Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bistriţa-Năsăud, Valentin Pop Mititean (FOTO), a precizat că produsele de acest gen trebuie să fie făcute din materiale tradiţionale, iar procedura de prelucrare să fie, de asemenea, tradiţională.
Iată lista firmelor care procesează produse tradiţionale:
SC Vilactil Prod Com SRL din Rebrişoara: telemea, caş gras, brânză de burduf şi caşcaval, toate sub marca „Poaiana”
SC Frigomilc SRL din Năsăud: telemea, caş gras şi caşcaval, toate sub denumirea „Sălăuţa”
SC Petruţ Microferma Zoo SNC din Domneşti: telemea, brânză de burduf şi caşcaval, sub marca „Petruţ”
SC Vinca Lact SRL din Sîngeorzu Nou: telemea, caş gras, brânză de burduf ş caşcaval „Vinca”
SC Lec-Lacto SRL din Lchinţa: telemea, brânză de burduf, caşcaval, sub marca „Poiana Lechinţei”
SC CielactSA din Cireşoaia: caşcaval „Tilswiss”
SC Romfulda Prod SRL din Bistriţa: brânză de vaci, telemea, brânză de burduf şi caşcaval, sub marca „De Beclean”
AJC Montani de vine Dealu Negru din Bistriţa: lapte crud de oaie şi brânză frământată de oaie.
Mititean a mai precizat că în domeniul agriculturii ecologice, în 2011 au fost 2.320 de operatori în agricultura ecologică, Bistriţa-Năsăud fiind pe primul loc la nivel de ţară. El speră în 2012 la un număr de peste 3.500 de fermieri.
Producătorii agricoli pot obţine bani europeni în sectoarele vegetal, zootehnic şi apicultură.
Adaugă comentariu