „nu”. asa ca putem trage concluzia ca procurorii de acum i-au depasit pe procurorii comunisti, in abuzuri. Atunci de ce lumea ii condamna pe procurorii comunisti (despre care veti zice ca nu au facut atatea abuzuri) si ii venereaza pe procurorii DNA de acum? Atat tortionarii de atunci, cat si tortionarii de acum au fost alesi pe spranceana si s-a avut in vedere „originea sanatoasa” si studii cat mai sumare. Am vazut ca multi procurori DNA sunt copii de procurori comunisti sau de fosti securisti. De asemenea, cu cat studii mai putine, cu atat mai de elita era procurorul. Negulescu a absolvit dreptul la Univ. de Arte, Uncheselu a fost profesor de sport intr-o comuna, pe urma a facut cum a putut dreptul si a intrat ultimul la magistratura. Lista poate continua cu multi altii.
Tatal dumneavoastra ii ardea din zbor, ii baga 10 ani la haules numai pentru ca l-au injurat de mama?
In orice tara cu pretentii de tara civilizata, atfel de procurori ar fi fost suspendati imediat de catre sefii ierarhici si s-ar fi inceput o investigatie, ar fi fost un cutremur total, mai ingrozitor decat cutremurul de 10 pe richter al lui Guran. Ei au ramas in continuare sa faca dosare si cu posibilitatea de a ascunde sau de a altera probe. Nu zic ca trebuiau arestati, dar nici lasati in continuare ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Eu cred ca s-a negociat si s-a decis ca domna K sa fie arsa ca soarecii.Cu siguranta, dupa ce pleaca, va incepe sa aiba dosare penale unul dupa altul, ceea ce nu consider ca este normal si bine.
Ultimul anunt al domnului ministru a reusit sa delimiteze clar impartirea celor doua tabere, una mai vehementa decat alta. Fiecare tabara este mai degraba asociata cu culoarea politica.Astfel, doar mentionarea preferintei tale te pune in ochii altora ca fiind drept … etc.
Ce nu pot intelege este de ce nimeni nu adopta o pozitie neutra fata de realitatea faptelor prezente. Ideea pana la urma este ca daca preferi tabara revocarii, inseamna ca tu crezi niste fapte nedemonstrate (nedemonstrate nu implica ca sunt imaginare).Daca apartii celeilalte baricade, esti dispus sa crezi in corectitudinea perfectionista a unor persoane, iar orice acuzatie reprezinta o minciuna mediatica. Subliniez persoane deoarece discutam de presupusele fapte ale unor persoane. DNA ca institutie este asemenea Parlamentului sau Guvernului ceva indispensabil in stat, ceva care la nivel de concept este perfect cat timp nu includem comportamentul omului.De aceea personal cred in replica oferita de ministru („DNA nu se identifica cu procurorul sef al acesteia”), dar acest lucru nu inseamna ca declaratiile acestuia reprezinta un motiv destul de bun. In spatiul public s-a spus ca niciun punct din raport nu este destul de bun pentru a justifica aceasta decizie.Totusi daca o mare parte din acestea ar fi demonstrate cu dovezi solide (nu doar povesti in general), mi s-ar parea normal ca ele adunate sa justifice o astfel de decizie.
Din punctul meu de vedere, evenimentele recente ar trebui sa ne faca sa realizam ca atat atacurile, cat si apararea se face cu mai mult decat vorbe. O acuzatie ar trebui investigata indiferent din partea cui vine, iar in caz de un rezultat fondat sau nefondat sa se ia masurile necesare. Negarea unor acuzatii pe baza statului acuzatorului nu demonstreaza corectitudine si legalitate, dar o ancheta interna care sa vina cu dovezi si concluzii da.In acest moment tabara impotriva revocarii este mai indreptatita decat cealalta (pe baza informatiilor curente). Totusi un lucru mai probabil corect este diferit de un lucru corect 100%, iar un simplu exemplu ar fi fost verificarea autenticitatii faimoaselor inregistrari din presa. Daca crezi in corectitudinea tuturor membrilor institutiei, de ce inca nu a fost prezentat un raport profesionist asupra acestor inregistrari… Adevarul incontestabil este cu siguranta undeva intre cele doua idei formatoare, dar nu se stie catre care parte este mai aproape. Acest scandal este un plan politic cu siguranta, dar acest motiv nu inseamna ca nu se poate cerceta, ci doar ca trebuie cercetat dintr-un punct de vedere neutru. Primordial este daca ilegalitatea(raul) a fost stopat doar prin metode legale(bune, corecte) sau nu.Chiar daca sa zicem ca au existat „uscaturi” in DNA, nu trebuie sa-ti pierzi increderea in institutie, ci sa o imbunatatesti.
O zi buna!
Cineva intre
Inchizitoarea șefă Luluța e uscătura principală, ea girează toată activitatea de poliție politică făcută împreună cu SRI, toate abuzurile și ilegalitățiile din DNA. DNA-ul TREBUIE DESFIINȚAT și înființat din nou cu alți oameni ! Până atunci trăim într-un stat polițienesc unde politicienii sunt înjurați dar de fapt nu conduc ei, România este condusă discreționar și în mod stalinist de STATUL PARALEL (SRI-DNA).
Ce inseamna neutru? Sa stai in casa??? Sa nu te implici???
Zici ca o tabara sustine supozitii si altii perfectiunea! Perfectiune nu exista si dl procuror, prodecan, decan, rector si judecator al CC stie asta… nici macar el nu e perfect! Trebuie sa ne acceptam asa cum suntem… vi bune si cu rele! Ideea demicratiei e sa fie 50%+1 bune, nu??? Altfel n-am evoluat deloc in aproape 30 de ani!!!!!!!!!
Parerea mea??? DA… DNA are rezultate prea mari!!! Justitia, din punctul unora de vedere, trebuie sa se ocupe de cei care au furat o gaina…
Vasile… cu tot bunul simt iti zic ca esti PROST!!!
Deci daca 51% din cazuri sunt facute intr-o maniera legala, totul e bine sau daca 80% din probele dintr-un dosar sunt legale, totul e bine?
Atunci daca mi-am facut 51% din avere legal, sunt in legalitate.
Cu astfel de idei avansam mai mult in mocirla in care suntem deja.
Singura piedica in fata ciumei rosii este DNA!
Singura piedică a ciumei roșii e CIUMA NEAGRĂ SRI-DNA !!!! plin de ciumă în țara asta !
Te simti ciumata cumva?Ia treci la dna pentru tratament!
Ce ar fi sa-l puna pe Draknea sef la DNA si pe Tericeanu procuror general? In cateva luni Romania nu ar mai exista.
Toti corupti de la stat parlamentari,primari, medici,politie, etc. daca s-ar da o lege cu cel putin 10 ani in urma sa dovedeasca din venituri averile ar fi foarte simplu, daca nu pot dovedi atunci confiscat tot , iar bani se pot investi in autostrazi, spitale, scoli etc.
Iar o lege cine lucreaza in folosul statului daca se considera ca a furat, cel putin 20 ani puscarie si confiscat tot. E atunci altfel vorbim, in alte tari de ce se poate iar la noi nu, smecheria,prostia, mandria ca a furat are vile,amante la roman ,,NU ESTE LEAC” asa vom trai totii pana la moarte ,, cu speranta”.
Vasile; daca nu cunosti oamenii de ce nu te rezumi in a citi stirea si sa iti vezi de activitatea zilnica. Sunt foarte mandru de tata fost PRIM PROCUROR timp de doi ani si care nu a putut fi prostit sa se faca membru PCR pana la moarte. Exista dovezi in acest sens. Mai mult informatiile primite din alte surse s-a spus ca a fost si incomod regimului. Scrie si prof. SANDUTA intr-o carte acest aspect. Lui ii seaman, da sunt si eu incomod pe anumite aspecte privind Administratia comunistoida din orasul meu.
Securistii si colaboratorii nu puteau fi membri de partid. Nu zic ca tatal dumneavoastra era securist sau colaborator, dar vreau sa va arat ca erau si situatii in care nu se putea sa fii membru de partid. Parerea mea e ca in acei ani negri, nu te faceau prim procuror doar pe criterii de competenta. Haideti sa fim seriosi si sa nu ne mai luam de prosti unii pe altii!
Anisoara. Te cheama la bucatarie rantasul. Fa mai bine si o tocana. Lasa politica deoparte.
Alan Dala; daca vrei sa vezi niste acte serioase te rog sa ma cauti. Da tatal meu a fost ales pe criterii de competenta. Era singurul Doctor in DREPT International in vremea aceea din jud. BN.Au existat si unele mici abateri de la doctrina comunista , este adevarat ca foarte putine si erau in orase mici ca Bistrita unde toata lumea se cunostea si cei cu scoala erau totusi apreciati. Multa lume observ ca nu stie corect menirea unui Procuror. Si atunci ca si acuma si peste tot in lume o sentinta buna rea este data numai de JUDECATOR.
D-le Balan, toti copiii isi iubesc parintii si-i consideram a fi cei mai mai buni, mai frumosi etc. Ca rasplata, nu este lucru mai mare decat acela ca un parinte sa se poata mandri cu copiii lui. Asta e multumirea pentru un parinte care a investit afectiv si material in propriul lui copil. Este si cazul dumitale?
Ce face judecatorul cand i se prezinta probe false, plantate, denunturi false? Normal ca le ia de bune, pentru ca nu are cum sa verifice cum au fost obtinute. Sa nu uitam ca judecatorul poate fi din campul tactic, fortat, santajat sau chiar rasplatit daca executa intocmai si la timp. S-a vazut asta in atatea cazuri. Majoritatea judecatorilor sunt cinstiti, cred ca peste 90%. De ce majoritatea judecatorilor sunt in favoarea legilor justitiei? Doar stiti ca atat UNJR, cat si AMR sunt de acord cu legile justitiei. „Magistratii” care se opun sunt procurorii.
Orice copil are parere buna despre parinti si va inteleg, dar haideti sa nu aberam. Prim procurorii erau cele mai abjecte unelte ale sistemului in acei ani, alaturi de securisti. Fecior si Visinescu de la ei primeau marfa proaspata.
Sa ne puneti la dispozitie teza de doctorat, sa verificam daca nu a plagiat. 😉
Astia-s numai vârful (nu a ce vă gânditi, ci a ) aisbergului.
Cancerul coruptiei a distrus orice urmă de fibră morală în poporul român.
Ne naștem adaptați direct pentru mica ciupeală. Moluște.
Și răul al mare vine de unde se dă ora exactă dar este alimentat și de analfabetismul, alcoolismul și prostia funciară a unei bune părți din țară, mai ales din estul ei.
Ce va mirati se spune ca comisarul Buta de la Nasaud fiindca a uitat lumea ca au descins mascatiiii la casa lui pentru afaceri acum a fost pus sef la politia circulatie la Bistrita
Bravo buna alegere pentru un sef de politie